En

Speciális igényű látogatóinknak

A kultúra mindenkié!

 

Arra törekszünk, hogy a Magyar Nemzeti Galéria műtárgyai minden látogató számára elérhetőek legyenek és élményt nyújtsanak.

 

Vak és gyengénlátó látogatóinknak
A Tapints! projektet kimondottan látássérült látogatóink számára hoztuk létre. A Galéria gyűjteményéből olyan neves alkotók szobrainak készítettük el 3D nyomtatással a tapintható másolatát, mint Auguste Rodin, Ferenczy István, Izsó Miklós. Előre meghirdetett és rendelhető interaktív tárlatvezetéseinken a közös gondolkodás és eszmecsere kap főszerepet.

Siket és nagyothalló látogatóinknak
A Siketek és Nagyothallók Országos szövetségével együttműködve egyes előre meghirdetett gyerekeknek vagy felnőtteknek szóló tárlatvezetéseinken jelnyelvi tolmácsot biztosítunk.

Mozgáskorlátozott látogatóinknak
Akadálymentes bejárat: a B épületnél az árkádok jobb oldalán lévő rámpán, a személyzeti bejáratnál, ahol a portás kollégáink kíséretet biztosítanak a kiállításokhoz.
Kerekesszéket díjmentesen tudunk biztosítani, segítségért teremőr kollégáinkhoz lehet fordulni a bejáratnál. További információkat itt talál.

További fontos tudnivalók

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék a muzeumpedagogia@mng.hu e-mail-címen vagy a +36-20-439-7408-as telefonszámon.

A MÁV-START Zrt. díjmentes utazást biztosít a Magyar Nemzeti Galériába látogató magyarországi diákcsoportok és kísérőik számára. A díjmentes utazás hétfőtől szombatig vehető igénybe. Visszautazásra a menetjegy csak akkor jogosít, ha a látogatáskor a menetjegyet a Magyar Nemzeti Galéria bélyegzőjével hitelesíti. A „Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nevű nyomtatványhoz az iskola a meghatározott napra érvényes fogadónyilatkozat másolatát is köteles csatolni. A csoport látogatását regisztrálni szükséges. A regisztrációs felületen lehetséges igényelni a fogadónyilatkozatot. A sikeres regisztrációt követően a nyilatkozatokat lepecsételve e-mailben küldjük.

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pult számára a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Amennyiben a csoport 30 percnél többet késik, a tárlatvezetést vagy a foglalkozást nem áll módunkban megtartani. Egy későbbi időpontban – újabb egyeztetés után – lehetőség van a pótlásra.

Hogyan juthatunk el a Galériába?
Az aktuális közlekedési információkért kérjük tekintse át a látogatói információkat.

Mire kell figyelnem a látogatás napján?
Kérjük, hogy a lefoglalt időpont előtt 15 perccel előbb érkezzen meg a csoport. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fogja várni Önöket az információs pultnál. A földszinten történő várakozás alatt ügyeljenek arra, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban.

Hátizsákot be lehet vinni a múzeumba?
A kabátokat, csomagokat, hátizsákot és minden 30 × 25 × 15 cm-nél nagyobb táskát a ruhatárban kell elhelyezni. Erre a jegyvásárlást követően van lehetőség. Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a kis méretű hátitáskákat csak elől viselve vagy kézben lehet a kiállítótérbe vinni.

Vannak olyan fontos szabályok, amelyeket hangsúlyoznom kell a csoportomnak?
A műtárgyak legfeljebb 30 centiméterre közelíthetőek meg. Étel és ital fogyasztása nem engedélyezett a kiállítóterekben. Csak ceruzát és filctollat lehet használni – zsírkréta, golyóstoll, töltőtoll, pasztellkréta használata nem megengedett. Kérjük, hogy a mobiltelefonokat halkítsák le. Fényképeket az állandó gyűjteményben vaku és állvány nélkül készíthetnek. Időszaki kiállítások esetén a fotózás szabályaival kapcsolatban érdeklődjenek a munkatársainknál.

Foglalkozások iskolai csoportoknak
60 perces foglalkozás iskolai csoportoknak: 8000 Ft / csoport + 1000 Ft / fő belépőjegy
120 perces foglalkozás iskolai csoportoknak: 11.000 Ft / csoport + 1000 Ft / fő belépőjegy

Az állandó kiállításokra érvényes kedvezményes belépőjegyeket (1000 Ft) magyar közoktatási intézményekből érkező iskolai csoportok vehetik igénybe. A pedagógusoknak a belépés ingyenes. Az időszaki kiállításokban zajló foglalkozások esetében a belépőjegyet 75%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Idegen nyelvű foglalkozások díja
angol, német, francia vagy olasz nyelven

60 perces foglalkozás iskolai csoportoknak idegen nyelven: 20.000 Ft / csoport + belépőjegy
120 perces foglalkozás iskolai csoportoknak idegen nyelven: 25.000 Ft / csoport + belépőjegy

Óvodás csoportok
60 perces foglalkozás óvodás csoportoknak: 5000 Ft / csoport
120 perces foglalkozás óvodás csoportoknak: 8000 Ft / csoport

A belépőjegy 6 éves kor alatt ingyenes.

Miben tér el a 60 perces és a 120 perces foglalkozás?
A 60 perces programok során csak a kiállítóterekben zajlik a foglalkozás. A 120 percesek programok műhelymunkával, alkotással egészülnek ki a foglalkoztatóteremben.

Pedagógusként mikor tarthatok órát a múzeumban?
Iskolai csoporttal érkező pedagógusok abban az esetben tarthatnak múzeumi tanórát a Magyar Nemzeti Galéria állandó gyűjteményeiben, ha a látogatás előtt egyeztetnek a Múzeumpedagógiai Osztállyal. Az időszakos kiállításokon a pedagógusok nem tarthatnak csoportfoglalkozást.

Mikor kell előzetesen bejelentkezni?
Minden 10 fő feletti, szervezetten érkező csoportnak előzetesen be kell jelentkeznie. Hétköznap legkésőbb a látogatás előtti napon 16 óráig, hétvégi látogatás esetén péntek 12 óráig, online regisztrációval. A bejelentkezés csak a fogadást visszaigazoló e-maillel együtt érvényes.

Hogyan rendelhetek tárlatvezetést és foglalkozást?
Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

További kérdés esetén keressenek minket a muzeumpedagogia@mng.hu e-mail címen, vagy a + 36 20 439 7408 telefonszámon.

Milyen időpontokban igényelhetőek múzeumpedagógiai foglalkozások?
Iskolai csoportok számára tárlatvezetéseket és foglalkozásokat kizárólag előre egyeztetett időpontban, hétfőtől péntekig, 10.00 és 16.00 között tartunk.