En

Vissza a múzeumba!

KEDVES LÁTOGATÓINK!

Örömmel üdvözöljük Önöket újra múzeumunkban 2021. május 13-án 14.00 órától

Várjuk Önöket az állandó kiállításokon és 2021. május 30-ig a Sean Scully: Átutazó – Retrospektív kiállítás című időszaki tárlaton, 2021. május 13 – augusztus 22-ig a Vágyott szépség – Preraffaelita remekművek a TATE gyűjteményéből, valamint a hozzá tartozó Az Utópia szépsége –  Preraffaelita hatások a magyar századforduló művészetében című időszaki tárlaton.

További látogatói információk >>

Alább szeretnénk tájékoztatni önöket múzeumunk látogatásának aktuális feltételeiről.

Elindulás előtt

Belépés

A vonatkozó 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében a Magyar Nemzeti Galéria kiállításaira jelenleg csak a COVID-19 ellen védett személyek (védettségi igazolvány birtokában) és a felügyeletükben érkező 18. életévüket még be nem töltött, kiskorú személyek léphetnek be.

A rendelet kötelez bennünket ennek ellenőrzésére, ezért sajnos nem áll módunkban beengedni  azokat, akik nem tudják felmutatni a magyar hatóság által kiállított (illetve elfogadott külföldi) védettségi igazolványukatA középiskolás korúaknak védettségi igazolvány nélkül az életkorukat kell igazolniuk, és csak védett felnőtt felügyeletében léphetnek be.

A védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha az érintett a koronavírus elleni védettségét a védőoltást igazoló hivatalos applikációval (EESZT) igazolja.

Az elővételben online megvásárolt belépőjegy bemutatása önmagában így nem garantálja a belépést. 

KÉRJÜK, HOGY FELTÉTLENÜL HOZZÁK MAGUKKAL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYUKAT ÉS SZEMÉLYAZONOSSÁGOT IGAZOLÓ FÉNYKÉPES OKMÁNYUKAT!

Köszönjük megértésüket!

Az UEFA EURO 2020 rendezvények idejére vonatkozó 288/2021. (V.28.) számú kormányrendelet értelmében a védettség igazolása nem szükséges azon nem magyar állampolgárok számára, akik bemutatják az UEFA EURO 2020 labdarúgó EB (beleértve az U21-es EB valamint a magyar felnőtt válogatott) valamelyik mérkőzésére szóló belépőjét. Ez a lehetőség várhatóan 2021. július 11-ig érvényes.

Nyitvatartás

hétfő-kedd: zárva,
szerda: csak az időszaki kiállítások nyitva 
csütörtök-vasárnap: minden kiállítás nyitva
napi nyitvatartás: 10.00-18.00,
pénztárzárás és utolsó belépés: 17.00,
a kiállítások zárása: 17.30-tól.
További információ>>

Belépőjegyek és fizetés

A Galériában, a MúzeumShopban és a kávézóban készpénzzel és bankkártyával is fizethet, de javasoljuk a bankkártya használatát.

Javasoljuk, hogy belépőiket elővételben vásárolják meg online, a jegymester.hu oldalán.

Ajándékjeggyel és partnerjeggyel rendelkező látogatóinktól kérjük, hogy jegyeiket lehetőleg még otthon, előre érvényesítsék a látogatás időpontjára.

A kupola az állandó kiállításokra szóló belépőjeggyel nyitvatartási időben tekinthető meg.
Esetenként a felhaladók számát korlátozhatjuk az érdeklődés függvényében, ezért kérjük, számítsanak esetleges várakozásra.

Az időpontra szóló online jegyeik kinyomtatott formában és telefonjaikon is bemutathatók. A kódokat belépéskor érintésmentesen ellenőrizzük.

Korábbi jegyek felhasználhatósága

A 2020-ban vásárolt vagy ajándékba kapott, de a zárás miatt fel nem használt belépők, programjegyek (kivéve Textúra / Minitextúra), valamint a 2020 évre szóló ajándék- és partnerjegyek 3 hónapon belül, azaz augusztus 15-ig csere nélkül felhasználhatók, vagy becserélhetők 2021 végéig érvényes ajándékjegyre.

Szolgáltatások

A Kávézó csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Audio guide készülék egyelőre nem bérelhető. Az audio guide tartalmak elérhetők a múzeum honlapján és saját okostelefonon meghallgathatók. (www.mng/audioguide)

Csoportok 15 fő/csoportig önállóan látogathatják a kiállításokat. Kérjük, hogy érkezésüket előzetesen regisztrálják a itt.

Fogasos ruhatárunk változatlanul üzemel, továbbá a kabátok és táskák, hátizsákok elhelyezésére kulcsos szekrények állnak rendelkezésre a földszinten. 

A múzeumi babakocsik átmenetileg nem kölcsönözhetőek, kérjük, hogy csecsemővel elöl viselt hordozóban látogassák a kiállításokat.

Tárlatvezetések

Előzetes regisztrációval, maximum 15 fő/csoport részvételével lehetséges, mely alól az iskolás csoportok kivételt képeznek.
További információ és időpontfoglalás>>

Májusban csak csütörtöki és pénteki napokra rendelhető, majd júniustól igény esetén hétvégén is.

Kérjük, hogy a tárlatvezetésen részt vevő látogatók viseljenek maszkot!

Online vezetéseket több témában  továbbra is kínálunk, melyek csoportok számára is foglalhatók.

 

 

Látogatás alatt

Ajánljuk és köszönjük, ha egymásra ügyelve továbbra is maszkot viselnek a zárt térre való tekintettel.

A Múzeumshop látogatható védettségi igazolvány nélkül is, itt azonban a maszk viselése kötelező.

A kiállítótérben kérjük, tartsák be a 1,5 méteres távolságot. Ennek érdekében lehet, hogy várakozni kell a termek bejáratánál a látogatók számának függvényében.

Fenti intézkedéseink hatását és szükségességét az Önök tapasztalataival együtt folyamatosan figyelemmel kísérjük, indokolt esetben felülvizsgáljuk és módosítjuk őket.