LILITh - fekete hold

Táncperformansz Gergye Krisztián Társulata előadásában

2017. március 26., vasárnap, 19.30

A performanszot megelőzően, 18.00-19.30 között az Ország Lili - Árny a kövön c. kiállítás is megtekinthető az előadásra szóló jeggyel, ahol 18.00-19.00 között Kolozsváry Marianna, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést az érdeklődőknek.

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria III. emelet, Kupolacsarnok

Rendezés, koreográfia, látvány: Gergye Krisztián
Szereplők: Barabás Anita és Gergye Krisztián
Bábterv: Hoffer Károly I Jelmez: Béres Móni I Díszlet: Zöldy Z. Gergő
Zene: Schubert - G major quartet az Accord Quartet előadásában

"Kedves nézőink!
A LILIth című előadásunkra, kérjük, hozzanak magukkal egy TÉGLÁT! Lehet kicsi, nagy, töredezett, új… A tégla az előadás részévé válik majd. Kiderül, tudunk-e közösen falat emelni magunk köré vagy magunk elé.
Komolyan gondoljuk, bár a gesztus nem kitétel!"


Fekete ruhás nő fehér fátyollal az arca előtt érkezik a lépcsőn. Egy sziluett. A fekete ruhás nő alakja meg-megrezdül. Mintha valamilyen mágneses vonzás hívná, szippantaná fölfelé. A jelenléte illékony, érzékeny. Bármely pillanatban eltűnhetne a szemünk láttára.Útvesztőből ki vagy éppen be? Őt követve haladunk előre, míg ő visszapörgeti az időt.A belépő egy darab tégla. De vajon mit rejt az a fekete kocka? Meglátjuk.

Gergye Krisztián Társulatának LILIth című előadása igazi kuriózum. Ország Lili előtt tiszteleg az Árny a kövön c. életműkiállítás apropóján a Magyar Nemzeti Galéria Kupolacsarnokában tánccal, bábbal, árnyakkal. A közönség nem csak nézője lesz az eseményeknek, hanem szereplőkké is válnak Gergye Krisztián és Ország Lili közösen teremtett világában.

Gergye Krisztián performansza a tánc találkozása Ország Lili képzőművészetével és a bábművészettel, amely a személyességet és az emberi test magányát vizsgálja.

A kifejezetten az Árny a kövön c. életműkiállítás ihlette előadás március 26-án vasárnap látható.

A performanszot megelőzően, 18.00-19.30 között az Ország Lili - Árny a kövön c. kiállítás is megtekinthető az előadásra szóló jeggyel.

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria III. emelet, Kupolacsarnok

Jegyár: 2 800 Ft

Online vásárlásért kattintson a linkre!

 

2017. Március 26.