Akadálymentesség

PARKOLÁS GÉPJÁRMŰVEL 

 

A Budai Vár területén történő parkolás szabályozása és kezelése a Várgondnokság hatáskörébe tartozik. 
A Vár területén zajló közműfelújítási munkák ideje alatt, 2016. június 15. - augusztus 31. között a sorompókkal lezárt területre – így a MNG eléréséhez is – bármilyen gépjárművel történő behajtáshoz mindenkinek – így a mozgáskorlátozottaknak is – engedélyt kell kérni legalább 2 munkanappal az időpont előtt  a következő e-mail címen: behajtas@vargondnoksag.hu. 
A Dísz téren lévő sorompón átjutva be lehet hajtani egészen a Galéria A-B épülete által körülölelt udvarig is (Hunyadi-udvar), ahol az épület mentén találhatók kijelölt parkoló helyek.

 

 

BEJUTÁS AZ ÉPÜLETBE

 

Kerekesszékkel érkező látogatóink számár a következő  bejutási lehetőségek biztosítottak:

- A "B" épület szolgálati bejárata mindig használható, ide az árkád jobb oldalán található rámpa segíti a pár fokos lépcsőn való feljutást. Az előcsarnokban a portaszolgálat értesíti a teremőrséget, hogy egy teremőr kísérje át az érkezőket a lifthez, illetve a meglátogatni kívánt kiállításhoz.

- Az "A" épület szintbeni bejáratán keresztül csak ott megrendezett időszaki kiállítás ideje alatt lehet bejutni. Az B-C-D épületben lévő állandó kiállítások az 1. emeleten át közelíthetőek meg. Az emeletre való feljutáshoz kérje teremőreink segítségét.

 

 

KÖZLEKEDÉS ÉPÜLETEN BELÜL

 

A B-C-D épület egyes szintjei között látogatóink önállóan közlekedhetnek. A C épület aulájában működő jobb oldali lift kerekesszékkel is használható. Teremőreinkhez bármikor fordulhatnak segítségért. 

 

 

MOSDÓ

 

Kerekesszékkel is használható mosdók a B épület 1. emeletén a Munkácsy termek bejáratával szemben található.