A Baráti Kör programjai

 

 

Épületbejárás és kiskoncert a Zeneakadémián

Látogatás a Zeneakadémia kulisszái mögött

2017. szeptember 18., hétfő, 18:00-19:00 

Pártolóinkat és tagjainkat kiskoncerttel egybekötött különleges épületbejárásra invitáljuk a Zeneakadémia épületében, melynek során az előcsarnokon, Nagytermen és Solti-termen át haladó szokásos látogatási útvonalat a Művészszobával bővítjük ki a Zeneakadémia idegenvezetője, Sum Viktória kíséretében.
Meghívó»

Budapest és Párizs - Magyar művészek a francia fővárosban

Mácsay Krisztina tárlatvezetése Szenior és Új Generációs csatlakozóink számára

2017. szeptember 20., szerda, 16:00-17:30

Mi volt az oka annak, hogy a 19. század végétől egészen az első világháborúig magyar festők egész kolóniája telepedett meg a francia fővárosban? Mely festőink jártak Párizsban és kik hatottak rájuk ott? Ezekre a kérdésekre kapunk választ Mácsay Krisztina művészettörténésztől programunk során.

Meghívó»

 

Titkos Társaságok | Szabadkőművesek nyomában
Előadássorozat
2017. szeptember 30. és október 28. között

Őszi sorozatunk ezúttal a magyarországi- és nemzetközi szabadkőművesség története köré szerveződik. Idén ősszel háromalkalmas sorozaton ismerhetik meg a témához kapcsolódó jelképeket és emlékeket Békefi Eszter művészettörténész vezetésével.

Meghívó»

 

Korniss Péter | Folyamatos emlékezet

Baki Péter és Korniss Péter tárlatvezetése a MNG újonnan nyíló időszaki kiállításában
2017. október 5., csütörtök, 18:00-19:30 

Korniss Péter a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus. Munkásságának középpontjában az eltűnőben lévő erdélyi és magyarországi paraszti életmód dokumentarista ábrázolása áll. A Magyar Nemzeti Galériában szeptember végétől látható kiállítása fél évszázadot fog át, s elénk tárja a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.

Meghívó»Tervezett angol nyelvű programjaink»