En

Családi és gyermekprogramok

A családi múzeumlátogatás remek lehetőség arra, hogy a család minden tagja nagyszerű, közös élménnyel gazdagodjon. Jöjjenek el hozzánk egyénileg, vagy vegyenek részt a múzeumpedagógusaink által tartott családi és gyerekprogramjainkon.

Családi és gyermekprogramok

MAMA, NÉZD!

Játékos tárlatvezetésekre hívjuk azokat a kismamákat és kispapákat, akik egyévesnél kisebb babájukkal is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket.
TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

 

VARÁZSSZŐNYEG

Szállj fel varázsszőnyegünkre és kalandozz velünk a múzeumban, ahol mindig valami újat fedezhetsz fel. Egy játékos családi programra hívunk, ahol szülők és gyerekek együtt alkothatnak is a kiállítótérben. A foglalkozás magában a kiállítótérben zajlik, így közvetlenül a művek nyújtanak inspirációt.

A program minden hónap harmadik szombatján 11–12.30 között ingyenesen látogatható a múzeum 3. szombati kedvezményével (18 év alattiakat kísérő 2 felnőtt részére a belépő díjtalan az állandó kiállításokra).

Következő időpont: 2019. szeptember 21. 11:00

További időpontok a PROGRAMNAPTÁRBAN.

Találkozási pont:  Magyar Nemzeti Galéria, C épület, földszint

 

 

MÚZEUMI SZAKKÖR

Gyere velünk a Nemzeti Galéria falai között és fedezd fel a múzeum történetét, épületét és legizgalmasabb műveit! Különféle művészeti stílusokkal ismerkedünk meg, sőt, Te magad is kipróbálhatod őket! TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

 

 

SZÜLINAPI BULI

Felejthetetlen élményt kínálunk azoknak a gyerekeknek, akik a Magyar Nemzeti Galériában szeretnék megrendezni szülinapi bulijukat. A szülinapos kitalálhat saját témát, vagy kiválaszthatja az ajánlott témacsokorból a szívének kedveset. A nagy esemény menetrendje a következő: vidám, játékos foglalkozás a Galéria kiállítótereiben, majd a látottak feldolgozását segítő örömteli alkotás. Végül, de nem utolsósorban – a hátralévő 20-30 percben –, sor kerül az ünneplésre is. Az üdítőről és a tortáról a szülőknek kell gondoskodniuk.

A szülinapos kitalálhat saját témát, vagy választhat az alábbiakból:
– Földön, vízen, levegőben!
– Csobbanás
– Ruha/költemények
– Állati kavalkád

Időtartam:  2,5 óra
Maximális létszám:  15 fő
Részvételi díj:  25 000 Ft / csoport (idegen nyelven: 40 000 Ft / csoport)

JELENTKEZÉS

 

 

Hogyan menjünk múzeumba családdal?

  • Mindig tájékozódjatok honlapunkról az aktuális kiállításokról és a nyitvatartásról.
  • Csak kipihenten vágjatok bele a család apraja-nagyja a múzeumi kalandba!
  • A múzeum kiállítótereiben nem lehet ételt és italt fogyasztani, ezért figyeljetek rá, hogy a gyerekek igyanak és egyenek a látogatás előtt.
  • Beszéljétek meg, hogy mit szabad a múzeumban csinálni és mit nem: óvjuk a műtárgyakat, ezért ne nyúljunk hozzájuk.
  • A kevesebb néha több: annyi műtárgyat mutassatok csak meg, amennyit a kisebbek is be tudnak fogadni, legfeljebb 3-4 darabot.
  • Beszélgessetek a látottakról!

 

 

 

További programok: