En

Múzeumpedagógia

Múzeumpedagógia

LEFOGLALOM

MÚZEUM=ÉLMÉNY=SZÓRAKOZÁS=TANULÁS

 

 

Múzeumpedagógusaink

Sepsey Zsófia

Osztályvezető múzeumpedagógus - művészettörténész

Csiszár Beatrix

múzeumpedagógus

Földváry Piroska

múzeumpedagógus - művészettörténész

Király Zsuzsanna

múzeumpedagógus

Koós Nikolett

múzeumpedagógus

Gyakori kérdések

Mire kell figyelnem a látogatás előtt?

Mikor kell előzetesen bejelentkezni?

Minden 10 fő feletti, szervezetten érkező csoportnak előzetesen be kell jelentkeznie, hétköznap legkésőbb a látogatás előtti napon 16 óráig, hétvégi látogatás esetén péntek 12 óráig, online regisztrációval. A bejelentkezés csak a fogadást visszaigazoló e-maillel együtt érvényes.

Amennyiben már megrendeltem egy foglalkozást vagy tárlatvezetést, kell-e külön regisztrálnom?

Tárlatvezetések és foglalkozások megrendelése esetén nem kell külön regisztrálni.

Hogyan rendelhetek tárlatvezetést és foglalkozást?

Iskolai csoportok számára tárlatvezetéseket és foglalkozásokat kizárólag előre egyeztetett időpontban, nyitvatartási időben tudunk biztosítani. Az első kezdési időpont 10.30, az utolsó 16.00. Kérjük, a Múzeumpedagógiai Osztállyal legalább egy héttel a választott időpont előtt vegye fel a kapcsolatot! Jelentkezni ide kattintva lehet, a regisztrációs űrlap kitöltésével.

Pedagógusként mikor tarthatok órát a múzeumban?

Iskolai csoporttal érkező pedagógusok kizárólag akkor tarthatnak múzeumi tanórát a Magyar Nemzeti Galéria állandó gyűjteményeiben, ha a látogatás előtt a Múzeumpedagógiai Osztálytól engedélyt kapnak rá. Az időszakos kiállításokon a pedagógusok sem tarthatnak csoportfoglalkozást.

Van lehetőség díjmentes vasúti utazás igénybevételére?

A MÁV-START Zrt. díjmentes utazást biztosít a Magyar Nemzeti Galériába látogató magyarországi diákcsoportok és kísérőik számára. A díjmentes utazás hétfőtől szombatig vehető igénybe. Visszautazásra a menetjegy csak akkor jogosít, ha a látogatáskor a menetjegyet a Magyar Nemzeti Galéria bélyegzőjével hitelesíti. A „Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nevű nyomtatványhoz az iskola a meghatározott napra érvényes fogadónyilatkozat másolatát is köteles csatolni.

Hogyan jelezhetem, hogy sajnos mégsem jó a választott időpont?

Kérjük, időben értesítsék a Múzeumpedagógiai Osztályt az esetleges változásokról a muzeumpedagogia@mng.hu e-mail-címen vagy a +36-20-439-7408-as telefonszámon. A látogatás meghiúsulása esetén kiemelten fontos, hogy a lemondás minél előbb megtörténjen.

Mire kell figyelnem a látogatás napján?

Legkésőbb mikor kell megérkeznünk a csoporttal?

Kérjük, a lefoglalt időpontnál legalább 15 perccel előbb érkezzen meg a csoport. Amennyiben előreláthatólag késnek, értesítsék  a Múzeumpedagógiai Osztályt a +36-20-439-7408-as telefonszámon.

Mi a teendő, ha 30 percnél többet késünk?

Amennyiben a csoport 30 percnél többet késik, a tárlatvezetést vagy a foglalkozást nem áll módunkban megtartani. Egy későbbi időpontban – újabb egyeztetés után – lehetőség van a pótlásra.

Hogyan vehetem meg a belépő és a tárlatvezetés/foglalkozás jegyeit?

A múzeumi belépőjegyeket és a tárlatvezetés vagy foglalkozás díját a múzeum jegypénztárában készpénzzel vagy bankkártyás fizetéssel rendezhetik.

Hátizsákot be lehet vinni a múzeumba?

A kabátokat, csomagokat, hátizsákot és minden 30 × 40 × 20 cm-nél nagyobb táskát a ruhatárban kell elhelyezni. Erre a jegyvásárlást követően van lehetőség. Különösen felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy hátizsákot semmilyen formában nem áll módunkban a kiállítótérbe engedni.

Vannak olyan fontos szabályok, amelyeket  hangsúlyoznom kell a csoportomnak?

Kérjük, hívják fel a tanulók figyelmét arra, hogy legfeljebb 30 centiméterre közelíthetik meg a műtárgyakat! Étel és ital fogyasztása nem engedélyezett a kiállítóterekben. Csak ceruzát és filctollat lehet használni – zsírkréta, golyóstoll, töltőtoll, pasztellkréta használata nem megengedett. Kérjük, hogy a mobiltelefonokat halkítsák le. Fényképeket csak az állandó gyűjteményben lehet készíteni (vaku és fényképállvány használata nélkül), az időszaki kiállításokon nem.

Hogyan készüljek, ha idegenvezetőként kísérek egy csoportot a múzeumba?

 

Mi a teendőm a látogatás előtt?

Ha csoportot viszek az időszaki kiállításra, kell-e belépőjegyet vennem?

Legalább 10 fős csoport látogatása esetén 1 fő kísérő számára ingyenes a belépő mind az állandó, mind az időszaki kiállításokra.

Idegenvezetőként mikor vezethetek a kiállításokban?

Idegenvezetők számára nem engedélyezett a tárlatvezetés a kiállítóterekben. Az állandó tárlatokon és az időszaki kiállításokon csak múzeumunk képzett tárlatvezetői tarthatnak magyar, illetve idegen nyelvű (angol, francia, német, olasz és orosz) tárlatvezetéseket. Amennyiben a Magyar Nemzeti Galéria nem tud tárlatvezetést biztosítani a kívánt idegen nyelven, lehetőség van arra, hogy az utazási irodák idegenvezetői fordítsanak a magyar nyelvű tárlatvezetésen.

Mikor szükséges előzetesen bejelentkezni?

Minden 10 fő feletti, szervezetten érkező csoportnak előzetesen be kell jelentkeznie, hétköznap legkésőbb a látogatás előtti napon 16.30 óráig, hétvégi látogatás esetén péntek 12 óráig, online regisztrációval. A bejelentkezés csak a fogadást visszaigazoló e-maillel együtt érvényes. Tárlatvezetések megrendelése esetén nem kell külön regisztrálni.

Hogyan rendelhetek tárlatvezetést?

Csoportok számára tárlatvezetéseket és foglalkozásokat kizárólag előre egyeztetett időpontban, nyitvatartási időben tudunk biztosítani. Az első kezdési időpont 10.30, az utolsó 16.00.  A Múzeumpedagógiai Osztállyal legalább egy héttel a választott időpont előtt fel kell venni a kapcsolatot! Jelentkezni a Múzeumpedagógia weboldalán lehet, egy regisztrációs űrlap kitöltésével.

Van-e lehetőség nyitvatartási időn túli tárlatvezetésre?

Nyitvatartási időn túl csak bérbe adott rendezvényterületen van mód tárlatvezetések tartására.

Hogyan jelezhetem, ha sajnos nem megfelelő a választott időpont?

Kérjük, időben értesítsék a Múzeumpedagógiai Osztályt az esetleges változásokról a muzeumpedagogia@mng.hu e-mail-címen vagy a +36-20-439-4408-as telefonszámon. A látogatás meghiúsulása esetén kiemelten fontos, hogy a lemondás minél előbb megtörténjen.

Mi a teendőm a látogatás napján?

Legkésőbb mikor kell megérkeznünk a csoporttal?

Kérjük, a lefoglalt időpontnál legalább 15 perccel előbb érkezzen meg a csoport. Amennyiben előreláthatólag késnek, értesítsék  a Múzeumpedagógiai Osztályt a +36-20-439-7408-as telefonszámon.

Mi a teendő, ha 30 percnél többet késünk?

Amennyiben a csoport 30 percnél többet késik, nem áll módunkban a tárlatvezetést megtartani. Egy későbbi időpontban – újabb egyeztetés után – lehetőség van a pótlásra.

Hogyan vehetem meg a belépő és a tárlatvezetés jegyeit?

A múzeumi belépőjegyeket és a tárlatvezetés díját a múzeum jegypénztárában készpénzzel vagy bankkártyás fizetéssel rendezhetik. Átutalásra nincs lehetőség. A belépők előre megválthatók a múzeum pénztárán kívül a jegymester.hu webáruházban (saját nyomtatású jegyek), vagy a Ticket Express (eventim.hu) irodáiban, illetve partnereinél.

Hátizsákot be lehet vinni a múzeumba?

A kabátokat, csomagokat, hátizsákot és minden 30 × 40 × 20 cm-nél nagyobb táskát a ruhatárban kell elhelyezni. Erre a jegyvásárlást követően van lehetőség.

Vannak olyan fontos szabályok, amelyeket hangsúlyoznom kell a csoportomnak?

Kérjük, hívják fel a csoport tagjainak figyelmét az alábbiakra:

  • legfeljebb 30 centiméterre közelíthetik meg a műtárgyakat;
  • étel és ital fogyasztása nem engedélyezett a kiállítóterekben;
  • a mobiltelefonokat tartsák lehalkítva;
  • fényképeket csak az állandó gyűjteményben lehet készíteni (vaku és fényképállvány használata nélkül), az időszaki kiállításokon nem.

A MÁV vonalain az intézményünkbe érkező diákcsoportok ingyenesen vehetik igénybe a vasúti szolgáltatásokat. Részletes tájékoztatást a MÁV-csoport honlapja nyújt erről.

A foglalkozásainkra a jelentkezés során a fogadónyilatkozatot a muzeumpedagogia@mng.hu e-mail-címre várjuk. Az űrlap első pontját a letöltést  követően tudják kitölteni. A kitöltött űrlapot munkatársaink két munkanapon belül, pecséttel és aláírással ellátva visszajuttatják Önöknek.