En

Kreatív alkotótér

Jegyvásárlás hamarosan

Kreatív alkotótér

Gyerekszakkör
Kiállítótér és múzeumpedagógiai műhely
2024. október 09.

16:00 - 17:30

Időtartam: 90 perc
Maximális létszám: 15 fő
Programdíj: 15 000 forint/fő/hónap

Kreatív szakkör gyerekeknek

Önfeledt alkotás, kikapcsolódás és feltöltődés vár rátok heti rendszerességű szakkörünkön. Havonta változó témájú projektjeink során játékos foglalkozásokon fedezhetitek fel az egész múzeumot, és a művészet világából inspirálódva izgalmasabbnál izgalmasabb módokon élhetitek ki kreativitásotokat.

Nyomdázzunk!

Mi mindennel lehet nyomot hagyni? Milyen módszereket használtak régen, ha egy rajzot sokszorosítani szerettek volna? Grafikusok bőrébe bújunk, megnézzük mit használtak modern nyomdagépek előtt és kipróbáljuk a legegyszerűbb eszközöket a krumplitól a dekorgumiig.

Korosztály: 8–13 év
Maximális létszám: 15 fő
Havidíj: 15.000 forint/hó
A jegy nem visszaváltható, de átruházható.

Az alkalmakon a gyerekek önállóan, kísérő nélkül vehetnek részt.

Találkozási hely: információs pult

A program után a gyerekeket 17.30–17.40-kor egy csoportban kísérjük vissza az információs pulthoz. Kérjük, jelezzék írásban, ha a foglalkozás végén a gyerekek kísérő nélkül távozhatnak: muzeumpedagogia@mng.hu

Októberi alkalmak:
10.02. 16:00
10.09. 16:00
10.16. 16:00
10.30. 16:00

További témák és időpontok:

Szeptember 11, 18, 25. – Kísérletezz!
A művészet gyakran próbálgatás, játék és kísérletezés eredménye… mondhatjuk, hogy gyerekjáték! Szeptemberben a múzeum legérdekesebb technikákkal készült műalkotásaival ismerkedünk, és magunk is izgalmas módszerekkel alkotunk. A fény segítségével festünk, fújunk festéksrpayvel, hengerelünk, papírzacskóval nyomdázunk, és illúziókeltő papírkollázst készítünk.

November 6, 13, 20, 27. – Időutazzunk!
A késő középkori művészet színekben és szimbólumokban gazdag. Sőt sokszor a virágok, állatok és tárgyak mellett még a színek is szimbólumokként működnek. Novemberi alkalmainkon a legizgalmasabb középkori ábrázolásokkal és bibliai történetekkel ismerkedünk meg,  majd iniciálét és ornamentikát festünk, megalkotjuk saját szimbólumaikkal tarkított oltárunkat és herbáriumi könyvecskét készítünk.

December 4, 11, 18. –  Ünnepi lázban
Végre újra itt a Mikulás és a karácsony! Decemberben elmerülünk az ünnepi készülődésben, többek között megismerkedünk Szent Miklós történetével és a Galéria legkülönösebb karácsonyi festményével. Kreatívkodásunk során egyedi csomagolópapírt és karácsonyfadíszt készítünk.

További programok:

Tárlatvezetések
Olasz nyelvű vezetés

Visita guidata in italiano

fiatalok és felnőttek   |   17 fő
Tárlatvezetések
Mama, nézd!

Nyári szellő

17 fő
Gyerekszakkör

Kreatív alkotótér

8–13 éveseknek   |   15 fő