Borszerda - Bódító vörös

Középpontban a színek

Júliusban szerda esténként ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában és idén először a Vasarely Múzeumban is!
Izgalmas borok, megújult kiállítások, tárlatvezetések, előadások és koncertek a város felett a Budavári Palotában az egyedülálló pesti panorámával és a Duna-parti Zichy-kastély kertjében.

Idei Borszerdáink tematikus keretét a színek adják. A színekkel kapcsolatban mi sem kézenfekvőbb, mint festményekről beszélni. Négy szerda, négy szín, négy előadás a festészetről: a vörös bódító árnyalatairól Munkácsy kapcsán, az üde zöld szín térhódításáról az impresszionizmus korában, a sárgához kapcsolódó legkülönfélébb képzettársításokról és a kék 20. század képzőművészetében betöltött szerepéről. Mindezek mellé ezen a nyáron négy, nők vezette borászat boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Új helyszínként idén az óbudai Vasarely Múzeumunk is otthont ad egyik estünknek. Ebből az alkalomból az újrarendezett állandó gyűjteményében zenés szaxofon-improvizációval és kreatív műhellyel is, valamint a hársfák árnyékában hűsítő borokkal várjuk a látogatókat.

JÚLIUS 5. - Bódító vörös

BOR | Ujvári Pincészet (Szent György-hegy)

ZENE | Urbán Orsi Quartett (Urbán Orsi – ének, Kollmann Gábor – szaxofon, Birta Miklós – gitár, Hárs Viktor – bőgő)

ELŐADÁS | 19.30 "Skarlátvörös tobzódás" a hervadó rózsa bársonyszínétől a sötét gránátvörösig – a Munkácsy-szalon Párizsban (Krasznai Réka)

Tárlatvezetések
18.00 és 21.00 Itt a piros, hol a piros! – Apró átverések nagy vásznakon – Varga Viola tárlatvezetése a 19. századi gyűjteményben
18.30 és 20.30 Vér és bor: élmény és spiritualitás a középkorban – Mertus Ágnes tárlatvezetése a Templomok ékessége c. gyűjteményben
19.00 Kacag az Olümposz – Rébay Fatima tárlatvezetése a Szenvedély és irónia. Meller Péter és a grafikai képzelőerő c. időszaki kiállításban
18.30 „Red - Passion, Power, Progress” – guided tour in English by Evelyn Brockmann in the permanent exhibition of Modern Time – Hungarian Art Between 1896 and World War II

A tárlatvezetéseken – műtárgyvédelmi követelmények miatt – csak korlátozott létszámban, érkezési sorrendben lehet részt venni. Kérjük ennek szíves figyelembe vételét!

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet, amelyet a Galéria saját felületein, kiadványaiban, illetve promóciós anyagain felhasználhat. A látogatók ennek kapcsán semmilyen követeléssel nem élhetnek a Galériával, a felvétel készítőivel, illetve jogos felhasználójával szemben.

Nyereményjáték: vendégeink között egy kétszemélyes wellness pihenést sorsolunk ki, amely beváltható a Danubius Health Spa Resort Hévíz vagy a Danubius Health Spa Resort Sárvár szállodába.

További időpontok:

Július 12. Borszerda a Vasarely Múzeumban / Kék poézis
Július 19. Borszerda / Őrült sárga
Július 26. Borszerda / Üde zöld

JEGYÁRAK:
Teljes árú jegy: 2800 Ft
Kedvezményes jegy: 2000 Ft
Borszerdáinkon nem érvényesek a rendes nyitvatartási idő alatti kedvezmények. Kedvezményes jegyet válthatnak azok, akik a kiállításokat díjtalanul vagy 50% kedvezménnyel látogathatják.


Jegyvásárlásért kattintson ide!

Facebook esemény

2017. Július 05.