A Baráti Kör programjai

 

Szent Teréztől Szent Lucáig
A Magyar Nemzeti Galéria művészettörténészeinek háromalkalmas előadássorozata
2017. október 26. és december 12. között

Októberben induló sorozatunk előadásain a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténészei egy-egy őszi hónap ikonikus női szentjét mutatják be a Baráti Kör Pártolóinak és Tagjainak.

Meghívó»

 

Látogatás kortárs művészeknél

Kulisszák mögött sorozat Pilinger Erzsébettel

2017. november 11. - 2018. május 5.

A Baráti Kör tagjai hat részes sorozatunkon Pilinger Erzsébet, művészettörténész szakértő vezetésével juthatnak el a szakmailag már ismert és elismert kortárs művészek műtermébe, ismerhetik meg aktuális műveiket és kérdezhetik őket munkáikról. A sorozat folyamán látogatást teszünk Nádler István, Galántai György és Klaniczay Júlia, Benczúr Emese, Nemes Csaba, Szabó Eszter Ágnes, valamint a Borsos Lőrinc duó műtermében.

Meghívó»

 

A teremtő lángész
Krasznai Réka kurátori tárlatvezetése
2017. november 28., kedd 18:00-19:00

Madarász Viktor (1830–1917) halálának centenáriuma alkalmából a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria kamara-kiállításon emlékezik meg a magyar történelmi festészet fontos vezéralakjáról, melyen a tárlat kurátora, Krasznai Réka vezeti körbe a Baráti Kör tagjait.

Meghívó»

 

Raffaello és Rubens Bécsben
Egynapos kirándulás
2017. december 2., szombat

Pártolóinkat és tagjainkat egynapos tematikus utazásra invitáljuk, mely során alkalmunk nyílik Bécs legjelentősebb őszi aktuális időszaki kiállításait megtekinteni Hársfalvi Magdolna, művészettörténész kíséretében. Ellátogatunk a Belvedere, az Albertina, valamint a Kunsthistoriches Múzeumokba, ahol Raffaellotól Rubensen át a Habsburg éra művészetébe csöppenünk.

Meghívó»

 

Preraffaeliták, impresszionisták, Cézanne és Modigliani nyomában Londonban
Kétnapos kulturális utazás Londonban
2018. február 2-3. (2 nap/1 éj)
Londonban sosincs unalomra ítélve a kultúrára éhes látogató, de a 2018 eleji kiállítási naptár minden művészetrajongót azonnali utazásra ösztökél. Nem csupán egy vagy két tárlat, de rögtön négy kiállítás címe láttán is joggal mondhatjuk: Ezt látni kell!

Meghívó»
Jelentkezési lap»


Tervezett angol nyelvű programjaink»