En

Óbudai Kult. Éj a Vasarely Múzeumban

Most szombaton, augusztus 1-jén  tárlatvezetésekkel és egy izgalmas előadással várunk mindenkit a Vasarely Múzeumban az Óbudai Kult. Éjen!
Idén augusztus elsején egy kora délutántól késő éjszakáig nyúló kulturális maratonnak lehet részese mindenki, aki Óbudára látogat. A III. kerületi kulturális helyszínek, melyek között múzeumok, galériák, kávézó, sörkert és könyvtár is található, összefogtak, hogy egy, a múzeumok éjszakáját idéző, óbudai kulturális rendezvényt hívjanak életre. Ez lett az Óbudai Kult. Éj.

A Vasarely Múzeum programja:

17:30 és 19:00 Egy algoritmus alapján – tárlatvezetés
Az optikai illúziók létrejöttéhez gyakran pontos számítás szükséges. De mi történik, ha a dolgokat a véletlenre bízzuk? A tárlatvezetés során felfedezzük, hogy Vasaraly és a kortárs művészek (OSAS kiállítás) hogyan használták a kódokat és algoritmusokat, és milyen hatással volt ez művészetükre és ránk.
A tárlatvezetések a jegypénztártól indulnak.
A vezetésen maximum 15 fő vehet részt.

19:30 Planetáris folklór – előadás
A “Planetáris folklór” címmel meghirdetett, tárlatvezetéssel egybekötött előadás Victor Vasarely kevéssé ismert és megvalósulatlan köztéri terveit mutatja be, köztük az 1974-ben a budapesti Déli pályaudvar előtti gyalogos közlekedő homlokzatát díszítő reliefeket, a 1977-ben a “City Project” részeként Clevelandbe tervezett színes város elképzelését és a mostanában a kutatás fókuszpontjába került, 1965-ből származó “grand ensemble”-t, amelyet a magyar származású művész a Párizs melletti Meaux-ben szeretett volna megvalósítani.

JEGYÁRAK:
Teljes árú: 1 000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes.
Az egyszer megváltott belépőjegyek érvényesek a programban résztvevő összes múzeum és egyéb helyszín látogatására.
A belépőjegyek az egyes helyszíneken vásárolhatók meg.
A III. kerületi kedvezmény erre a rendezvényre nem érvényes.

A részletes program elérhető itt, vagy a letölthető programfüzetben.
A Vasarely Múzeum 2020. augusztus 1-én nyitva tart 16:00-tól 22:00-ig. A múzeum a rendezvényre váltott karszalaggal látogatható, amelyet a jegypénztárunkban tudnak megvásárolni.

Kiállításaink közül ajánljuk