En

Beszélgető színek

Online jegyvásárlás

Beszélgető színek

Művészkém kreatív szakkör

Szakkör
Kiállítótér és múzeumpedagógiai műhely
2023. március 16.

15:30 - 17:30

Időtartam: 120 perc
Maximális létszám: 10 fő
Programdíj: 8000 Ft/fő/hónap

Nincs inspirálóbb hely a Galériánál! Kreatív szakkörünk alkalmain néhány műalkotást közelebbről szemügyre veszünk, majd a nagy mesterek ihletésében elmerülünk magunk is az alkotásban.

A kis művészekkel különböző témák mentén dolgozunk: beleássuk magunkat többek között a formák és a színek, a növények és az állatok, a csendélet és a tájkép, a figura és a portré, valamint az absztrakt művészet világába. Eközben számtalan izgalmas technikával ismerkedünk meg – festünk, rajzolunk, vágunk, ragasztunk, nyomdázunk… a határ a csillagos ég!

A program kétnyelvű, melyre 8–12 éves, magyarul vagy angolul beszélő művészpalántákat várunk.

A szakkör egy hónapban két alkalommal kerül megrendezésre, az igazi elmélyülés érdekében pedig egy témával projektszerűen, két alkalmon át foglalkozunk. A szakkör témái részben egymásra épülnek, de a foglalkozásokba bármikor be lehet kapcsolódni.

Az alkalmakat Hegedűs Alexandra képzőművész és múzeumpedagógus kollégái vezetik.

 

Márciusi témánk: Beszélgető színek
2023. március 16. és március 30.

Melyek az alapszínek, a hideg és meleg színek? Hogyan keverhetők ki, és melyik színnek mi a kedvenc párja? Hogyan tudnak a különböző színek és formák beszélni hozzánk, és mi a mondanivalójuk?

Szakkörünket az alapvető színtani ismeretek elsajátításával kezdjük, a gyakorlatokhoz pedig színes papírt használunk. Ezután megtanuljuk, hogyan tudjuk festményeinken a színek segítségével kifejezni saját mondandónkat.

Nyelv: magyar, angol

Találkozási hely: C épület, információs pult. Kérjük, a szakkör kezdése előtt minimum 10 perccel korábban érkezzenek!

A program végeztével a gyerekeket egy csoportban az információs pulthoz kísérjük vissza 17.30 és 17.40 között. Az alkalmakon a gyerekek önállóan vehetnek részt.

Kérjük, hogy az egyedül közlekedő gyerekek az alábbi szülői nyilatkozatot töltsék ki.

 

További témák és időpontok:

április 13. és 27. – Ébred a természet!
A természetnél nincs nagyobb művész – ahogy mondani szokás. Áprilisban a természet kincseit (például leveleket, terméseket, tollakat, virágokat) használva hozunk létre alkotásokat, miközben többféle izgalmas technikával is megismerkedünk. A környezetvédelem jegyében eco printet készítünk, levelekből állatokat formálunk, és ceruzával kopírozunk. Az elkészült alkotásokból művészkönyveket készítünk.

május 11. és 25. – Ki a szabadba!
Milyen színű a fa árnyéka és hányféle zöldet láthatunk egy tájban? Májusban a plein air festők és az impresszionisták nyomdokaiban lépkedünk, és tájképfestéssel foglalkozunk. Szép idő esetén a szabadban figyeljük meg a színeket! Először megtanuljuk megzabolázni az ide-oda szaladó akvarellfestéket, majd az impresszionistákhoz hasonlóan kisebb élénk színfoltokból építjük fel tájképeinket.

Tovább olvasom

További programok:

Előre meghirdetett tárlatvezetés

GULÁCSY. Na’Conxypan hercege

fiatalok és felnőttek   |   17 fő
Előre meghirdetett tárlatvezetés

BETELT | GULÁCSY. Na’Conxypan hercege

fiatalok és felnőttek   |   17 fő
Komolyzenei koncertek

Koncert

fiatalok és felnőttek
Mesebeli kalandok

Tárlatvezetés gyerekeknek

5–8 éves korosztály   |   17 fő
Mesebeli kalandok

Tárlatvezetés gyerekeknek

9-12 éves korosztály   |   17 fő