En

Borszerdák a Vasarely Múzeumban // Augusztus 19.

Online jegyvásárlás

Borszerdák a Vasarely Múzeumban // Augusztus 19.

2020. augusztus 19.

18:00 - 22:00

Helyszín: Vasarely Múzeum

Sok minden változik mostanság körülöttünk, de egy valami – reméljük – biztos: a már hagyománnyá vált Borszerdák idén sem maradnak el a Vasarely Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában! A bor ugyanúgy kultúránk része, mint képzőművészetünk – keresve sem találhatnánk jobb párost náluk. A mindig nagy sikerrel zajló esti programsorozat ezúttal is garantálja az egyedülálló hangulatot, a finom borokat, az izgalmas kiállításokat, az érdekes tárlatvezetéseket, az adott témához illeszkedő előadásokat és a páratlan élőzenei élményt.

A Vasarely Múzeum Borszerdái 2020-ban szó szerint vissza nem térő alkalmak: hosszú idő óta ezeken az esteken nyitnak ki újra a múzeum kapui és várják a látogatókat egy-egy feledhetetlen esten! Az idei első programok augusztus 19-én és 26-án kerülnek megrendezésre az óbudai Vasarely Múzeumban. Az augusztus 19-i Harmóniák, árnyalatok és augusztus 26-i Reflexek, kontrasztok címre keresztelt egész estés Borszerdákon a Victor Vasarely életművét bemutató tárlaton túl a Kód és algoritmus című kiállítással, rendhagyó vezetésekkel, zamatos borokkal, az Art Bonbons klasszikus és kortárs zenés-táncos produkciójával és a már jól ismert hűs zöld övezettel tér vissza a Vasarely Múzeum!

 

 

BORSZERDA // Harmóniák, árnyalatok
augusztus 19.

18.00 – 22.00

BOR | Vesztergombi Pincészet

Minden régi, nagy múltú városnak megvannak a várossal élő, öregedő és megújuló családjai. Az egyik ilyen a Vesztergombi család, akiknek az élete szorosan és elválaszthatatlanul egybeforrt Szekszárd történetével. A borosüvegeik címkéin is használt családi címer az 1700-as évek elejéről származik: láthatjuk, hogy a család igen régóta művel szőlőt és készít belőle bort. 1993 fontos évszám volt számukra, hiszen ekkor választották meg Vesztergombi Ferencet az „Év Borásza”-nak, ami akkoriban nemcsak szakmai érvek  és az elkészített borok minősége okán került kiosztásra, hanem szólt a borvidékért, a borvidéken épülő borászközösség érdekében végzett munkának is.

TÁRLATVEZETÉS | 18.00-19.00 Dimenziók és színek összhangja – Nyikolajeva Marija tárlatvezetése

Egy kis utazásra hívjuk Önöket. Mozduljunk ki a megszokott komfortzónánkból és kalandozzunk egy színes és harmonikus világban. Színek és formák a tengerparton, a hegyekben és a városban.

RENDHAGYÓ TÁRLATVEZETÉS | 20.00-21.00 Szöllősi-Nagy András tárlatvezetése a Kód és algoritmus időszaki kiállításban

A számítógép művészeti területen történő felhasználásának divatja a hatvanasas évek közepén érkezett el. Az országokon átívelő kiállítást a Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület Vera Molnárnak, a „computer art” úttörőjének ajánlja, aki egy egész időszak meghatározó egyénisége volt a számítógép kezdetleges felhasználási lehetőségeitől egészen a jelenkori, digitális korszakig.

WORKSHOP | 18.00-20.30 A színek és formák játéka

Háromdimenziósnak tűnő papírkollázs készítése, ahol a formákon túl a színeknek is meghatározó szerepe van.

ART BONBONS | Klasszikus és kortárs reflexiók – zene és tánc a gyűjteményekben
Zene: Kovács Adél, Kéringer Lőrinc és Riesz Péter
Tánc: Jávor Lili és Kiss Dorina

Az este folyamán a kiállítótérben meglepő dolgok történnek. Volt már olyan érzésed, hogy mennyire jól illene egy műtárgyhoz egy fülbemászó dallam vagy egy mozdulat, amely kifejezi az érzést, a pillanatot, a röppenő csodát, amit egy műtárgy megfigyelésekor átélünk? Az este folyamán megelevenednek mozdulatok, amelyek színesítik, gazdagítják, kiegészítik a látható tárlatot.

 

Javasoljuk, hogy takarják el szájukat és orrukat maszkkal vagy sállal, melynek viselése a tárlatvezetéseken résztvevők számára kötelező.

A tárlatvezetéseken – műtárgyvédelmi követelmények miatt – csak korlátozott létszámban, érkezési sorrendben lehet részt venni. Kérjük ennek szíves figyelembe vételét!

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet, amelyet a múzeum saját felületein, kiadványaiban, illetve promóciós anyagain felhasználhat. A látogatók ennek kapcsán semmilyen követeléssel nem élhetnek a múzeum, a felvétel készítőivel, illetve jogos felhasználójával szemben.

HELYSZÍN: Vasarely Múzeum, 1033 Budapest, Szentlélek tér 6.

MEGKÖZELÍTÉS: H5-ös HÉV-vel vagy 29-es, 118-as, 134-es, 137-es, 218-as, 237-es busszal a Szentlélek térig.

Jegyárak:
TELJESÁRÚ: 2 400 FT
KEDVEZMÉNYES*: 1 400 FT

Borszerdáinkon nem érvényesek a rendes nyitvatartási idő alatti kedvezmények.
A rendezvényen a Baráti Kör Mecénások és a Baráti Kör Pártolók ingyenesen vehetnek részt.

*Kedvezményes jegy váltására jogosultak, akik:
– az időszaki kiállításainkat díjtalan belépővel látogatják;
– 26 évnél fiatalabbak vagy 62 évnél idősebbek, és egy EGT tagállam állampolgárai.

További programok:

Vasárnapi kórusmuzsika

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, I. emelet, kupolacsarnok

BORSZERDA // HosszúLépésváltás

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

SZELLEMI FITNESZ 55+ // ELMARAD

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület

Alkotóprogram a szellem ráncai ellen