En

PALOTAMŰHELY // Családi nap

Online jegyvásárlás

PALOTAMŰHELY // Családi nap

2019. november 09.

10:00 - 13:00

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület

Múzeumi őszbúcsúztató
Palotaműhely – Munkácsytól Mednyánszkyig

Gyerekeknek és felnőtteknek szóló vezetésekkel, a Változatok a realizmusra című kiállítás egyik kurátorával való beszélgetéssel, workshoppal, zenével, bábozással és bohóccal várjuk a kicsiket, a nagyobbakat és a szüleiket, kísérőiket a Magyar Nemzeti Galéria 19. századi állandó kiállításaiban a múzeum kiemelt családi napján.

 

10.00–12.00
Workshop
A foglalkozáson megidézzük Munkácsy Mihály és Mednyánszky László különös hangulatú tájképeit, bejárjuk borongós tájait. Térbeli alkotásoktól ihletve őszi tájképeket és a télre készülő állatvilág számára menedékeket készítünk.
Milyen képek, színek, fények jutnak eszedbe, ha azt mondom, köd, eső, pára, ború? Vagy ha azt mondom, november? …és ha azt mondom, ősz? Érzéseket festünk, hegy lesz belőle. Színeket festünk, táj lesz belőle.
Az erdei állatok már az ősz folyamán felkészülnek a hideg évszakra. Legyen az sün, mókus vagy akár kismadár, védelmet nyújtó fészket, éléskamrát készítenek. Alkossunk együtt hasonló téli menedéket egyszerű technikával és anyagokból (bambuszból, vékony faágakból, levelekből, fonalból, erdei termésből)!
Ajánlott korosztály: a kicsiktől a legnagyobbakig

10.00–10.30
Gyerekvezetés “Színes tintákkal álmodom”
Színes-szagos tárlatvezetés gyerekeknek a 19–20. századi gyűjteményben.
Ajánlott korosztály: 4–8 év

10.30–11.00
SUPERAR
Amerre a kakukk száll – A SUPERAR gyerekkórus fellépése
A SUPERAR gyerekcsapata világ körüli zenei utazásra hívja a Palotaműhely közönségét. Az interaktív koncerten a hallgatók közeli és távoli népek dallamait és ritmusvilágát ismerhetik meg, megtapasztalva a SUPERAR kórus egyedi szellemiségét és a zene mindent határon átívelő, összekötő erejét.

A SUPERAR ingyenes nemzetközi program gyerekeknek, amely a résztvevők anyagi helyzetétől és zenei adottságaiktól függetlenül, magas művészeti színvonalú zeneoktatással járul hozzá ahhoz, hogy a zene mindenki számára elérhetővé váljon és inspiráló, személyiség- és közösségformáló hatása kiteljesedhessen. A kórus ezzel nemcsak a zenei készségek fejlődését támogatja, hanem a gyerekek teljesítménykészségét, koncentrációját, csapatmunkáját, kreativitását és önbizalom-növelő erejét.

11.00–11.30
Gyerekvezetés„Évszakok varázsában”
Pipacsos mezők, haragos Balaton, zord viharok és tarkabarka nyár.
Izgalmas séta, melynek során a színek kifejezőerejét és változását figyeljük meg a 19. századi festményeken.
Ajánlott korosztály: 8–12 év

11.00–11.30
Bábelőadás Az elveszett színek nyomában…
Egy messzi város lakóinak volt egy igazi kincse. Egy olyan kép, egy varázslatos műalkotás, amelyre ha ránéztek az emberek, mindig felvidultak. Színes volt, hatalmas és a legszomorúbb embert is boldoggá tette a látványa. De ahogy telt-múlt az idő, az emberek egyre figyelmetlenebbek lettek, lehajtott fejjel kullogtak a városban, nem figyeltek egymásra sem, és egyre inkább terjedt a szomorúság. Elfelejtették a különleges alkotást is. Egy este hatalmas vihar támadt, és a szél elfújta az összes színt a különleges képről, megbüntetve az embereket figyelmetlenségükért. A város fiatal hőse azonban útnak indul, hogy a gyerekek segítségével újra színeket varázsoljon a fekete vászonra. Tartsatok velünk, színesítsük be együtt a kicsiny város lakóinak életét.
Ajánlott korosztály: 4-8 év

12.15–12.45
Kurátori beszélgetés, Munkácsytól Mednyánszkyig, Krasznai Rékával
Milyen egy újragondolt állandó kiállítás a kurátor szemével? Beszélgetés a Változatok a realizmusra című kiállítás egyik kurátorával a megújuló Munkácsy-teremsor újrafűzéséről, az állandó kiállítások 21. századi alkalmazásáról, a jól ismert művészek újragondolásáról, valamint a színfalak mögötti történésekről.
Ajánlott korosztály: a legnagyobbaknak

12.00–12.30
Bohócpiktorok
Ezen a napon Madame Palette és Herr Pemzli ellátogat a Magyar Nemzeti Galériába. A bohócpiktorok kifejezik művészet iránti hódolatukat és maguk is alkotnak valamit. Vagy mégsem?
Kőhalmi Natasa és Dangel Artúr előadása
Ajánlott korosztály: a kicsiktől a legnagyobbakig

 

Programjegy: 1600 Ft/fő 

 

 

További programok:

Mama, nézd!

MAMA, NÉZD!

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épületi Információs Pult

Játékos tárlatvezetés kismamáknak és kispapáknak

Előre meghirdetett vezetés

Kriptától a kupoláig – épületséta

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület

Épületséta

ÉREZD!

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület

"Határtágító" művészeti program felnőtteknek

SZELLEMI FITNESZ 55+

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület

Alkotóprogram a szellem ráncai ellen