En

Borszerda

Ismét Borszerdák a Vasarely Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában.

Borszerda

Sok minden változik mostanság körülöttünk, de egy valami – reméljük – biztos: a már hagyománnyá vált Borszerdák idén sem maradnak el a Vasarely Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában! A bor ugyanúgy kultúránk része, mint képzőművészetünk – keresve sem találhatnánk jobb párost náluk. A mindig nagy sikerrel zajló esti programsorozat ezúttal is garantálja az egyedülálló hangulatot, a finom borokat, az izgalmas kiállításokat, az érdekes tárlatvezetéseket, az adott témához illeszkedő előadásokat és a páratlan élőzenei élményt.

A Vasarely Múzeum Borszerdái 2020-ban szó szerint vissza nem térő alkalmak: hosszú idő óta ezeken az esteken nyitnak ki újra a múzeum kapui és várják a látogatókat egy-egy feledhetetlen esten! Az idei első programokat augusztus 19-én és 26-án rendezik meg az óbudai Vasarely Múzeumban. Az augusztus 19-i Harmóniák, árnyalatok és augusztus 26-i Reflexek, kontrasztok címre keresztelt egész estés Borszerdákon a Victor Vasarely életművét bemutató tárlaton túl a Kód és algoritmus című időszaki kiállítással, rendhagyó vezetésekkel, zamatos borokkal, az Art Bonbons klasszikus és kortárs zenés-táncos produkciójával és a már jól ismert hűs zöld övezettel tér vissza a Vasarely Múzeum!

A Magyar Nemzeti Galériában Borok és korok címmel kerülnek megrendezésre szeptember öt szerdáján az estek, melyek a múzeum állandó kiállításait veszik górcső alá. A szeptember 2-i alkalmon A realizmus zamatába kóstolhatnak bele a látogatók a Változatok a realizmusraMunkácsytól Mednyánszkyig kiállítást középpontba helyezve. A szeptember 9-i esten az 1800 utáni nemzetközi gyűjteményben lesz egész estés Szüret határok nélkül, Delacroix-tól Vasarely-ig, 16-án stílszerű Szalon-spicc a 19. században, 23-án bemutatjuk, hogy milyen volt a 20. század első fele A felemelkedéstől a delíriumig, s végül az utolsó, 30-i alkalmon egy HosszúLépésváltással zárjuk a 20. század második felének művészetét a Lépésváltás kiállítás kapcsán. És ha mindez nem lenne elég: a város fölé nyúló páratlan panorámával, csodálatos műalkotásokkal, mennyei borokkal, a hangulathoz illeszkedő kellemes élőzenével és hiánypótló művészettörténeti érdekességekkel várjuk ezúttal is Önöket!

Töltsön velünk ismét egy kellemes estét – és természetesen egy-két finom pohár bort, minden este más borászat jóvoltából!

További programok: