En

Látogatói információk

Nyitva tartás

hétfő: zárva,
kedd-vasárnap: nyitva-10.00-18.00
épület nyitvatartás: 10.00-18.00,
pénztárzárás és utolsó belépés (elővételben váltott jeggyel is): 17.00,
a kiállítások zárása: 17.30-tól indul a 3. emeletről.

Pünkösdi eltérő nyitva tartás
június 4-6., (szombat-hétfő): nyitva-10.00-18.00,
június 7., (kedd): zárva

Shop (belépőjegy nélkül is): kedd-vasárnap: 10.00-17.45
Museum Cafe: kedd-vasárnap: 10.00-17.45

Tekintse meg éves nyitva tartásunkat, hogy könnyen megtervezhesse látogatását 2022-ben is.

Számos fővárosi intézménybe, köztük a Szépművészeti Múzeumba megküldött hamis bombafenyegetések miatt – a látogatók védelme érdekében – a továbbiakban a beléptetés során csomagátvizsgálásra kell számítani. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

Tudnivalók a biztonságos múzeumlátogatáshoz

Kedves Látogatóink!

A Magyar Nemzeti Galéria a hatályos kormányrendelet értelmében védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

A múzeumba történő belépéshez és a látogatás során javasoljuk a a múzeum több pontján kihelyezett kézfertőtlenítők használatát és továbbra is kérjük, ügyeljenek a távolságtartásra (1,5 m)! A múzeumban ajánlott a maszkviselés.

Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy a múzeumba történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak! Kérjük, hogy a jegyvásárlás idején vegye figyelembe azt, hogy a múzeum látogatásának szabályai a jegyvásárlás és a látogatás időpontja között is megváltozhatnak.

Kérjük, hogy mielőtt elindulna hozzánk, tájékozódjon a Magyar Nemzeti Galéria honlapján, Facebook oldalán és hírlevelében az aktuális információkról.

Együttműködésüket köszönjük!

 

Megközelítés

Cím: 1014 Budapest, Szent György tér 2.

  • Telefon: +36/ 1/ 201-9082

Közvetlen gyalogos megközelítés

  • Budai Vár, Dísz tér felől,
  • a Dunapartról a Clark Ádám térről (akár Siklóval) vagy a Várkert Bazáron át,
  • a Palota lifttel vagy  a Tabán liftekkel a várfal aljától a Palota útról (Dózsa György térnél) a Palota szintjéig. Onnan a folyosón végighaladva a hátsó (Hunyadi) udvarra lehet kijutni.

A városból tömegközlekedéssel

A Lánchíd lezárása miatt a 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér-Várnegyed-Clark Ádám tér-Széll Kálmán tér útvonalon közlekedik. 

  • Deák Ferenc térről (Pest): a 105-ös busszal  a Várkert Bazárig, onnan gyalog, illetve lifttel fel a parkon keresztül
  • A Ferenciek terétől (Pest): az 5-ös vagy a 178-as busszal 2 megálló a Dózsa György térig, onnan lépcsőn fel a várfal aljához a Lifthez
  • A Széll Kálmán térről (Várfok utca, Buda): a 16-os, a 116-os és a 16A jelzésű busszal a Dísz térig
  • A Móricz Zsigmond körtér / Gellért tér felől (Buda): Az 56-os villamossal a Dózsa György térig, onnan lifttel, vagy a Széll Kálmán térig, onnan busszal

Bejárataink:
B épület – személyzeti bejárat
C épület – főbejárat állandó és időszaki kiállításokhoz

Kerekesszékkel élőknek

Akadálymentes bejárat: a B épületnél az árkádok jobb oldalán lévő rámpán át, itt a portáról kollégáink kíséretét biztosítjuk a kiállításokhoz.

Érkezés tömegközlekedéssel: a Széll Kálmán térről (Várfok utca) induló 16-os busszal javasolt érkezni, a Palota út megállóig, onnan akadálymentes lifttel megközelíthető a Budavári Palotanegyed.

Érkezés saját gépjárművel vagy taxival: kivételesen indokolt esetben – a Főigazgató-helyettesi Titkárságon keresztül (info@mng.hu), a rendszám megadásával és a behajtás céljának, várható időpontjának rögzítésével – behajtási engedély kérhető a Várkapitányság Nonprofit Zrt. munkatársaitól, így el lehet jutni a Hunyadi udvarba a B épületnél lévő bejáratunkhoz, ahol korlátozott ideig lehetőség van a várakozásra.

Kerekesszéket díjmentesen tudunk biztosítani, segítségért teremőr kollégáinkhoz lehet fordulni a bejáratnál.

Csoportoknak

Bejelentkezés

Jelenleg az országosan zajló Lázár Ervin Program keretében a hétköznapi napokon nagy létszámú gyerekcsoportokat fogadunk, ezért az állandó kiállításban csak az alábbi időpontokban tudunk vezetést biztosítani: 12:00, 14:00, 15:00, 16:00. Megértésüket köszönjük!

Előzetes bejelentkezést kérünk és visszaigazolást küldünk írásban minden szervezetten érkező csoport számára
Bejelentkezést kizárólag az alábbi határidőig tudunk regisztrálni:
– hétköznap legkésőbb a látogatás előtti napon 16 óráig,
– hétvégi látogatás esetén péntek 12 óráig.

A bejelentkezés csak e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok a mérvadóak, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kiállításainkon kizárólag a múzeum képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést. Iskolai csoporttal érkező pedagógusok csak akkor tarthatnak múzeumi tanórát az állandó kiállítás gyűjteményeiben, ha a látogatás előtt a Múzeumpedagógiai Osztálytól engedélyt kapnak rá. Az időszakos kiállításokon a pedagógusok sem tarthatnak csoportfoglalkozást.

Tárlatvezetés

Amennyiben állandó és időszaki kiállításainkat szakképzett tárlatvezetőink segítségével kívánja megtekinteni, kérjük, foglaljon időpontot. Időpontfoglalásra a látogatás előtt legalább egy héttel van lehetőség.

Szeretné óvodai csoportját vagy iskolai osztályát izgalmas, korosztályra szabott foglalkozásaink egyikére elhozni? Válogasson MÚZEUMPEDAGÓGIAI foglalkozásaink közül!

A kultúra mindenkié! Tematikus vezetéseket és egyedi foglalkozásokat kínálunk speciális igényű látogatóink számára, előzetes egyeztetést követően.

csoportos vezetés rendelésre

Fizetés

A belépők és szolgáltatások díja érkezéskor a helyszínen (egyes időszakokban a csoportok számára kijelölt pénztárnál) fizethetők készpénzzel, a legtöbb ismert bankkártyával és bármely SZÉP-kártyával (a szabadidő zseb terhére). Utalásos fizetésre nincs lehetőség. Kedvezményes belépő esetén a pénztárnál a jegy váltásakor kérjük a jogosultság igazolását.
Belépőjegyek előre váltására – helyszíni pénztárainkon kívül is van lehetőség:
– a Jegymester webáruházában (www.jegymester.hu),
– a Ticketexpressz / Eventim jegyirodáiban és partnereinél országszerte és külföldön (www.eventim.hu). (Partnereink díjat számolnak fel.)

Számla igénylése
A vásárlásról csak az értékesítést végző partnertől kérhető számla a vásárlással egy időben, számlát utólag kiállítani nem áll módunkban! (Az online vásárlás számla igényléséről bővebb tájékoztatás a jegymester.hu weboldalán található).

Partnereinktől elővételben vásárolt belépőjegy visszaváltására nincs lehetőség helyszíni pénztárainkban sem.

Lemondás

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken. A Jegymester webáruházában előre váltott belépők esetében lehetőség van a jegyek későbbi időpontra történő cseréjére az érvényességet megelőző napig. Ebben az esetben is kérjük, hogy írásban jelezzék a lemondást és látogatásuk új időpontját.

mégsem jó az időpont

Látogatási szabályok

MÚZEUMLÁTOGATÁS

Kérjük, a Magyar Nemzeti Galéria látogatása során tartsa be az alábbi szabályokat:

Kérjük, a Magyar Nemzeti Galéria látogatása során tartsa be az alábbi szabályokat:

Az épületbe tilos bevinni kerékpárt, rollert, segwayt és egyéb járművet, élő állatot (kivéve vakvezető kutyát), szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát veszélyezteti. A Múzeumot nem látogathatják alkohol, bódító- vagy ajzószer hatása alatt álló személyek, illetve hiányos öltözetben érkezők (pl. mezítláb, fürdőöltözetben). Azokkal szemben, akik viselkedésükkel látogatóink és alkalmazottaink biztonságát sértik vagy veszélyeztetik, az őrség intézkedését kérhetjük. A kiállítótérben tilos az ablakpárkányra felülni!

MŰTÁRGYVÉDELEM

Kérjük, legfeljebb 30 centiméterre közelítse meg a műtárgyakat!

Kérjük, legfeljebb 30 centiméterre közelítse meg a műtárgyakat!

A műtárgyak állaga már egy érintéstől is sérülhet. Kérjük, ne érintse és ne fogja meg még a kőtárgyakat sem!

RUHATÁR

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes a következők szerint.

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes a következők szerint.

Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, esernyőjét és 30 × 25 × 15 cm-nél nagyobb méretű táskáját. Háton semmilyen méretű táska nem viselhető a kiállítótérben, a kis méretű hátitáskákat csak elöl viselve vagy kézben lehet bevinni. Minden esetben kérjük letenni a télikabátokat, a combközépnél hosszabb kabátokat, illetve mérettől függetlenül a nedves kabátokat. Egyéb kabát kizárólag felöltve vihető be a kiállításokba (karon vagy vállon átvetve nem engedélyezett). A fentieken kívül tilos a kiállítótérbe vinni palackot, ételt, italt, gyermekjátékot, illetve bármit, ami a műalkotásokat veszélyezteti. (Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott, maximum 0,5 literes palackban, de ital fogyasztása a műtárgyak közelében nem megengedett.) A ruhatárban látogatónként 1 db 40 × 50 × 80 cm méretet meg nem haladó csomagot tudunk fogadni. Értékeit elhelyezheti az ingyenesen használható értékmegőrző szekrényben. Személyes tárgyai számára a kiállítótérbe is bevihető vászontáskát díjtalanul kölcsönözhet a ruhatárban.

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS

Fénykép és videófelvétel készítése kizárólag az állandó kiállításokban és csak személyes célokra lehetséges.

Fénykép és videófelvétel készítése kizárólag az állandó kiállításokban és csak személyes célokra lehetséges.

Fénykép bármely belépőjegy birtokában készíthető, videózás azonban csak a pénztárban váltott videójeggyel engedélyezett. Vaku-, illetve fényképező állvány, valamint szelfibot használata tilos. A nemzetközi időszaki kiállításokban felvétel készítése semmilyen eszközzel nem megengedett.

TÁRLATVEZETÉS

Kiállításainkon kizárólag a Magyar Nemzeti Galéria képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést előzetes egyeztetést követően, díj ellenében.

Kiállításainkon kizárólag a Magyar Nemzeti Galéria képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést előzetes egyeztetést követően, díj ellenében.

MOBILTELEFON

Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

LÁTOGATÁS KISGYERMEKKEL

Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen.

Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen.

Kérjük, hogy a kiállítások látogatása alatt legyenek tekintettel a többi látogatóra és működjenek együtt az erre figyelmeztető teremőrökkel. Bármilyen korú gyermek nyakban, háton vagy ölben való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető. Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban vagy a testre elöl rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. A babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban sem szállítható. Igény esetén babakocsi kölcsönözhető legfeljebb 15 kg súlyú kisgyermek számára. 14 év alatti személy a Múzeumban kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat. A szülő, nagykorú kísérő felel azért, hogy a gyermek a kiállítási tárgyak épségét megóvja és a kiállítóteret, valamint annak berendezési tárgyait rendeltetésszerűen használja. A fiatalkorú testi épségéért, valamint a Múzeumhoz illő, kulturált viselkedéséért a szülő, nagykorú kísérő felel.

DOHÁNYZÁS

A Magyar Nemzeti Galéria egész területén tilos a dohányzás.

A Magyar Nemzeti Galéria egész területén tilos a dohányzás.

Elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni kizárólag az erre kijelölt helyeken, az épületen kívül lehetséges, a bejárattól legalább 5 méter távolságra.

AKADÁLYMENTESSÉG

Akadálymentes bejáratot a B épületnél biztosítunk.

Akadálymentes bejáratot a B épületnél biztosítunk.

Mozgáskorlátozottak és rászorulók közlekedését a “C” épületben lift segíti.

ZÁRÁSI REND

A kiállítások zárása 17.30-kor kezdődik a felső emeleteken, és innen halad a bejárat felé.

A kiállítások zárása 17.30-kor kezdődik a felső emeleteken, és innen halad a bejárat felé.

Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor, és legkésőbb 17.50-ig keresse fel a ruhatárat, ha szükséges. Az épületet 18 óráig kérjük elhagyni.

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS

A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint az eseti, külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel mindennemű felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint az eseti, külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel mindennemű felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

Regisztráció és időpontfoglalás csoportoknak>>

Adatkezelési tájékoztató

A látogatás esetén keletkező adatok köréről és azok kezeléséről szóló tájékoztatás

A látogatás esetén keletkező adatok köréről és azok kezeléséről szóló tájékoztatás

Adatkezelési  tájékoztató