En

Gerhard Richter. Valós látszat

Online jegyvásárlás

Előre meghirdetett vezetés

Gerhard Richter. Valós látszat

2021. október 29.

16:00 - 17:00

Helyszín: A épület

Augusztus 27-től a világhírű kortárs német képzőművész, Gerhard  Richter műveiből rendez kiállítást a Szépművészeti Múzeum – Magyar  Nemzeti Galéria. A Gerhard Richter. Valós látszat című tárlat  különlegessége, hogy Magyarországon most első ízben látható a német  művésznek ilyen nagyszabású, az életmű valamennyi korszakát átfogó  kiállítása. A bemutatott közel 80 műalkotás hazai és nemzetközi köz-,  illetve magángyűjteményekből érkezik Budapestre. A 80 alkotás között  négy nagyobb, többrészes sorozat is látható a kiállításon, így összesen  mintegy 200 műtárgy várja a tárlaton a látogatókat. A művek a 1960-as  évek ikonikus fotófestményeitől a legismertebb kolorisztikus absztrakt  műveken át a legfrissebb, a nagy festészeti életmű „utáni” intim  ceruzarajzokig terjednek. Különleges hangsúlyt ad a budapesti  kiállításnak, hogy a jövőre kilencvenéves Gerhard Richter tavaly  bejelentette: „befejezte” festészeti életművét.

Maximális létszám: 20 fő
Kiegészítő jegy ára (amely az időszaki kiállításra szóló belépőjeggyel együtt érvényes): 1000,- Ft
Belépődíjak
Időtartam: 60 perc
A  járványügyi helyzetre való tekintettel nem áll módunkban 20 főnél több látogatót fogadni az előre meghirdetett tárlatvezetéseinken. A  jegyvásárlás a Jegymesteren online, illetve a helyszínen érkezési  sorrendben történik.

További programok:

Az ismeretlen Szinyei – A puzzle hiányzó darabjai | Prágai Adrienn előadása

Helyszín: Online

Online előadás

Előre meghirdetett vezetés

Kép és kultusz. Szinyei Merse Pál (1845–1920) művészete

Helyszín: C épület, földszint

Tárlatvezetés szerdánként a 19. századi magyar festészet egyik legjelentősebb alakjának életművét bemutató kiállításban.

MÚZEUM+ BENCZÚR

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

Családi kalandozások online – kezdjék velünk a hétvégét!

Helyszín: Online

Decemberi témánk: Játék a színekkel