En

Foglalkozások speciális igényű látogatóknak

A kultúra mindenkié! Tematikus vezetéseket és egyedi foglalkozásokat kínálunk speciális igényű látogatóink számára, előzetes egyeztetést követően.

Foglalkozások speciális igényű látogatóknak

Tárlatvezetés

Hallássérült csoportoknak

Hallássérült látogatóink számára – egy-egy előre meghirdetett alkalommal –önkéntes nyelvtolmács teszi a múzeumlátogatás élményét teljessé.

Előzetes regisztráció szükséges a muzeumpedagogia@mng.hu címen.

Mozgáskorlátozott csoportoknak

Minden állandó és időszaki kiállításon tartunk átfogó vezetéseket, de lehetőség van tematikus tárlatvezetésekre is. Mozgáskorlátozott látogatóink számára a tárlatvezetések nem különböznek a szokásos vezetésektől. A különbség egyedül a kerekes székek térigényéből és a lifthasználat szükségességéből adódik. Ennek megfelelően a csoport maximális létszámát csökkentjük és a tárlatvezetés időtartamát növeljük.

Jelentkezés

Vak és gyengénlátó csoportoknak

Minden állandó és időszaki kiállításon tartunk átfogó vezetéseket, de lehetőség van tematikus tárlatvezetésekre is. Sok éves tapasztalat bizonyítja, hogy a vakok és a gyengénlátók is szívesen vesznek részt hagyományos tárlatvezetéseken. Ennek az a magyarázata, hogy mindenki szereti az ingergazdag környezetet. A múzeum számos élményt kínál – a műtárgyak látványa csak egy a sok közül. A hangulat, a nagy terek felfedezése, a tárlatvezető személyisége és tudása legalább annyira fontos! A hagyományos vezetéstől csak annyiban térünk el, hogy alkalmazkodunk a vakok és gyengénlátók speciális igényeihez, és a szokásosnál részletesebben és árnyaltabban írjuk le a bemutatott műveket.

Előzetes regisztráció szükséges a muzeumpedagogia@mng.hu címen.

 

További programok: