En

Színvarázs

Online jegyvásárlás

Színvarázs

Művészkém kreatív szakkör

Szakkör
Kiállítótér és múzeumpedagógiai műhely
2023. szeptember 21.

15:30 - 17:30

Időtartam: 2 óra
Maximális létszám: 10 fő
Programdíj: 8000 Ft/fő/hónap

Kétnyelvű kreatív szakkör gyerekeknek

Nincs inspirálóbb hely a Galériánál! Kreatív szakkörünk alkalmain néhány műalkotást közelebbről szemügyre veszünk, majd a nagy mesterek ihletésében elmerülünk magunk is az alkotásban.

A kis művészekkel különböző témák mentén dolgozunk: beleássuk magunkat többek között a formák és a színek, a növények és az állatok, a csendélet és a tájkép, a figura és a portré, valamint az absztrakt művészet világába. Eközben számtalan izgalmas technikával ismerkedünk meg – festünk, rajzolunk, vágunk, ragasztunk, nyomdázunk… a határ a csillagos ég!

A program kétnyelvű, melyre 8–13 éves, magyarul vagy angolul beszélő művészpalántákat várunk.

A szakkör egy hónapban két alkalommal kerül megrendezésre, az igazi elmélyülés érdekében pedig egy témával projektszerűen, két alkalmon át foglalkozunk. A szakkör témái részben egymásra épülnek, de a foglalkozásokba bármikor be lehet kapcsolódni.

Az alkalmakat Hegedűs Alexandra képzőművész és múzeumpedagógus kollégái vezetik.

 

Szeptemberi témánk: Színvarázs
2023. szeptember 14. és szeptember 21., 15.30–17.30

Tudtad, hogy már három szín elég, hogy az összes többit kikeverd? És hogy a színek viselkedhetnek úgy, mintha személyek lennének? Van kedvenc párjuk, és vannak hideg és meleg személyiségek is a színek között. És ami a legérdekesebb, hogy ha egymás mellé tesszük őket, meg is változtathatják egymást, még az agyunkat is becsaphatják!

Szakkörünket az alapvető színtani ismeretek elsajátításával kezdjük, majd a különböző színes formák egymás mellé helyezésével belekóstolunk az op-art illúziókkal teli világába.

Nyelv: magyar, angol
Korosztály: 8–13 év
Maximális létszám: 10 fő
Időtartam: 2 óra

A jegy nem visszaváltható, de átruházható.

Az alkalmakon a gyerekek önállóan, kísérő nélkül vehetnek részt.

Találkozási hely: C épület, információs pult, 15.20–15.30. Kérjük, a szakkör kezdése előtt minimum 10 perccel korábban érkezzenek!

A program végeztével a gyerekeket egy csoportban az információs pulthoz kísérjük vissza 17.30–17.40-kor.

Kérjük, hogy az egyedül közlekedő gyerekek szülei írásban jelezzék, hogy a foglalkozás végén kísérő nélkül elengedhetjük őket: muzeumpedagogia@mng.hu

 

További témák és időpontok:

2023. okt 5 és 19. 15.30–17.30 – Őszi tájakon
Ahogy mondani szoktuk, a természetnél nincs nagyobb művész. Októberben a Galéria legszebb, őszi tájakat ábrázoló alkotásait nézzük meg, majd az őszi természet kincseit (például leveleket, terméseket) használva hozunk létre alkotásokat. Többféle izgalmas technikával is megismerkedünk; színes ceruza, akril festék, de még festékspray is előkerül!

2023. november 2. és 16., 15.30–17.30 – Formáljuk a teret, tereljük a formákat!
Tudtátok, hogy minden vonal összefelé tart, hogy a messzeségben találkozzanak? A sík festmények ezért tudják azt az érzést kelteni, mintha egy ablakon keresztül kukkantanánk be egy másik térbe. És képzeljétek, a festők általában nagyon is átgondolják, hogy milyen formákkal töltik ki ezt a teret.
Novemberben a perspektíva és a kompozíció fogalmaival ismerkedünk; az első alkalommal megfestünk egy képzeletbeli teret, amit a második alkalommal úgy rendezünk be formákkal, mint egy színpadot szereplőkkel.

2023. december 7. és 14., 15.30–17.30 – Karácsonyi lázban
Végre újra itt a Mikulás és a karácsony! Decemberben elmerülünk az ünnepi készülődésben, többek között megismerkedünk Szent Miklós történetével és a Galéria legkülönösebb karácsonyi festményével. Kreatívkodásunk során egyedi csomagolópapírt és karácsonyfadíszt készítünk.

2024. január 11. és 25., 15.30–17.30 – Ezerarcú absztrakt
Kaotikus, rendezett, izgalmas, érthetetlen, magával ragadó, taszító… az absztrakt művészet olyan sokféle lehet, miközben annyi izgalmas technikát használ! Januárban a kiállításaink legérdekesebb absztrakt festményeivel ismerkedünk meg, és kipróbálunk néhány furcsa de szuper festészeti technikát.

 

Tovább olvasom

További programok:

Barabás kísérőprogramok

Barabás Miklós ismeretlen remekművei

fiatalok és felnőttek   |   17 fő
Szakkör
Művészkém kreatív szakkör

Őszi tájakon

8–13 éveseknek   |   10 fő
Barabás kísérőprogramok
Séták a Galériában

Séták a Galériában | Harc a fenevaddal 

fiatalok és felnőttek   |   17 fő
Barabás kísérőprogramok

Tárlatvezetés gyerekeknek

6–9 éves korig   |   17 fő