En

Családi és gyermekprogramok

A családi múzeumlátogatás remek lehetőség arra, hogy a család minden tagja nagyszerű, közös élménnyel gazdagodjon. Jöjjenek el hozzánk egyénileg, vagy vegyenek részt a múzeumpedagógusaink által tartott családi és gyerekprogramjainkon.

Családi és gyermekprogramok

Palotaműhely – Tücsöklakodalom

Március 9. szombat, 10.00-13.00

Zenével átszőtt mesés tárlatvezetéssel, táncházi hangulattal, nyomozós játékkal és alkotással várunk  kicsiket, nagyokat, családokat és egyéni látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria negyedéves családi napján. 

10.15 és 11.15 órakor: „Körforgás” – interaktív népzenés mesés tárlatvezetés gyerekeknek 6–12 éves korig Balogh Melindával  és ifj. Csoóri Sándorral (Bahorka Társulat) a „Csak tiszta forrásból! Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében” című kiállításban.

11.00 órakor:Nép/Művészet – tárlatvezetés felnőtteknek

12.0013.00:  Tánclépésben – Táncház kicsiknek és nagyoknak

10.0013.00 (folyamatosan):  Pecsételő – pecsétkészítő alkotóműhely az egész családnak

10.0013.00 (folyamatosan):  Árnyjáték – képkereső játék leendő nyomozóknak

10.0013.00 (folyamatosan):  Kuckósodó – kreatív mesesarok a legkisebbeknek, 3–6 éves korig

Részvételi díj:  1000 Ft/fő felnőtteknek, 500 Ft/fő 18 év alattiaknak, ingyenes 2 éves kor alatt
Jegyvásárlás: elővételben vagy a helyszínen

Találkozási pont: Magyar Nemzeti Galéria, C épület, információs pult

A gyermekeknek tartott tárlatvezetéseken műtárgyvédelmi követelmények miatt, érkezési sorrendben, meghatározott számban lehet részt venni. Megértésüket előre is köszönjük!​

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Hogyan menjünk múzeumba családdal?

  • Mindig tájékozódjanak honlapunkról az aktuális kiállításokról és a nyitvatartásról.
  • Csak kipihenten vágjon bele a család apraja-nagyja a múzeumi kalandba!
  • A múzeum kiállítótereiben nem lehet ételt és italt fogyasztani, ezért figyeljünk rá, hogy a gyerekek igyanak és egyenek a látogatás előtt.
  • Beszéljük meg, hogy mit szabad a múzeumban csinálni és mit nem: óvjuk a műtárgyakat, ezért ne nyúljunk hozzájuk.
  • A kevesebb néha több: annyi műtárgyat mutassunk csak meg, amennyit a kisebbek is be tudnak fogadni, legfeljebb 3-4 darabot.
  • Beszélgessünk a látottakról!

MAMA, NÉZD!

Játékos tárlatvezetésekre hívjuk azokat a kismamákat és kispapákat, akik egyévesnél kisebb babájukkal is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket.
TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

 

SZOMBATI SZEMEZGETŐ

A játékos foglalkozás során alkalmanként egy-egy műalkotással ismerkedünk meg a múzeum állandó gyűjteményéből, így lehetőség van a gyerekeket bevonva alaposabban foglalkozni a művekkel. A témához kapcsolódóan minden foglalkozáson készül a gyerekek és szüleik együttműködésével valamilyen kézműves alkotás. A foglalkozás magában a kiállítótérben zajlik, így közvetlenül a művek nyújtanak inspirációt.

A program minden hónap harmadik szombatján 11–12.30 között ingyenesen látogatható a múzeum 3. szombati kedvezményével (18 év alattiakat kísérő 2 felnőtt részére a belépő díjtalan az állandó kiállításokra).

Következő időpont: 2019. január 19. 11:00

További időpontok a PROGRAMNAPTÁRBAN.

Találkozási pont:  Magyar Nemzeti Galéria, C épület, földszint

 

 

BARANGOLÓSZAKKÖR

Barangolj velünk a Nemzeti Galéria falai között és fedezd fel a múzeum történetét, épületét és legizgalmasabb műveit! Különféle művészeti stílusokkal ismerkedünk meg, sőt, Te magad is kipróbálhatod őket! TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

 

 

SZÜLINAPI BULI

Felejthetetlen élményt kínálunk azoknak a gyerekeknek, akik a Magyar Nemzeti Galériában szeretnék megrendezni szülinapi bulijukat. A szülinapos kitalálhat saját témát, vagy kiválaszthatja az ajánlott témacsokorból a szívének kedveset. A nagy esemény menetrendje a következő: vidám, játékos foglalkozás a Galéria kiállítótereiben, majd a látottak feldolgozását segítő örömteli alkotás. Végül, de nem utolsósorban – a hátralévő 20-30 percben –, sor kerül az ünneplésre is. Az üdítőről és a tortáról a szülőknek kell gondoskodniuk.

A szülinapos kitalálhat saját témát, vagy választhat az alábbiakból:
– Buli a szabadban
– Repüljünk, mint a madár!
– Ruha/költemények
– Állati kavalkád

Időtartam:  2,5 óra
Maximális létszám:  15 fő
Részvételi díj:  25 000 Ft / csoport (idegen nyelven: 40 000 Ft / csoport)

JELENTKEZÉS

 

 

 

 

További programok: