En

Látogatói információk

Nyitvatartás

hétfő: zárva,
kedd-vasárnap: nyitva-10.00-18.00
épület nyitvatartás: 10.00-18.00,
pénztárzárás és utolsó belépés (elővételben váltott jeggyel is): 17.00,
a kiállítások zárása: 17.30-tól indul a 3. emeletről.

Shop (belépőjegy nélkül is): kedd-vasárnap: 10.00-17.45
Museum Cafe: kedd-vasárnap: 10.00-17.45

2021. november 12-től a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező a múzeum teljes területén (kivéve a kávézóban az asztalnál ülve). Kérjük szíves együttműködésüket.

Tudnivalók a biztonságos múzeumlátogatáshoz

Kedves Látogatóink!

A Magyar Nemzeti Galéria a hatályos kormányrendelet értelmében védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

A 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelet alapján a múzeum területén kötelező a maszkviselés a 6 éven felüliek számára (kivéve a kávézóban az asztalnál ülve).

A Múzeum+ eseményeinkre továbbra is az eddigi szabályok érvényesek, azaz azok magyar vagy uniós védettségi- és egy arcképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél) együttes bemutatásával vagy a védettséget igazoló telefonos applikációval látogathatók.

A múzeumba történő belépéshez és a látogatás során javasoljuk a múzeum több pontján kihelyezett kézfertőtlenítők használatát és továbbra is kérjük, ügyeljenek a távolságtartásra (1,5 m)!

Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy a múzeumba történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak! Kérjük, hogy a jegyvásárlás idején vegye figyelembe azt, hogy a múzeum látogatásának szabályai a jegyvásárlás és a látogatás időpontja között is megváltozhatnak.

Kérjük, hogy mielőtt elindulna hozzánk, tájékozódjon a Magyar Nemzeti Galéria honlapján, Facebook oldalán és hírlevelében az aktuális információkról.

Együttműködésüket köszönjük!

 

Megközelítés

Cím: 1014 Budapest, Szent György tér 2.

  • E-mail: info@mng.hu
  • Telefon: +36 1 201 9082

Közvetlen gyalogos megközelítés

  • Budai Vár, Dísz tér felől,
  • a Dunapartról a Clark Ádám térről (akár Siklóval) vagy a Várkert Bazáron át,
  • a Palota lifttel vagy  a Tabán liftekkel a várfal aljától a Palota útról (Dózsa György térnél) a Palota szintjéig. Onnan a folyosón végighaladva a hátsó (Hunyadi) udvarra lehet kijutni.

A városból tömegközlekedéssel

  • Deák Ferenc térről (Pest): a 105-ös busszal  a Várkert Bazárig, onnan gyalog, illetve lifttel fel a parkon keresztül
  • A Ferenciek terétől (Pest): az 5-ös vagy a 178-as busszal 2 megálló a Dózsa György térig, onnan lépcsőn fel a várfal aljához a Lifthez
  • A Széll Kálmán térről (Buda): a 16-os, a 116-os és a 16A jelzésű busszal a Dísz térig
  • A Móricz Zsigmond körtér / Gellért tér felől (Buda): Az 56-os villamossal a Dózsa György térig, onnan lifttel, vagy a Széll Kálmán térig, onnan busszal

Bejárataink:
B épület – személyzeti bejárat
C épület – főbejárat állandó és időszaki kiállításokhoz

Kerekesszékkel élőknek

Akadálymentes bejárat: B épületnél az árkádok jobb oldalán lévő rámpán át, itt a portáról kollégáink kíséretét biztosítjuk a kiállításokhoz.

Érkezés tömegközlekedéssel: a Széll Kálmán térről induló 16-os busszal javasolt érkezni, a Palota útmegállóig, ott kiépített rámpán elérhető a palotalift előtere.

Érkezés saját gépjárművel vagy taxival: kivételesen indokolt esetben – a Főigazgató-helyettesi Titkárságon keresztül (info@mng.hu), a rendszám megadásával és a behajtás céljának, várható időpontjának rögzítésével – behajtási engedély kérhető a Várkapitányság Nonprofit Zrt. munkatársaitól, így el lehet jutni a Hunyadi udvarba az A és B bejáratunkhoz, ahol korlátozott ideig lehetőség van a várakozásra.

Kerekesszéket díjmentesen tudunk biztosítani, segítségért teremőr kollégáinkhoz lehet fordulni a bejáratnál.

Jegyek

A 2020. december 31-ig érvényes ajándékjegyek, partnerjegyek az újranyitást követően 3 hónapig, 2021. augusztus 15-ig voltak felhasználhatók.
A Múzeum+ 2020 bérletek 2021. december 31-ig érvényesek voltak, a Borszerdák rendezvényen is felhasználhatók voltak.

Csoportoknak

Bejelentkezés

Jelenleg az országosan zajló Lázár Ervin Program keretében a hétköznapi napokon nagy létszámú gyerekcsoportokat fogadunk, ezért az állandó kiállításban csak az alábbi időpontokban tudunk vezetést biztosítani: 12:00, 14:00, 15:00, 16:00. Megértésüket köszönjük!

Előzetes bejelentkezést kérünk és visszaigazolást küldünk írásban minden szervezetten érkező csoport számára
Bejelentkezést kizárólag az alábbi határidőig tudunk regisztrálni:
– hétköznap legkésőbb a látogatás előtti napon 16 óráig,
– hétvégi látogatás esetén péntek 12 óráig.

A bejelentkezés csak e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok a mérvadóak, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kiállításainkon kizárólag a múzeum képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést. Iskolai csoporttal érkező pedagógusok csak akkor tarthatnak múzeumi tanórát az állandó kiállítás gyűjteményeiben, ha a látogatás előtt a Múzeumpedagógiai Osztálytól engedélyt kapnak rá. Az időszakos kiállításokon a pedagógusok sem tarthatnak csoportfoglalkozást.

Tárlatvezetés

Amennyiben állandó és időszaki kiállításainkat szakképzett tárlatvezetőink segítségével kívánja megtekinteni, kérjük, foglaljon időpontot. Időpontfoglalásra a látogatás előtt legalább egy héttel van lehetőség.

Szeretné óvodai csoportját vagy iskolai osztályát izgalmas, korosztályra szabott foglalkozásaink egyikére elhozni? Válogasson MÚZEUMPEDAGÓGIAI foglalkozásaink közül!

A kultúra mindenkié! Tematikus vezetéseket és egyedi foglalkozásokat kínálunk speciális igényű látogatóink számára, előzetes egyeztetést követően.

csoportos vezetés rendelésre

Fizetés

A belépők és szolgáltatások díja érkezéskor a helyszínen (egyes időszakokban a csoportok számára kijelölt pénztárnál) fizethetők készpénzzel, a legtöbb ismert bankkártyával és bármely SZÉP-kártyával (a szabadidő zseb terhére). Utalásos fizetésre nincs lehetőség. Kedvezményes belépő esetén a pénztárnál a jegy váltásakor kérjük a jogosultság igazolását.
Belépőjegyek előre váltására – helyszíni pénztárainkon kívül is van lehetőség:
– a Jegymester webáruházában (www.jegymester.hu),
– a Ticketexpressz / Eventim jegyirodáiban és partnereinél országszerte és külföldön (www.eventim.hu). (Partnereink díjat számolnak fel.)

Számla igénylése
A vásárlásról csak az értékesítést végző partnertől kérhető számla a vásárlással egy időben, számlát utólag kiállítani nem áll módunkban! (Az online vásárlás számla igényléséről bővebb tájékoztatás a jegymester.hu weboldalán található).

Partnereinktől elővételben vásárolt belépőjegy visszaváltására nincs lehetőség helyszíni pénztárainkban sem.

Lemondás

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken. A Jegymester webáruházában előre váltott belépők esetében lehetőség van a jegyek későbbi időpontra történő cseréjére az érvényességet megelőző napig. Ebben az esetben is kérjük, hogy írásban jelezzék a lemondást és látogatásuk új időpontját.

mégsem jó az időpont

Látogatási szabályok betartása

Látogatásuk idején a csoportra az általános látogatási szabályzat érvényes, amely megtekinthető a Múzeum előterében is. Kérjük, gondoskodjon róla, hogy a szabályzatot a csoport minden tagja megismerje. Minden esetben a csoportvezetőt, szervezőt, kísérőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk tagjai ismerjék és betartsák a szabályokat.

részletek

Látogatási szabályok

KIÁLLÍTÓTÉR

Kérjük, legfeljebb 30 centiméterre közelítse meg a műtárgyakat!

Kérjük, legfeljebb 30 centiméterre közelítse meg a műtárgyakat!

A kiállítótérben tilos az ablakpárkányra felülni!

RUHATÁR

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes.

A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes.

Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját és háti táskáját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű oldal- vagy kézitáskáját! Karon átvetett, vagy felöltött, de nedves kabátban, illetve télikabátban a kiállítások műtárgyvédelmi okokból nem látogathatóak. A fentieken kívül a kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a vakvezető kutyát), gyermekjátékot, szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műalkotások állapotát veszélyezteti. (Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban.) Értékeit elhelyezheti az ingyenesen használható széfben, személyes tárgyai számára vászontáska díjtalanul kölcsönözhető. A ruhatárban látogatónként 2 db, 40x50x80 cm méretet meg nem haladó csomagot tudunk fogadni. Élő állatot, kerékpárt, rollert nem tudunk elhelyezni.

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS

Fénykép és videofelvétel készítése kizárólag az állandó kiállításokban lehetséges.

Fénykép és videofelvétel készítése kizárólag az állandó kiállításokban lehetséges.

Fénykép bármely belépőjegy birtokában készíthető, a videózás csak a pénztárban váltott videojeggyel engedélyezett. Vaku-, illetve fényképállvány használata tilos. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Az időszaki kiállításokban felvétel készítése semmilyen eszközzel nem megengedett.

TÁRLATVEZETÉS

Kiállításainkon kizárólag a Galéria képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést.

Kiállításainkon kizárólag a Galéria képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést.

MOBILTELEFON

Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

LÁTOGATÁS KISGYERMEKKEL

Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen.

Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen.

Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban, vagy a testre elöl rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. A babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban sem szállítható. Bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető. Szükség esetén babakocsi kölcsönözhető legfeljebb 15 kg súlyú kisgyermek számára.

DOHÁNYZÁS

A Magyar Nemzeti Galéria egész területén tilos a dohányzás.

A Magyar Nemzeti Galéria egész területén tilos a dohányzás.

Elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni az erre kijelölt helyeken, csak az épületen kívül lehetséges.

AKADÁLYMENTESSÉG

Akadálymentes bejáratot az A és B épületnél biztosítunk.

Akadálymentes bejáratot az A és B épületnél biztosítunk.

Mozgáskorlátozottak és rászorulók közlekedését az A és C épületben lift segíti.

ZÁRÁSI REND

A kiállítások zárása 17.30-kor kezdődik a felső emeleteken, és innen halad a bejárat felé.

A kiállítások zárása 17.30-kor kezdődik a felső emeleteken, és innen halad a bejárat felé.

Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor, és legkésőbb 17.50-ig keresse fel a ruhatárat, ha szükséges. Az épületet 18 óráig kérjük elhagyni.

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS

A csoportvezetőt, kísérő tanárt illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

A csoportvezetőt, kísérő tanárt illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

Regisztráció és időpontfoglalás csoportoknak>>