Borszerda - Üde zöld

Középpontban a színek

Júliusban szerda esténként ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában és idén először a Vasarely Múzeumban is!
Izgalmas borok, megújult kiállítások, tárlatvezetések, előadások és koncertek a város felett a Budavári Palotában az egyedülálló pesti panorámával és a Duna-parti Zichy-kastély kertjében.

Idei Borszerdáink tematikus keretét a színek adják. A színekkel kapcsolatban mi sem kézenfekvőbb, mint festményekről beszélni. Négy szerda, négy szín, négy előadás a festészetről: a vörös bódító árnyalatairól Munkácsy kapcsán, az üde zöld szín térhódításáról az impresszionizmus korában, a sárgához kapcsolódó legkülönfélébb képzettársításokról és a kék 20. század képzőművészetében betöltött szerepéről. Mindezek mellé ezen a nyáron négy, nők vezette borászat boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Új helyszínként idén az óbudai Vasarely Múzeumunk is otthont ad egyik estünknek. Ebből az alkalomból az újrarendezett állandó gyűjteményében zenés szaxofon-improvizációval és kreatív műhellyel is, valamint a hársfák árnyékában hűsítő borokkal várjuk a látogatókat.

 

JÚLIUS 26. - ÜDE ZÖLD

BOR | Csetvei Pincészet (móri borvidék)

ZENE | Hot Club IF Hungary (Flór Noémi – bőgő, Flór Gábor – gitár, szájharmonika, Horváth Zsolt – gitár, szaxofon, Gáspár Pál – banjo, gitár, ének)

ELŐADÁS | 19.30 "Zöldebbre még zöldebbre" – Tanácsok a tájfestészethez (Gimesy Péter)

Tárlatvezetés
18.00 és 20.30 Középkori képregények – Varga Viola tárlatvezetése a Templomok ékessége c. gyűjteményben
18.30 és 21.00 Zöldképek a kedély láthatárán – Lovass Dóra tárlatvezetése az állandó gyűjteményekben
19.00 Az ördög cappuccinót iszik – Mácsay Kriszta tárlatvezetése a Szenvedély és irónia. Meller Péter és a grafikai képzelőerő c. időszaki kiállításban
18.30 „Green – Rest and Repose” – guided tour in English by Evelyn Brockmann in the permanent exhibition of Church Adornments

A tárlatvezetéseken – műtárgyvédelmi követelmények miatt – csak korlátozott létszámban, érkezési sorrendben lehet részt venni. Kérjük ennek szíves figyelembe vételét!

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet, amelyet a Galéria saját felületein, kiadványaiban, illetve promóciós anyagain felhasználhat. A látogatók ennek kapcsán semmilyen követeléssel nem élhetnek a Galériával, a felvétel készítőivel, illetve jogos felhasználójával szemben.

Nyereményjáték: vendégeink között a Csetvei Pincészet 2015-es NapHoldCsillag csúcsbora mellé egy FREYWILLE Gavroche selyemkendőt sorsolunk ki a Passionate Russia kollekcióból.​

JEGYÁRAK:
Teljes árú jegy: 2800 Ft
Kedvezményes jegy: 2000 Ft
Borszerdáinkon nem érvényesek a rendes nyitvatartási idő alatti kedvezmények. Kedvezményes jegyet válthatnak azok, akik a kiállításokat díjtalanul vagy 50% kedvezménnyel látogathatják.

Jegyvásárlásért kattintson ide!

Facebook esemény

 

2017. Július 26.