En

ELMARAD | BAUHAUS 100 | Programok a mának – Kortárs nézőpontok | Tárlatvezetés a Ludwig Múzeum időszaki kiállításán

Regisztráció

ELMARAD | BAUHAUS 100 | Programok a mának – Kortárs nézőpontok | Tárlatvezetés a Ludwig Múzeum időszaki kiállításán

2019. május 28.

18:00 - 19:30

Helyszín: Ludwig Múzeum

A Ludwig Múzeum kiállítása a nemzetközi Bauhaus-év megemlékező eseménysorozathoz kapcsolódik. A kiállítás tematikus fókuszcsoportokban (pl. színelmélet, ezotéria, vízió/utópia, tárgyformálás, fényművészet stb.) mutatja be a Bauhaus tevékenységét, amelyek köré nagyrészt kortárs alkotók munkái szerveznek eszme- és hatástörténeti ívet.

A Program a mának kísérlet ennek az egyedülálló modernista utópiának az újraolvasására, visszatekintésre és kortárs nézőpontból történő felidézésére. A centenárium egyúttal alkalom arra is, hogy áttekintsük a műhely hatását a 20. századi és a jelenkori művészetre, a kultúra egészére. A Bauhaus koncepciója és programja, mondhatjuk szemlélete az elmúlt száz évben tovább élt, erőteljesen átalakult, igazodva a mindenkori korszakok igényeihez, és megújuló tartalommal megjelenik napjaink vizualitásában.
A kiállítás elsősorban nem a Bauhaus történetét kívánja bemutatni, hanem azokat a ma is jelenlévő jellegzetes művészeti pozíciókat; amelyekben felismerhető a Bauhaus szemléletének hatása. A képek és tárgyak, utalások segítségével felvillantott eszmék, munkák mellett közel ötven kortárs képzőművész kapcsolódó munkáiból látható válogatás.

A résztvevők száma: min. 15 fő, max.. 30 fő

Részvételi díj: Baráti Kör Mecénásoknak és Pártolóknak 2.500 Ft/fő | Baráti Kör Tagoknak – 4.500 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza az előadás, az épületbejárás, valamint a szervezés díját.

A programra Mecénásoknak előjelentkezési lehetőséget biztosítunk 2019. május 14. és május 16. között. Az előjelentkezési időszakban online befizetésre és egyszeri e-mailes előfoglalásra egyaránt van lehetőség. A helyfoglalás a részvételi díj személyes vagy online rendszerünkön keresztül történő befizetésével véglegesíthető. Május 17-én (péntek) a jelentkezés megnyílik a Pártolói kör számára, ezután a fennmaradó helyek függvényében lehet jelentkezni a programra. További érdeklődők regisztrációját a rendelkezésre álló helyek függvényében Május 21-től tudjuk fogadni.

Programjelentkezés
LEGYEN A BARÁTUNK!