vakok és gyengénlátók

TARTALOM

Speciális tárlatvezetés ››
Speciális foglalkozás
››

Lapozgató ››

 


SPECIÁLIS TÁRLAVEZETÉS

Minden állandó és időszaki kiállításon tartunk átfogó vezetéseket, de lehetőség van tematikus tárlatvezetésekre is. Sok éves tapasztalat bizonyítja, hogy a vakok és a gyengénlátók is szívesen vesznek részt hagyományos tárlatvezetéseken. Ennek az a magyarázata, hogy mindenki szereti az ingergazdag környezetet. A múzeum számos élményt kínál – a műtárgyak látványa csak egy a sok közül. A hangulat, a nagy terek felfedezése, a tárlatvezető személyisége és tudása legalább annyira fontos! A hagyományos vezetéstől csak annyiban térünk el, hogy alkalmazkodunk a vakok és gyengénlátók speciális igényeihez, és a szokásosnál részletesebben és árnyaltabban írjuk le a bemutatott műveket.

 

Ajánlott témák:  bármely állandó és időszaki kiállítás, nemzetünk történelme képekben, a Budavári Palota története, szépirodalom-szépművészet, utazás a Föld körül, hősök és legendák, angyalok és szentek, szerelem és szenvedély

 

Időtartam:  60 perc
Életkor:  9–99 évesek
Maximális létszám:  20 fő (kísérőkkel együtt)
Részvételi díj:  5000 Ft / csoport (idegen nyelven: 8000 Ft / csoport)  
Belépődíj:  ingyenes
Találkozási pont:  információs pult

Előzetes egyeztetés szükséges! Jelentkezés itt ››

 


SPECIÁLIS FOGLALKOZÁS

Ezt a foglalkozástípust azoknak a látogatóknak ajánljuk, akik egy alkalommal csak egy-két műtárgyat szeretnének megismerni. Az interaktív tárlatvezetésen – a képek vagy szobrok részletes leírása mellett – tapintható anyagokat és illatmintákat adunk körbe. A célunk az, hogy közösen találjunk összefüggéseket a szavakkal lefestett színek és a formák, az illatok és az anyagok között.

 

Időtartam:  60 perc 

Életkor:  9–99 évesek
Maximális létszám:  12 fő (kísérőkkel együtt)
Részvételi díj:  5000 Ft / csoport (idegen nyelven: 8000 Ft / csoport)  
Belépődíj:  ingyenes 
Találkozási pont:  C épület, információs pult

Előzetes egyeztetés szükséges! Jelentkezés itt ››

 

  

LAPOZGATÓ