En

Visszatértek világjáró kincseink

A magyar festészet remekművei megjárták a tokiói millenniumi kiállítást és csaknem hét hónapnyi távollét után végre újra megtekinthetők a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításaiban.

Japán és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 150. évfordulója alkalmából nagyszabású kiállításon mutatkozott be a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria a japán fővárosban. A Kincsek Budapestről című kiállításon mintegy 130 remekművel találkozhatott a japán nagyközönség a tokiói The National Art Centerben. A kiállítás a vírushelyzet miatt sajnos a tervezetthez képest egy hónappal korábban bezárt, de így is mintegy 73 000 fő látogatta meg két hónap alatt.

A kiutazott műveket a kiállítás után, a vírushelyzet enyhülését követően tudták útnak indítani Japánból. Az állandó tárlatokban kapták vissza helyüket, így július második felétől többek között újra megcsodálhatják Szinyei Merse Pál Léghajóját és Lila ruhás nőjét, Ferenczy Károly Orpheuszát, Csontváry Kosztka Tivadar Sétakocsikázás újholdnál Athénben című képét, Gulácsy Lajos Varázslatát vagy Fényes Adolf Mákos kalácsát.

Látogatása előtt tájékozódjon nyári jegyakcióinkról!

Kiállításaink közül ajánljuk