En

Európai szobrászat | tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeum Régi Szobor Gyűjteményében

Online jegyvásárlás

Európai szobrászat | tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeum Régi Szobor Gyűjteményében

2019. március 30.

16:00 - 17:30

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

A tárlatvezetés a 2013-ban rövid időre megnyílt, majd a felújítás után átalakított formában megvalósított, a Régi Szobor Gyűjtemény műtárgyaira épülő állandó kiállítást mutatja be. Az egyes korokra és területekre jellemző szobrászati technikák példákon keresztül elevenednek meg, a művészettörténeti háttér felvázolása mellett. Külön kiemelésre kerülnek a kiállításban végbement változtatások, és az újonnan beemelt műtárgyak is hangsúlyt kapnak.

A több mint 600 művet számláló gyűjtemény az itáliai reneszánsz olyan kincseit rejti, mint Verrocchio Fájdalmas Krisztusa, de méltán nevezetesek reneszánsz és barokk kisbronzai is. A német, németalföldi és francia középkort ugyancsak számos remekmű, köztük az internacionális gótika Szép Madonnái és Tilman Riemenschneider műhelyének faszobrai, az osztrák barokk művészetet pedig Donner és Messerschmidt alkotásai képviselik.

A résztvevők száma: min. 15 fő, max.  25fő

Részvételi díj: Baráti Kör Mecénásoknak és Pártolóknak 2.000 Ft/fő (Karácsonyi ajándékkártyával ingyenes) t Baráti Kör Tagoknak – 4.500 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a vezetés, a belépő, az esti nyitva tartás költségét, valamint a szervezés díját.

A programra Mecénásoknak előjelentkezési lehetőséget biztosítunk 2019. március 12. és március 14. között. Az előjelentkezési időszakban online befizetésre és egyszeri e-mailes előfoglalásra egyaránt van lehetőség. A helyfoglalás a részvételi díj személyes vagy online rendszerünkön keresztül történő befizetésével véglegesíthető. Március 15-én (péntek) a jelentkezés megnyílik a Pártolói kör számára, ezután a fennmaradó helyek függvényében lehet jelentkezni a programra. További érdeklődők regisztrációját a rendelkezésre álló helyek függvényében március 19-től tudjuk fogadni.

Programjelentkezés
LEGYEN A BARÁTUNK!

További programok:

Borszerda // Gyümölcsös

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

Folytatva a hagyományt, 2019 nyarán is Borszerdákkal színesítjük programjainkat a Magyar Nemzeti Galériában.