En

Múzeum Flow | Gerhard Richter. Valós látszat

Online jegyvásárlás

Múzeum Flow | Gerhard Richter. Valós látszat

2021. október 27.

19:00 - 20:00

Helyszín: Online

ÉLŐ online 3D tárlatvezetés

Érdekel Gerhard Richternek, a világhírű kortárs német alkotónak a művészete?
Csatlakozz vezetésünkhöz, a Richter-kiállítás virtuális tereiből jelentkezünk be, interaktív élő tárlatvezetésünkkel!

Magyarországon most első ízben látható a német művésznek ilyen nagyszabású, az életmű valamennyi korszakát átfogó kiállítása. A bemutatott közel 80 műalkotás hazai és nemzetközi köz-, illetve magángyűjteményekből érkezett Budapestre. A 80 alkotás között négy nagyobb, többrészes sorozat is látható a kiállításon, így összesen mintegy 200 műtárgyat mutat be a tárlat. A művek a 1960-as évek ikonikus fotófestményeitől a legismertebb kolorisztikus absztrakt műveken át a legfrissebb, a nagy festészeti életmű „utáni” intim ceruzarajzokig terjednek. Különleges hangsúlyt ad a budapesti kiállításnak, hogy a jövőre kilencvenéves Gerhard Richter tavaly bejelentette: „befejezte” festészeti életművét. A mostani budapesti kiállítására külön rajzsorozatot is készített, amelyet most először láthat a közönség.

A tárlatvezetést követően egy hétig önállóan is bejárhatod a kiállítást! Benjamin Katz fényképeiből összeállított válogatást is megnézheted, amelyeken Gerhard Richtert kölni műtermében láthatjuk alkotás közben. Merülj el a kortárs német legenda világában!

Max. résztvevő szám: 90 fő
Platform: ZOOM
Az online tárlatvezetés hossza: 60 perc
Részvételi díj: 1000 Ft/fő

Következő időpont: november 6.

Kedvezmény online közönségünk számára
Online tárlatvezetéseinken, előadásainkon résztvevőket kedvezménnyel várjuk: ha bármelyik intézményünk online programjára szóló jegyét kinyomtatva vagy telefonon bemutatja a Szépművészeti Múzeum vagy a Nemzeti Galéria pénztárában, a kiállítások teljes árú belépőjéből 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a helyszínen. A kedvezmény a január 1-je óta váltott online programok jegyére érvényes visszavonásig, és más kedvezménnyel nem vonható össze.

További programok:

Az ismeretlen Szinyei – A puzzle hiányzó darabjai | Prágai Adrienn előadása

Helyszín: Online

Online előadás

Előre meghirdetett vezetés

Kép és kultusz. Szinyei Merse Pál (1845–1920) művészete

Helyszín: C épület, földszint

Tárlatvezetés szerdánként a 19. századi magyar festészet egyik legjelentősebb alakjának életművét bemutató kiállításban.

MÚZEUM+ BENCZÚR

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

Családi kalandozások online – kezdjék velünk a hétvégét!

Helyszín: Online

Decemberi témánk: Játék a színekkel