En

ARS LONGA, VITA BREVIS | Mácsay Krisztina előadása a Szépművészeti Múzeum épülettörténetéről

Regisztráció

ARS LONGA, VITA BREVIS | Mácsay Krisztina előadása a Szépművészeti Múzeum épülettörténetéről

2019. március 19.

18:00 - 19:00

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában olvashatók Hippokratész szavai, amelyek örök igazságként hirdetik a művészet mindenhatóságát. Régi és új, egyetemes és nemzeti – másfél évszázad muzeológiai, ízlésbeli, társadalmi változásainak egyaránt lenyomata a Szépművészeti Múzeum épülete és gyűjteménye. A három és fél évig tartó felújítás során a múzeum egyes terei funkciót váltottak, ahogyan a kiállítási koncepció is megváltozott. Mácsay Krisztina művészettörténész az épületnek, valamint a gyűjtemény létrejöttének, gyarapodásának és meglepő fordulatoktól sem mentes történetét ismerteti vetített képes elődadásban.

A résztvevők száma: min. 15 fő, max.  50fő

Részvételi díj: Baráti Kör Mecénásoknak és Pártolóknak 2.000 Ft/fő (Karácsonyi ajándékkártyával ingyenes) t Baráti Kör Tagoknak – 4.500 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a vezetés, a belépő, az esti nyitva tartás költségét, valamint a szervezés díját.

A programra Mecénásoknak előjelentkezési lehetőséget biztosítunk 2019. március 5. és március 7. között. Az előjelentkezési időszakban online befizetésre és egyszeri e-mailes előfoglalásra egyaránt van lehetőség. A helyfoglalás a részvételi díj személyes vagy online rendszerünkön keresztül történő befizetésével véglegesíthető. Március 8-án (péntek) a jelentkezés megnyílik a Pártolói kör számára, ezután a fennmaradó helyek függvényében lehet jelentkezni a programra. További érdeklődők regisztrációját a rendelkezésre álló helyek függvényében március 12-től tudjuk fogadni.

Programjelentkezés
LEGYEN A BARÁTUNK!

További programok:

Borszerda // Gyümölcsös

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

Folytatva a hagyományt, 2019 nyarán is Borszerdákkal színesítjük programjainkat a Magyar Nemzeti Galériában.