En

KÉP – MÁSKÉPP

A foglalkozás ára: 800 Ft/fő+ 8000 Ft/csoport

Időtartam: 60 perc

Maximális létszám: 30 fő

Ár: 8.000,- Ft/ iskolai foglalkozás

Ismerkedés a modern és a kortárs képzőművészettel. Miért mások, esetenként furcsák ezek a képek és szobrok az elődökhöz képest? Mit szeretne mondani nekünk a művész és mit mond nekünk az alkotás? Hogyan jelennek meg az újfajta technikák a képzőművészetben? A foglalkozás során korunk művészetéhez próbálunk közelebb kerülni.

Időtartam:  60 perc
Maximális létszám:  30 fő
Részvételi díj:  8 000 Ft / csoport (idegen nyelven 16. 000 Ft/ csoport)
Belépődíj:  800 Ft / fő az állandó kiállításra vagy 75%-os kedvezmény az időszaki kiállításokra
(A kedvezményt csak magyar iskolai csoportok vehetik igénybe. A tanároknak a belépés ingyenes.)

A program kiegészíthető műhely foglalkozással is!

MŰHELY FOGLALKOZÁS

A kétrészes foglalkozás első része a kiállítótérben zajlik, ahol a múzeumpedagógus a műtárgyak megfigyelésére helyezi a hangsúlyt. A választott téma feldolgozása játékos, interaktív módon történik. A második szakaszban a diákok olyan alkotást készítenek, amely a látottak elmélyítését szolgálja.

Időtartam:  120 perc
Maximális létszám:  30 fő
Részvételi díj:  11 000 Ft / csoport (idegen nyelven 19 000 Ft / csoport)
Belépődíj:  800 Ft / fő az állandó kiállításra vagy 75%-os kedvezmény az időszaki kiállításokra
(A kedvezményt csak magyar iskolai csoportok vehetik igénybe. A tanároknak a belépés ingyenes.)

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokon való részvételhez mindenképpen előzetes regisztráció szükséges. Csak azokat az időpont-foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a regisztrálót foglalásának rögzítéséről. További információ az időpontfoglalásról a +36/20-439-74-08 telefonszámon.

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:

Lefoglalom!

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:

További fontos tudnivalók

Mire kell figyelnem a látogatás előtt? Mikor kell előzetesen bejelentkezni?

Minden 10 fő feletti, szervezetten érkező csoportnak előzetesen be kell jelentkeznie, hétköznap legkésőbb a látogatás előtti napon 16 óráig, hétvégi látogatás esetén péntek 12 óráig, online regisztrációval. A bejelentkezés csak a fogadást visszaigazoló e-maillel együtt érvényes.

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

Hogyan rendelhetek tárlatvezetést és foglalkozást?
Iskolai csoportok számára tárlatvezetéseket és foglalkozásokat kizárólag előre egyeztetett időpontban, nyitvatartási időben tudunk biztosítani. Az első kezdési időpont 10.30, az utolsó 16.00. Kérjük, a Múzeumpedagógiai Osztállyal legalább egy héttel a választott időpont előtt vegye fel a kapcsolatot! Jelentkezni ide kattintva lehet, a regisztrációs űrlap kitöltésével.

Amennyiben már megrendeltem egy foglalkozást vagy tárlatvezetést, kell-e külön regisztrálnom?
Tárlatvezetések és foglalkozások megrendelése esetén nem kell külön regisztrálni.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Pedagógusként mikor tarthatok órát a múzeumban?
Iskolai csoporttal érkező pedagógusok kizárólag akkor tarthatnak múzeumi tanórát a Magyar Nemzeti Galéria állandó gyűjteményeiben, ha a látogatás előtt a Múzeumpedagógiai Osztálytól engedélyt kapnak rá. Az időszakos kiállításokon a pedagógusok sem tarthatnak csoportfoglalkozást.

Van lehetőség díjmentes vasúti utazás igénybevételére?
A MÁV-START Zrt. díjmentes utazást biztosít a Magyar Nemzeti Galériába látogató magyarországi diákcsoportok és kísérőik számára. A díjmentes utazás hétfőtől szombatig vehető igénybe. Visszautazásra a menetjegy csak akkor jogosít, ha a látogatáskor a menetjegyet a Magyar Nemzeti Galéria bélyegzőjével hitelesíti. A „Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nevű nyomtatványhoz az iskola a meghatározott napra érvényes fogadónyilatkozat másolatát is köteles csatolni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

Mire kell figyelnem a látogatás napján?
Legkésőbb mikor kell megérkeznünk a csoporttal?
Kérjük, a lefoglalt időpontnál legalább 15 perccel előbb érkezzen meg a csoport. Amennyiben előreláthatólag késnek, értesítsék a Múzeumpedagógiai Osztályt a +36-20-439-7408-as telefonszámon.

Mi a teendő, ha 30 percnél többet késünk?
Amennyiben a csoport 30 percnél többet késik, a tárlatvezetést vagy a foglalkozást nem áll módunkban megtartani. Egy későbbi időpontban – újabb egyeztetés után – lehetőség van a pótlásra.

Hogyan vehetem meg a belépő és a tárlatvezetés/foglalkozás jegyeit?
A múzeumi belépőjegyeket és a tárlatvezetés vagy foglalkozás díját a múzeum jegypénztárában készpénzzel vagy bankkártyás fizetéssel rendezhetik.

Hátizsákot be lehet vinni a múzeumba?
A kabátokat, csomagokat, hátizsákot és minden 30 × 40 × 20 cm-nél nagyobb táskát a ruhatárban kell elhelyezni. Erre a jegyvásárlást követően van lehetőség. Különösen felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy hátizsákot semmilyen formában nem áll módunkban a kiállítótérbe engedni.

Vannak olyan fontos szabályok, amelyeket hangsúlyoznom kell a csoportomnak?
Kérjük, hívják fel a tanulók figyelmét arra, hogy legfeljebb 30 centiméterre közelíthetik meg a műtárgyakat! Étel és ital fogyasztása nem engedélyezett a kiállítóterekben. Csak ceruzát és filctollat lehet használni – zsírkréta, golyóstoll, töltőtoll, pasztellkréta használata nem megengedett. Kérjük, hogy a mobiltelefonokat halkítsák le. Fényképeket csak az állandó gyűjteményben lehet készíteni (vaku és fényképállvány használata nélkül), az időszaki kiállításokon nem.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.

Hogyan jelezhetem, hogy sajnos mégsem jó a választott időpont?
Kérjük, időben értesítsék a Múzeumpedagógiai Osztályt az esetleges változásokról a muzeumpedagogia@mng.hu e-mail-címen vagy a +36-20-439-7408-as telefonszámon. A látogatás meghiúsulása esetén kiemelten fontos, hogy a lemondás minél előbb megtörténjen.