En

Mama, nézd!

Laza hangulatú tárlatvezetésekre hívjuk azokat a szülőket, akik egyévesnél kisebb gyermekükkel is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta élményeket.

Mama, nézd!

MAMA NÉZD!

Újdonsült szülőként hamar megtapasztalhatjuk, hogy míg a járni alig tudó piciket is programok sokasága várja, addig a kismamák, kispapák kevés olyan alkalommal találkozhatnak, ahol kifejezetten ők a főszereplők. A nagysikerű Mama, nézd! programunk ezt a hiányt szeretné pótolni. Laza hangulatú tárlatvezetésekre hívjuk azokat a szülőket, akik egyévesnél kisebb gyermekükkel is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta élményeket. A szülőkhöz szólunk, de olyan légkört szeretnénk teremteni, ahol nem  feszélyez senkit egy síró vagy éhes baba. A kiállítótéri séták során rámutatunk arra, hogy egy  műalkotás milyen sok, és rejtett szálon kötődhet a ma emberéhez, vagy egy festmény, egy szobor hányféle jelentéstartalmat hordozhat magában.

A havi rendszerességgel, csütörtökönként megtartott tárlatvezetések során, mindig más téma alapján ismerkedünk a képekkel, a különböző művészi felfogásokkal. Az időszaki kiállítások bevonása által lehetőséget teremtünk egy-egy magyar alkotó elmélyültebb megismerésére, illetve kitekinthetünk a világban zajló vagy már lezajlott művészeti irányokra is.

A sorozat keretében a Szépművészeti Múzeumban és a Vasarely Múzeumban is részt vehetnek látogatóink a kötetlen, családi témákat bemutató túrákon.

Következő időpont:
Szeptember 12. Téma:  A NŐ – női szerepek alakulása a középkortól a 20. századig, a  képzőművészeti alkotásokon tükrében
Október 17.
November 14.
December 12.

Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom

 

HASZNOS TUDNIVALÓK

Kinek szól a program?
Újdonsült anyukáknak, apukáknak, akiknek egyévesnél kisebb gyermekeik vannak.

A kisfiam már elkezdett totyogni. Hozhatom őt is?
Ez a program kifejezetten rólatok, nektek, szülőknek szól. A totyogó picik folyamatos mozgásban vannak, ezért jóval nehezebben tudtok figyelni, picit kikapcsolni, mint egy hordozós baba mellett.

Nehezen tudunk elindulni otthonról, később is lehet csatlakozni?
A vezetések 11-kor kezdődnek, de természetesen a sajátos körülmények miatt általában nem indulunk pontosan 11-kor. Viszont azokat az anyukákat és pici babákat is figyelembe kell vennünk, akik már a kezdés előtt itt vannak, ezért legkésőbb 11.10-kor elindul a tárlatvezetés. Természetesen a továbbiakban is bármikor be lehet kapcsolódni, a teremőrök szívesen megmondják, éppen melyik kiállítórészben vagyunk.

Szükséges-e előre regisztrálni?
Általában nem, de ha igen, azt jelezzük mind a honlapunkon, mind a Facebookon.

A kiállítótérbe be lehet hozni babakocsit?
Be lehet hozni, bár a  lazább mozgás miatt a hordozót javasoljuk. Korlátozott számban tudunk adni összecsukható kiskocsit.

Háton is hordozhatom a kisbabámat?
Műtárgyvédelmi okok miatt sajnos nem. Kizárólag elölhordozásra van lehetőség.

Minden szükséges holmimat a hátizsákomban tartom. Be tudom vinni a kiállítótérbe?
A múzeumi szabályzat értelmében hátizsákot tilos bevinni a kiállítótérbe, viszont a legszükségesebb személyes holmikat magatokkal tudjátok vinni a ruhatárban kérhető kis vászontáskában.

További programok: