A Baráti Kör programjai

 

Utazások

Visegrád: A Királyi Palotától a Sibrik-dombig

Egynapos kirándulás

2017. május 7., vasárnap

Kirándulásunk során Buzás Gergely régész-művészettörténész, a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás király Múzeumának igazgatója mutatja be nekünk a Visegrádi Palota izgalmas évszázadait és a kapcsolódó öt helyszínt. A délelőtt folyamán Lengyel Boglárka és Véninger Péter betekintést nyújtanak a középkori kerámia és ötvöstárgyak világába.

Meghívó>>

Jelentkezési lap>>A gömöri régió középkori templomai

Ötnapos felvidéki kirándulás
2017. május 24-28. (5 nap/4 éj)
A Felvidék gömöri régióját bejáró különleges tematikus utazásra invitáljuk Önöket, amelynek során bepillanthatnak a középkori Magyar Királyság kiemelkedően gazdag, de kevéssé ismert területének művészetébe. Az út során megismerhetik a térség legfontosabb városait – Rimaszombatot és Rozsnyót –, illetve a templomokban bővelkedő térségben fellelhető gazdag, leginkább falképekből és oltárokból álló műállományt.

Meghívó»
Jelentkezési lap»

 

Herend és Liszt

Egynapos kirándulás

2017. április 29., szombat

Egynapos kulturális kalandozásunk során Herenden megismerkedünk a világhírű porcelán történetével Balla Gabriella szakértőnk segítségével, illetve Marco Bianchi  zongoraművész számunkra összeállított zártkörű koncertjén, Gárdonyban, bepillantunk Liszt Ferenc zenéjének a képzőművészettel összefonódó világába.

Meghívó»
Jelentkezési lap»

A művészet németalföldi megújítóinak nyomában Flandriában és Brabantban

Hétnapos kulturális körutazás
2017. augusztus 21-27. (7 nap/6 éj)

Egy különleges flamand körútra invitáljuk a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria Baráti Körének tagjait, amelynek során a nagy flamand újítók, köztük Jan van Eyck, idősebb Pieter Bruegel, Peter Paul Rubens, Fernand Khnopff, Victor Horta, René Magritte és kortársaik munkásságával ismerkedünk meg jeles szakértőnk, Dr. Németh István vezetésével.

Meghívó»

Jelentkezési lap»Aktualitások

Kalandozások a Palotanegyedben 

Sétasorozat 2017. március 11. és április 8. között

Tavaszi programsorozatunk alkalmain a Nemzeti Múzeum munkatársai tolmácsolásában ismerjük meg a Palotanegyed jeles épületeinek, az Ybl-palotáknak, a Festetics-palotának, a mai Olasz Kultúrintézetnek a történetét, megelevenítjük a Múzeumkert eseményeit és az itt megfordult jelentős személyiségeket, illetve megidézzük a Múzeum körút legizgalmasabb irodalmi titkait a környező házak udvarába, a kávézókba bepillantva.

Meghívó»

 

Szinyei Merse Pál - Tények és tévhitek

2017. március 22., szerda, 18:00-20:00

Szinyei Merse Anna, művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott főmuzeológusa tart tárlatvezetéssel egybekötött előadást a Magyar Nemzeti Galériában.
Meghívó»

 

Baselitz. Újrajátszott múlt

2017. április 11., kedd, 18:00-19:30

Georg Baselitz, az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, akinek a világ számos jelentős múzeumai rendeztek már más nagyszabású tárlatot. Gazdag életművébe Bódi Kinga kurátori tárlatvezetése segítségével nyerhetünk betekintést.
Meghívó»

 

A pincétől a padlásig - Kulisszák mögött az Iparművészeti Múzeumban

2017. április 20., csütörtök, 16:00-18:00

Pártolóinknak és Tagjainknak most lehetőségünk nyílik bepillantani egy épületséta során az Iparművészeti Múzeum nagy múltú épületének kulisszái mögé. Megtudhatjuk, mi rejlik a pincében, milyen a kilátás a tetőről, valamint különlegességként betekintést nyerhetünk az Iparművészeti Múzeum restaurátorműhelyébe is.
Meghívó»


Aktuális angol nyelvű programjaink»