En

Megközelítés

Közvetlen gyalogos megközelítés

– Budai Vár, Dísz tér felől,
– a Dunapartról a Clark Ádám térről (Siklóval is) vagy a Várkert Bazáron át,
– a Palota lifttel a várfal aljától a Palota útról (Dózsa György térnél)  a Palota szintjéig. Onnan a folyosón végighaladva a hátsó (Hunyadi) udvarra lehet kijutni.

A városból tömegközlekedéssel

Deák Ferenc térről (Pest): a 16-os busszal  a Clark Ádám térig vagy a Dísz térig
A Ferenciek terétől (Pest): az 5-ös vagy a 178-as busszal 2 megálló a Dózsa György térig, onnan lépcsőn fel a várfal aljához a Lifthez
A Széll Kálmán térről (Buda): a 16-os, a 116-os és a 16A jelzésű busszal a Dísz térig
A Móricz Zsigmond körtér / Gellért tér felől (Buda): Az 56-os villamossal a Dózsa György térig, onnan lifttel, vagy a Széll Kálmán térig, onnan busszal

Bejárataink:
A épület – csak egyes időszaki kiállítások bejárata, egyébként zárva
B épület – személyzeti bejárat
C épület – főbejárat állandó és időszaki kiállításokhoz

Kerekesszékkel élőknek

Akadálymentes bejárat: B épületnél az árkádok jobb oldalán lévő rámpán át, itt a portáról kollégáink kíséretét biztosítjuk a kiállításokhoz.

Érkezés tömegközlekedéssel: a Széll Kálmán térről induló 16-os busszal javasolt érkezni, a Palota útmegállóig, ott kiépített rámpán elérhető a palotalift előtere.

Érkezés saját gépjárművel vagy taxival: kivételesen indokolt esetben – a Főigazgató-helyettesi Titkárságon keresztül (info@mng.hu), a rendszám megadásával és a behajtás céljának, várható időpontjának rögzítésével – behajtási engedély kérhető a Várkapitányság Nonprofit Zrt. munkatársaitól, így el lehet jutni a Hunyadi udvarba az A és B bejáratunkhoz, ahol korlátozott ideig lehetőség van a várakozásra.

Kerekesszéket díjmentesen tudunk biztosítani, segítségért teremőr kollégáinkhoz lehet fordulni a bejáratnál.

Kiállításaink közül ajánljuk