En

Megközelítés

Cím: 1014 Budapest, Szent György tér 2.

 • Telefon: +36/ 1/ 201-9082

©Várkapitányság Nonprofit Zrt.

©Várkapitányság Nonprofit Zrt.

Közvetlen gyalogos megközelítés

 • Budai Vár, Dísz tér felől
  a Dunapartról a Clark Ádám térről (akár Siklóval)
 • a Várkert Bazáron át
 • a Dózsa György tér felől a Palota úti gyorslifttel vagy  a Tabán liftekkel lehet a Palota szintjéig eljutni. Onnan a folyosón keresztül haladva a hátsó (Hunyadi) udvaron át megközelíthető a Múzeum.
  [A Palota úti gyorslift jelenleg nem üzemel. Kérjük, hogy a Tabáni lifteket használják.] 

A városból tömegközlekedéssel

 

 • A Deák Ferenc térről (Pest): a 105-ös busszal  a Clark Ádám térig onnan gyalog, vagy a 16-os illetve 216-os busszal a Dísz térig
  A Ferenciek terétől (Pest): az 5-ös busszal 3 megálló a Dózsa György térig, onnan lépcsőn fel a várfal aljához a Palota úti gyorslifthez vagy  a Tabán liftekhez
  [A Palota úti gyorslift jelenleg nem üzemel. Kérjük, hogy a Tabáni lifteket használják.]
 • A Széll Kálmán térről (Várfok utca, Buda): a 16-os, a 116-os és a 16A jelzésű busszal a Dísz térig, onnan gyalog
  A Móricz Zsigmond körtér / Gellért tér felől (Buda): Az 56-os villamossal a Dózsa György térig, onnan lifttel, vagy a Széll Kálmán térig, onnan busszal.

Bejárataink:
B épület – személyzeti bejárat
C épület – főbejárat állandó és időszaki kiállításokhoz

Kerekesszékkel élőknek

Akadálymentes bejárat: a B épületnél az árkádok jobb oldalán lévő rámpán át, itt a portáról kollégáink kíséretét biztosítjuk a kiállításokhoz.

Érkezés tömegközlekedéssel: a Széll Kálmán térről (Várfok utca) induló 16-os busszal javasolt érkezni, a Palota út megállóig, onnan akadálymentes lifttel megközelíthető a Budavári Palotanegyed.

Érkezés saját gépjárművel vagy taxival: kivételesen indokolt esetben – a Főigazgató-helyettesi Titkárságon keresztül (info@mng.hu), a rendszám megadásával és a behajtás céljának, várható időpontjának rögzítésével – behajtási engedély kérhető a Várkapitányság Nonprofit Zrt. munkatársaitól, így el lehet jutni a Hunyadi udvarba a B épületnél lévő bejáratunkhoz, ahol korlátozott ideig lehetőség van a várakozásra. Kérjük, hogy a tervezett érkezési időpont előtt 2-3 munkanappal jelezze a látogatási szándékát.

Kerekesszéket díjmentesen tudunk biztosítani, segítségért teremőr kollégáinkhoz lehet fordulni a bejáratnál.