A Baráti Kör programjai

  

Látogatás és koncert Európa egyik legjelentősebb zsinagógájában

Milhaud Ani maamin – kantáta, Bernstein (“Kaddish”) szimfónia

2018. június 21., csütörtök, 19:30-22:00

A Nemzeti Galéria – Szépművészeti Múzeum Baráti Körének tagjait június 21-én a budapesti Dohány utcai Zsinagógába invitáljuk, ahol ízelítőt kaphatnak a zsidó liturgikus zenéből. A felkavaró, erős érzelmi töltetű koncertre, Bernstein kapcsán a jazz egy-egy eleme is beköszön majd.

Meghívó»

 

Frida Kahlo Budapesten

Lantos Adriána tárlatvezetése a Frida Kahlo – Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo című kiállításon

2018. július 12., csütörtök, 18:00-19:30

A 20. század egyik legmeghatározóbb női művészének, Frida Kahlónak a műveiből rendez tárlatot 2018 nyarán a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. Pártolóink és tagjaink Lantos Adriána kurátor vezetésével fedezhetik fel a világhírű mexikói festő életének és művészetének szervesen összefonódó egységét.

Meghívó»

 

Berlin Potsdam | Berlini modernizmus

Négynapos kulturális utazás

2018. szeptember 6-9. (4 nap/3 éj)

A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria Baráti Körének tagjait 2018. szeptember elején a berlini modernizmus történetét felölelő tematikus utazásra invitáljuk. A kirándulás során alkalmunk nyílik betekinteni az itteni modern művészeti klíma kialakulásában jelentős szereppel bíró francia XIX. századi francia gyökerekbe, a századforduló virágzásába, a születőben lévő új mozgalmak gyümölcseibe, illetve párizsi riválisaik alkotásaiba és a közelmúlt nem kevésbé színes remekműveibe is. Emellett ellátogatunk Potsdamba, ahol a poroszok „versailles-i kastélyaként" emlegetett Sanssouci-i épületegyüttest és a Barberini Múzeum kiállítását csodáljuk meg.

Meghívó»

Jelentkezési lap»