En

Idén nyáron is Borszerdák

Ha szerda, akkor Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában – 2022-ben immár tizenegyedik alkalommal!

A Magyar Nemzeti Galéria egyik legnépszerűbb programsorozata idén is várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény ismét színes programot kínál júliusban: szerda esténként különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élőzene és borkóstoló várja a művészet rajongóit. Az idei Borszerdák középpontjában legnagyobb művészeink állnak:

2022. július 6. Csontváry és Gulácsy
2022. július 13. Szinyei és Ferenczy
2022. július 20. Munkácsy és Mednyánszky
2022. július 27.  Courbet, Monet és Renoir

A Borszerdák meghívott borászatainak képviselőit szakmai beszélgetéseken ismerhetik meg. Az idei eseményeken is a bor szerelmesei, a BorPortré csapat tagjai, Kocsis-M. Brigitta, Rácz Laura Rebecca és Nádasi Eszter beszélgetnek a Barta Pince, a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet, a Laposa Pincészet és az Androsics Birtok képviselőivel.

Idén nyáron több különleges kiállítást láthat a Borszerdák közönsége: a júliusi esteken megtekinthetik az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938), a Dancing 1925 – Magyar művészek a párizsi éjszakában, illetve Az Eszmény felé. Belga szimbolista szobrászat a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című tárlatokat. Az esteken az előadások az Art deco Budapest kiállítás köré szerveződnek.

Szeptember utolsó két szerdáján, 21-én és 28-án is lesz egy-egy esemény, melyeknek középpontjában Maurer Dóra, Fehér László és Hantai Simon, illetve Vaszary János és Rippl-Rónai József alkotásai állnak. Az őszi eseményeken az Etyeki Kúria és a Sauska Borászat mennyei boraival készülünk, az utolsó esten pedig megtekinthető lesz az újonnan nyíló Vaszary: Az ismeretlen ismerős című tárlat is.

Ne hagyják ki idén sem a Borszerdákat, és élvezzék a csodálatos panorámát a Nemzeti Galéria teraszáról egy-két finom pohár bor társaságában!

Kiállításaink közül ajánljuk