En

Mecénás Klub

Regisztráció

Mecénás Klub

2019. március 27.

17:30

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

A márciusi Mecénás Klub alkalmával Zwickl András, művészettörténész tart előadást a képkeretek jelentőségéről, A kép határain kívül címmel. 

Amikor a múzeumokban vagy kiállításokon festményekkel találkozunk, nem sok figyelmet szentelünk a kereteknek. Érdeklődésünk rendszerint az általuk körülhatárolt festett felületre, magára a képre irányul. Hasonlóképpen kezelik a festményeket a művészettörténeti könyvek, reprodukcióik többnyire keret nélkül mutatják őket. A hiány ebben a közegben általában nem tudatosul bennünk, a valóságban azonban rögtön feltűnik. A keret a kép olyan eleme, amely nélkül az hagyományosan nem került a nyilvánosság elé. Látszólag járulékos kellék, ugyanakkor mégis a festmény elengedhetetlen tartozéka, amely annak fizikai-mechanikai védelmén túl elsősorban arra szolgál, hogy az ábrázolást elkülönítse, elválassza a külvilágtól.

A résztvevők száma: max. 60 fő
Részvételi díj: Baráti Kör Mecénásoknak ingyenes, Pártolóknak pedig 2.000 Ft/fő (Karácsonyi ajándékkártyával ingyenes) | Baráti Kör Tagoknak és érdeklődőknek  4.500 Ft/fő. (A részvételi díj tartalmazza az előadás, a belépő, az esti nyitva tartás költségét, valamint a szervezés díját.)
Ingyenes regisztráció: baratikor@szepmuveszeti.hu

Programjelentkezés
LEGYEN A BARÁTUNK!

További programok:

Borszerda // Gyümölcsös

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

Folytatva a hagyományt, 2019 nyarán is Borszerdákkal színesítjük programjainkat a Magyar Nemzeti Galériában.