En

Rólunk

Küldetésünk

Múzeumpedagógusként nap mint nap azon dolgozunk, hogy minden korosztály számára élmény legyen a Nemzeti Galériában eltöltött idő. Kiállításaink a magyar és a nemzetközi művészet remekművein keresztül mutatják be a művészet folyamatos változását és alakulását.
Munkánk során szeretnénk elősegíteni, támogatni az elsőre szokatlannak tűnő és az egyéni érdeklődéstől távolabb eső művekkel való kapcsolódást is. Akár a festmények és szobrok által megelevenített történeteken, akár kreatív foglalkozásokon keresztül vezet az út, minden korosztály számára igyekszünk támpontokat nyújtani a művészet élvezetéhez.

Az iskolai múzeumlátogatás igazi, életre szóló élményt adhat mind a diákoknak, mind pedig a tanáraiknak. Megismerkedni a magyar és az egyetemes művészet legnagyszerűbb alkotásaival, felfedezni a színek, a formák, a hangulatok világát Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Claude Monet vagy éppen Paul Gauguin alkotásain semmihez sem fogható lehetőség arra, hogy kilépve a megszokott iskolai keretek közül, új perspektívák nyíljanak meg a diákok előtt. Kifejezetten az adott korosztályok számára kifejlesztett FOGLALKOZÁSAINK az ismeretek átadásán túl élményszerűségre törekszenek. Kérésre a kiállítótéri részt műhelymunka egészítheti ki, amely az adott témát újszerű formában, egyes manuális technikák elsajátításával teszi teljesebbé. Szeretnénk, ha a diákok látogatása minél élményszerűbb legyen! 

Fontosnak tartjuk, hogy a múzeum falain kívül is jelen legyünk, ezért számtalan oktatási segédanyaggal, szórakoztató tartalmakkal és online programokkal segítjük elő múzeumunk jelenlétét. 

Múzeumpedagógusok

Pedagógus tájékoztató

Az alábbi tájékoztatóban igyekeztünk  minden hasznos információt összegyűjteni, de minden felmerülő kérdésre válaszolunk az alábbi elérhetőségen: muzeumpedagogia@mng.hu

Kérdezz minket!

Mi a teendő a fogadónyilatkozattal?

A MÁV-START Zrt. díjmentes utazást biztosít a Magyar Nemzeti Galériába látogató magyarországi diákcsoportok és kísérőik számára. A díjmentes utazás hétfőtől szombatig vehető igénybe. Visszautazásra a menetjegy csak akkor jogosít, ha a látogatáskor a menetjegyet a Magyar Nemzeti Galéria bélyegzőjével hitelesíti. A „Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nevű nyomtatványhoz az iskola a meghatározott napra érvényes fogadónyilatkozat másolatát is köteles csatolni. A csoport látogatását regisztrálni szükséges. A regisztrációs felületen lehetséges igényelni a fogadónyilatkozatot. A sikeres regisztrációt követően a nyilatkozatokat lepecsételve e-mailben küldjük.

Hogyan jutok el a Nemzeti Galériába?

A Nemzeti Galéria megközelítéséről az alábbi oldalon tájékozódhat bővebben

Mit választhatok?

Mennyibe kerül?

Előre bejelentkezett iskolai csoportok számára az állandó kiállításra szóló belépőjegy 1000 Ft/fő, a 60 perces magyar nyelvű múzeumpedagógiai foglalkozás díja ezen felül 8000 Ft/csoport, a 120 perces foglalkozás díja 11.000 Ft. Az idegen nyelvű 60 perces foglalkozások díja 20.000 Ft.
Az időszaki kiállítások esetén a diákoknak 75%-os kedvezményt biztosítunk a jegyárból. A látogatás pedagógus igazolvánnyal ingyenes.

A látogatást érintő általános kérdésekkel és a jegyekkel kapcsolatban kérjük, hogy a Közönségszolgálati munkatársak elérhetőségén érdeklődjenek: info@mng.hu
Információ; Tel: +36 1 201 9082 (H-P 10.00-17.00), +36 20 439 7331, +36 20 439 7325 (nyitva tartási napokon 10.00-18.00)


Értékelő kérdőív

Ha csoportjával részt vett valamelyik programunkon, kérjük töltse ki anonim kérdőívünket, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk minden foglalkozásukon!