Borszerda a Vasarely Múzeumban

KÉK POÉZIS

Júliusban szerda esténként ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában és idén először a Vasarely Múzeumban is!
Izgalmas borok, megújult kiállítások, tárlatvezetések, előadások és koncertek a város felett a Budavári Palotában az egyedülálló pesti panorámával és a Duna-parti Zichy-kastély kertjében.

Idei Borszerdáink tematikus keretét a színek adják. A színekkel kapcsolatban mi sem kézenfekvőbb, mint festményekről beszélni. Négy szerda, négy szín, négy előadás a festészetről: a vörös bódító árnyalatairól Munkácsy kapcsán, az üde zöld szín térhódításáról az impresszionizmus korában, a sárgához kapcsolódó legkülönfélébb képzettársításokról és a kék 20. század képzőművészetében betöltött szerepéről. Mindezek mellé ezen a nyáron négy, nők vezette borászat boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Új helyszínként idén az óbudai Vasarely Múzeumunk is otthont ad egyik estünknek. Ebből az alkalomból az újrarendezett állandó gyűjteményében zenés szaxofon-improvizációval és kreatív műhellyel is, valamint a hársfák árnyékában hűsítő borokkal várjuk a látogatókat.

JÚLIUS 12. - KÉK POÉZIS
minden jegy elkelt!

BOR | Folly Arborétum & Borászat (Badacsonyörs)

ELŐADÁS | 19.00 A „kék poézis” – a 20. század festészete. Kék festmények Picassótól Vasarelyig (Bellák Gábor)

ZENÉS TÁRLATVEZETÉS | 20.30 Dennert Árpád – szaxofon-improvizációk

WORKSHOP | Kollázsok: kék kompozíciók készítése

Tárlatvezetések

18.00 és 21.00 Káprázaton innen és túl – Cser Judit tárlatvezetése
20.00 Through the Blue Circle and back again – guided tour in English by Evelyn Brockmann

Nyereményjáték: vendégeink között egy kétszemélyes wellness pihenést sorsolunk ki, amely beváltható a Danubius Health Spa Resort Hévíz vagy a Danubius Health Spa Resort Sárvár szállodába.

A tárlatvezetéseken – műtárgyvédelmi követelmények miatt – csak korlátozott létszámban, érkezési sorrendben lehet részt venni. Kérjük ennek szíves figyelembe vételét!

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet, amelyet a Múzeum saját felületein, kiadványaiban, illetve promóciós anyagain felhasználhat. A látogatók ennek kapcsán semmilyen követeléssel nem élhetnek a Múzeum, a felvétel készítőivel, illetve jogos felhasználójával szemben.

HELYSZÍN
Vasarely Múzeum: 1033 Budapest, Szentlélek tér 6.

MEGKÖZELÍTÉS:

Vasarely Múzeum: H5-ös HÉV-vel vagy a 29-es, 118-as, 134-es, 137-es, 218-as, 237-es busszal a Szentlélek térig

Július 19. Borszerda / Őrült sárga
Július 26. Borszerda / Üde zöld

JEGYÁRAK:
Teljes árú jegy: 2800 Ft
Kedvezményes jegy: 2000 Ft
Borszerdáinkon nem érvényesek a rendes nyitvatartási idő alatti kedvezmények. Kedvezményes jegyet válthatnak azok, akik a kiállításokat díjtalanul vagy 50% kedvezménnyel látogathatják.

Jegyvásárlásért kattintson ide!

Facebook esemény

2017. Július 12.