A Baráti Kör programjai

 

Látogatás kortárs művészeknél (folytatás)
Kulisszák mögött sorozat Pilinger Erzsébettel
2018. január 13. - 2018. május 5.

Tagjaink hat részes sorozatunkon Pilinger Erzsébet, művészettörténész szakértő vezetésével juthatnak el a szakmailag már ismert és elismert kortárs művészek műtermébe, ismerhetik meg aktuális műveiket és kérdezhetik őket munkáikról. 2018-ban a sorozat folyamán látogatást teszünk Benczúr Emese, Nemes Csaba, Szabó Eszter Ágnes, valamint a Borsos Lőrinc duó műtermében.

Meghívó»

 

Közösségi adománygyűjtés a szlatvini Keresztelő Szent János-szobor restaurálási munkájára
Tárlatvezetés és előadás
2018. január 23., kedd, 18:00-19:30

A kezdeményezés célja, hogy a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria Állandó Gyűjteményének Keresztelő Szent János-szobra méltó állapotba kerüljön a Szépművészeti Múzeum Régi Magyar Gyűjteményének újranyitására a Baráti Kör közösségformáló erejének segítségével. A műtárgyat, illetve a restaurálás menetét előadások és műhelyátogatások során mutatja be az érdeklődőknek Poszler Györgyi művészettörténész és Dr. Galambos Éva restaurátor. Január 23-án, kedden egy tárlatvezetéssel egybekötött előadás során tudhatunk meg többet a munka első fázisáról.
Meghívó»


Hamar Zsolt karmester előadása, Banda Ádám hegedűművész és a Nemzeti Filharmonikusok koncertje a Vigadóban
Koncert és Hamar Zsolt előadása
2018. január 25., csütörtök, 18:30-22:00
Pártolóink és Tagjaink ezúttal kivételes helyszínen, a Vigadóban hallgathatják meg a Nemzeti Filharmonikusok különleges koncertjét, mely során Hamar Zsolt vezénylésével Banda Ádám hegedűművész játssza Dohnányi, Durkó és Liszt műveit. A műsor előtt rövid előadás keretében ismerkedhetünk meg az est folyamán felcsendülő darabokkal.

Meghívó»

A magyar műgyűjtés évszázadai
Németh István, Molnos Péter és Ébli Gábor háromalkalmas előadássorozata
2018. január 30. – március 6. között
Január végén induló sorozatunk előadásain a téma szakértő művészettörténészei, Németh István, Molnos Péter valamint Ébli Gábor segítségével megismerhetjük, hogy a 18. századtól kezdve napjainkig kik formálták a hazai műtárgypiacot, mik voltak a gyűjtés főbb szempontjai, és hogyan alakultak az egyes gyűjtési trendek.

Meghívó»


A reformok korától a századfordulóig – Magyar művészet a XIX. században
Krasznai Réka kurátori tárlatvezetése az MNG állandó gyűjteményében
2018. február 6., kedd, 18:00-19:30
Pártolóink és tagjaink közkívánatra ismét részt vehetnek Krasznai Réka kurátori tárlatvezetésén a Magyar Nemzeti Galéria 2016-ban újrarendezett 19. századi állandó kiállításában.

Meghívó»


A Szépművészeti Múzeum rekonstrukció alatt
Kőszegi Antal és Seres András előadása a Román Csarnokban
2018. február 10., szombat, 10:00-11:30
Ezúttal tagjaink számára szervezünk egy különleges előadást a megújuló Szépművészeti Múzeumban. A rekonstrukció legnagyobb kihívásaként tartják számon a II. világháború óta csak felületes felújításon átesett Román Csarnok helyreállítását.

Meghívó»