En

Kreatív alkotótér

Online jegyvásárlás

Kreatív alkotótér

Gyerekszakkör
Kiállítótér és múzeumpedagógiai műhely
2024. szeptember 11.

16:00 - 17:30

Időtartam: 90 perc
Maximális létszám: 15 fő
Programdíj: 15 000 forint/fő/hónap

Kreatív szakkör gyerekeknek

Önfeledt alkotás, kikapcsolódás és feltöltődés vár rátok heti rendszerességű szakkörünkön. Havonta változó témájú projektjeink során játékos foglalkozásokon fedezhetitek fel az egész múzeumot, és a művészet világából inspirálódva izgalmasabbnál izgalmasabb módokon élhetitek ki kreativitásotokat.

Kísérletezz!

A művészet gyakran próbálgatás, játék és kísérletezés eredménye… mondhatjuk, hogy gyerekjáték! Szeptemberben a múzeum legérdekesebb technikákkal készült műalkotásaival ismerkedünk, és magunk is izgalmas módszerekkel alkotunk. A fény segítségével festünk, fújunk festéksrpayvel, hengerelünk, papírzacskóval nyomdázunk, és illúziókeltő papírkollázst készítünk.

Korosztály: 8–13 év
Maximális létszám: 15 fő
Havidíj: 15.000 forint/hó
A jegy nem visszaváltható, de átruházható.

Az alkalmakon a gyerekek önállóan, kísérő nélkül vehetnek részt.

Találkozási hely: információs pult

A program után a gyerekeket 17.30–17.40-kor egy csoportban kísérjük vissza az információs pulthoz. Kérjük, jelezzék írásban, ha a foglalkozás végén a gyerekek kísérő nélkül távozhatnak: muzeumpedagogia@mng.hu

FIGYELEM! Szeptemberben a havidíj 3 szakkör alkalmat foglal magába, és egy csatlakozási lehetőséget a szeptemberi Kaland a Galériában programhoz (Tárlatvezetés 6-9  és 10-12 éves gyerekeknek).

Szeptemberi alkalmak:
09.11. 16:00
09.18. 16:00
09.25. 16:00

További témák és időpontok:

Október 2, 9, 16, 30. – Nyomdázzunk!
Mi mindennel lehet nyomot hagyni? Milyen módszereket használtak régen, ha egy rajzot sokszorosítani szerettek volna? Grafikusok bőrébe bújunk, megnézzük mit használtak modern nyomdagépek előtt és kipróbáljuk a legegyszerűbb eszközöket a krumplitól a dekorgumiig.

November 6, 13, 20, 27. – Időutazzunk!
A késő középkori művészet színekben és szimbólumokban gazdag. Sőt sokszor a virágok, állatok és tárgyak mellett még a színek is szimbólumokként működnek. Novemberi alkalmainkon a legizgalmasabb középkori ábrázolásokkal és bibliai történetekkel ismerkedünk meg,  majd iniciálét és ornamentikát festünk, megalkotjuk saját szimbólumaikkal tarkított oltárunkat és herbáriumi könyvecskét készítünk.

December 4, 11, 18. –  Ünnepi lázban
Végre újra itt a Mikulás és a karácsony! Decemberben elmerülünk az ünnepi készülődésben, többek között megismerkedünk Szent Miklós történetével és a Galéria legkülönösebb karácsonyi festményével. Kreatívkodásunk során egyedi csomagolópapírt és karácsonyfadíszt készítünk.

További programok:

Tárlatvezetések
Olasz nyelvű vezetés

Visita guidata in italiano

fiatalok és felnőttek   |   17 fő
Tárlatvezetések
Mama, nézd!

Nyári szellő

17 fő
Tárlatvezetések
Szellemi fitnesz

Bor és mámor

60+   |   15 fő