En

Családi és gyermekprogramok

A családi múzeumlátogatás remek lehetőség arra, hogy a család minden tagja nagyszerű, közös élménnyel gazdagodjon. Jöjjenek el hozzánk egyénileg, vagy vegyenek részt a múzeumpedagógusaink által tartott családi és gyerekprogramjainkon.

Családi és gyermekprogramok

PALOTA-PALETTA

Kreatív szakkör gyerekeknek

Művészlelkek figyelem!
A Palota megnyitja előttetek kapuit, és lehetőséget ad, hogy felfedezzétek kincseit: a Magyar Nemzeti Galéria pompás műtárgyait. A festmények és szobrok birodalmában kalandozva megismerkedünk a múzeum sokszínű gyűjteményével, majd magunk is művésszé válva alkotunk – és játszunk – a műhelyben. Színek, formák, hangok és mesék kísérnek utunkon, és inspirálnak minket újabb és újabb művészi kalandokra.

Időpontok: október 9.; október 30. (ez az alkalom az őszi szünet miatt nem lesz megtartva); november 13.; november 27.; december 11. (minden második szerda)
15–17 óra

Ajánlott korosztály: 8–12 év
Regisztráció szükséges: anita.kuzma@szepmuveszeti.hu
Részvételi díj: 900 Ft/alkalom

Találkozási pont: Magyar Nemzeti Galéria, C épületi Információs Pult

Múzeumi szünetelő –
60 PERC ALATT A FÖLD KÖRÜL

Izgalmas, gyerekeknek szóló tárlatvezetéseinken festményekkel és szobrokkal ismerkedünk, izgalmas történeteket hallgatunk és nem mindennapi helyszíneket fedezünk fel. Az őszi szünetben keddtől szerdáig, 11 és 16 órai kezdettel várjuk az érdeklődő kisebb és nagyobb gyerekeket!

Gyerekeknek a részvételi díj 900 Ft, felnőtt kísérő esetében a rá vonatkozó jegyár érvényes.
Jegyek korlátozott számban kaphatók a www.jegymester.hu oldalon, illetve a múzeum jegypénztárában.

A délelőtti vezetések ajánlott korosztálya: 6-10 év
A délutáni vezetések ajánlott korosztálya: 10-14 év

2019. október 29. 11:00
2019. október 29. 16:00
Téma: Utazás napsütötte Olaszországba!
A festmények segítségével képzeletben elutazunk Olaszországba. Velencében megnézzük, hogyan öltözködtek régen a férfiak és a nők, Rómában beszélgetünk a Colosseumról és kirándulunk a környéken. Továbbutazva megnézzük Nápolyt és Capri szigetét, végül Szicíliában megpihenünk és elkészítjük az utazásról szóló emlékkönyvünket, amit mindenki hazavihet magával. Gyertek, utazzunk együtt!

2019. október 30. 11:00
2019. október 30. 16:00
Téma: Földön, vízen, levegőben
Rendhagyó utazás lovakon, hajókon és léghajón.

2019. október 31. 11:00
2019. október 31. 16:00
Téma: “Rejtelmek ha zengenek” (József Attila)
Rejtett hangok, dallamok a festmények mögötti csendben. Valóban némák a festmények? Valóban csak a szemünkre van szükség, mikor egy alkotás előtt állunk? A játékos tárlatvezetés során zenével, énekkel, természeti hangokkal aláfestve keltjük életre a képre festett hangulatokat, élményeket. Most végre lehet zajongani, zengedezni a csendet, nyugodalmat sugárzó alkotások között.

Jegyet veszek: itt

 

Múzeumi őszbúcsúztató
PALOTAMŰHELY– Munkácsytól Mednyánszkyig

Gyerekeknek és felnőtteknek szóló vezetésekkel, a Változatok a realizmusra című kiállítás egyik kurátorával való beszélgetéssel, workshoppal, zenével, bábozással és bohóccal várjuk a kicsiket, a nagyobbakat és a szüleiket, kísérőiket a Magyar Nemzeti Galéria 19. századi állandó kiállításaiban a múzeum kiemelt családi napján.

Programidőpont:
2019november 9. 10.00

A részletes programról bővebben itt olvashat.

VARÁZSSZŐNYEG

Szállj fel varázsszőnyegünkre és kalandozz velünk a múzeumban, ahol mindig valami újat fedezhetsz fel. Egy játékos családi programra hívunk, ahol szülők és gyerekek együtt alkothatnak is a kiállítótérben. A foglalkozás magában a kiállítótérben zajlik, így közvetlenül a művek nyújtanak inspirációt.

A program minden hónap harmadik szombatján 11–12.30 között ingyenesen látogatható a múzeum 3. szombati kedvezményével (18 év alattiakat kísérő 2 felnőtt részére a belépő díjtalan az állandó kiállításokra).
Következő időpont:
2019. november 16.

 

MAMA, NÉZD!

Irracionális valóság. Milyen új, szokatlan összefüggések rejtőznek a megszokott tárgyak mögött? Hol kezdődik és végződik a valóság egy-egy festményen, képen? Van-e határ vagy csak mi állítjuk fel? A tárlatvezetés során ilyen, és ehhez hasonló kérdések fényében vizsgáljuk meg a második világháború utáni magyar képzőművészet néhány alkotását.

Játékos tárlatvezetésekre hívjuk azokat a kismamákat és kispapákat, akik egyévesnél kisebb babájukkal is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket.

Következő időpont:
2019. november 21. 11:00-12:00

Téma: Öröm! – A boldogság sokszínű árnyalata
Hányféleképpen örülhetünk? Mennyi arca van a boldogságnak? Ezt próbáljuk megérezni, meglátni a magyar és a nemzetközi képzőművészeti megjelenítéseken keresztül.


Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

SZÜLINAPI BULI

Felejthetetlen élményt kínálunk azoknak a gyerekeknek, akik a Magyar Nemzeti Galériában szeretnék megrendezni szülinapi bulijukat. A szülinapos kitalálhat saját témát, vagy kiválaszthatja az ajánlott témacsokorból a szívének kedveset. A nagy esemény menetrendje a következő: vidám, játékos foglalkozás a Galéria kiállítótereiben, majd a látottak feldolgozását segítő örömteli alkotás. Végül, de nem utolsósorban – a hátralévő 20-30 percben –, sor kerül az ünneplésre is. Az üdítőről és a tortáról a szülőknek kell gondoskodniuk.

A szülinapos kitalálhat saját témát, vagy választhat az alábbiakból:
– Földön, vízen, levegőben!
– Csobbanás
– Ruha/költemények
– Állati kavalkád

Időtartam:  2,5 óra
Maximális létszám:  15 fő
Részvételi díj:  25 000 Ft / csoport (idegen nyelven: 40 000 Ft / csoport)

JELENTKEZÉS

 

 

Hogyan menjünk múzeumba családdal?

  • Mindig tájékozódjatok honlapunkról az aktuális kiállításokról és a nyitvatartásról.
  • Csak kipihenten vágjatok bele a család apraja-nagyja a múzeumi kalandba!
  • A múzeum kiállítótereiben nem lehet ételt és italt fogyasztani, ezért figyeljetek rá, hogy a gyerekek igyanak és egyenek a látogatás előtt.
  • Beszéljétek meg, hogy mit szabad a múzeumban csinálni és mit nem: óvjuk a műtárgyakat, ezért ne nyúljunk hozzájuk.
  • A kevesebb néha több: annyi műtárgyat mutassatok csak meg, amennyit a kisebbek is be tudnak fogadni, legfeljebb 3-4 darabot.
  • Beszélgessetek a látottakról!

 

 

 

További programok: