A Mesterségek Ünnepe alatt (augusztus 18–21.) a Magyar Nemzeti Galéria mindennap nyitva tart

MÜ fesztivál karszalag nélkül a Galéria kiállításai csak a Dísz tér felől, a Koldus kapun át az „A” épület bejáratán keresztül közelíthetők meg. Az egyes kiállításokra a helyszínen jegypénztárunkban  válthat jegyet. Online jegyértékesítés a jegymester.hu oldalán. Előre váltott jeggyel gyorsabb bejutásra számíthat (kivéve aug. 20-án), ezért javasoljuk az elővételes jegyvásárlást. Jegyárainkról és a jegyelővételről a Jegyárak cím alatt található bővebb információ.

 

 

A Mesterségek Ünnepe (MÜ) alatt a Galéria kiállításai kedvezményes kombinált fesztiváljeggyel is látogathatók, mely 15.30-ig váltható a Fesztivál jegypénztáraiban.

MNG–MÜ kombinált felnőtt napijegy: 6400 Ft helyett 5800 Ft

MNG–MÜ kombinált kedvezményes napi jegy (6–14 korig és nyugdíjasoknak): 3200 Ft helyett 2800 Ft

Az MNG–MÜ kombinált napi jeggyel a Galéria állandó gyűjteménye és minden időszaki kiállítása látogatható.

 

Aktuális időszaki kiállításaink:
PICASSO – ALAKVÁLTOZÁSOK, 1895–1972

MODIGLIANI

PERSPEKTÍVÁK – MŰVÉSZET ÉS ETNOGRÁFIA

MAGYAR MŰVÉSZEK ÉS A SZÁMÍTÓGÉP

 

A Galéria nyitvatartása: 10.00–18.00. A kiállítások zárása 17.30-kor kezdődik.

Pénztárzárás és utolsó belépés – előre váltott jeggyel, illetve díjtalan belépésre jogosultaknak is – legkésőbb 17.00, mely nagy látogatottság esetén változhat.

 


BELÉPÉS AUGUSZTUS 20-ÁN


A Galéria minden kiállítása díjtalanul látogatható Nemzeti Ünnepünkön, a belépést csak érkezési sorrendben tudjuk biztosítani. Kifejezetten nagy érdeklődésre és hosszú - akár több órás - várakozásra lehet számítani az épületbe való bejutáshoz. A látogatóterek telítettségére való tekintettel az utolsó belépés várható ideje 16.00. 

Az időszaki kiállítások bejáratánál a terek korlátozott befogadóképessége miatt szintén várakozásra kell számítani. Megértésüket köszönjük.