En

Tárlatvezetések

A Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításaiban lehetőség van múzeumpedagógiai foglalkozásokon, tárlatvezetéseken is részt venni, egyénileg és csoportosan egyaránt. Az előre meghirdetett tárlatvezetéseinket a programnaptárban találja, a megrendelhető vezetéseinkre pedig az alábbi oldal kitöltésével jelentkezhet. A jelentkezést követően visszaigazolást küldünk Önnek. Tárlatvezetéseket a hétfői napok kivételével minden nap tartunk. Kérjük, hogy a kívánt időpontot legalább 10 nappal korábban jelezze nekünk.

A tárlatvezetés díja a belépőn felül 10 000 Ft/csoport, idegen nyelvű tárlatvezetés esetén 16 000 Ft. Az iskolai csoportokra vonatkozó információkkal és árakkal kapcsolatban itt tájékozódhat.

Amennyiben kérdése merülne fel, írjon nekünk a muzeumpedagogia@mng.hu e-mail-címre.

 

Aktuálisan választható tárlatvezetéseink

 

Az időszaki kiállításban (2022. április 12-től):
Art deco – siker, fény, csillogás
Merüljünk el ennek a páratlan korszaknak a hangulatában, az elegancia, a luxus és a szépségápolás világában!

Art deco – a nagyváros szimfóniája
A két világháború között Budapest igazi nyüzsgő metropolisz volt, legendás mulatókkal, elegáns mozikkal, zsúfolt áruházakkal és a hirdetőoszlopokon színpompás plakátokkal. A modern nagyváros diktálja az ütemet, a kérdés csak az, hogy lépést tudunk-e vele tartani.

 

Az állandó gyűjteményben:
Templomok ékessége – Középkori oltárok a Magyar Nemzeti Galériában
A gótikus szárnyasoltárok és faszobrok a Magyar Nemzeti Galéria különleges kincsei. Egykor a középkori templomaink berendezésének részei voltak, ma egy sötétnek csúfolt kor ragyogó emlékei, amelyek betekintést engednek a keresztény egyház és a hívek életébe is.

Remekművek a középpontban
A Magyar Nemzeti Galéria legkiemelkedőbb műveiből válogattunk Önöknek. A remekművek a késő gótikától a 20. századig ívelő magyar képzőművészet történetét illusztrálják. Sétáljon velünk, és fedezze fel MS Mester, Szinyei Merse Pál, Munkácsy Mihály és Rippl-Rónai József felejthetetlen műalkotásait.

Festők, múzsák, szeretők – A legszebb szerelmes festmények
Gyengéd, boldog, tragikus, szenvedélyes, felkavaró. A legerősebb emberi érzés számtalan formában jelenik meg a művészetben. Tárlatvezetésünk során művészek, múzsák, érzelmek és inspiráló szerelmi történetek nyomába eredünk.

 

Kiállításaink közül ajánljuk