Megközelítés

 

Közvetlen gyalogos megközelítés

- Budai Vár, Dísz tér felől,

- a Dunapartról a Clark Ádám térről (Siklóval is) vagy a Várkert Bazáron át,

- a Palota lifttel a várfal aljától a Palota útról (Dózsa György térnél)  a Palota szintjéig - viteldíj: irányonként 200 Ft/fő (65 éves kor felett díjtalan) - csak 200 Ft-os érme használható. Onnan a folyosón végighaladva a hátsó (Hunyadi) udvarra lehet kijutni

A városból tömegközlekedéssel

Deák térről (Pest): a 16-os busszal  a Clark Ádám térig vagy a Disz térig

Ferenciek terétől (Pest): az 5-ös vagy a 178-as busszal 2 megálló a Dózsa György térig, onnan lépcsőn fel a várfal aljához a Lifthez

A Széll Kálmán térről (Buda): a 16-os, a 116-os és a 16A jelzésű busszal a Dísz térig

A Móricz Zsigmond körtér / Gellért tér felől (Buda): Az 56-os villamossal a Dózsa György térig, onnan lifttel, vagy a Széll Kálmán térig, onnan busszal

 

Bejárataink:
A épület - csak egyes időszaki kiállítások bejárata
B épület - személyzeti bejárat
C épület - főbejárat állandó és időszaki kiállításokhoz 

 

 

 

 

IDEIGLENES VÁLTOZÁS A GALÉRIA MEGKÖZELÍTHETŐSÉGÉBEN
2017. AUG. 17-20. KÖZÖTT

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a Budavári Palota környezetében hagyományosan megrendezésre kerülő Mestersége Ünnepe rendezvény idején főbejáratunkhoz (Duna felőli oldal, C épület kupolája alatt) csak a rendezvényre érvényes belépővel lehet eljutni.

Azokat a kedves látogatóinkat, akik ebben az időszakban csak a Galéria kiállításait szeretnék megtekinteni, az ’A’ épület bejáratán át tudjuk fogadni, mely a Dísz tér felől, illetve a Siklóval érkezve közelíthető csak meg: a Hollós kaputól a Palota épülete mellett leválasztott külön sáv vezet a bejáratoz. Más irányból érkezve a Mesterségek Ünnepe rendezvény elfoglalja a Palotához vezető utakat.


A rendezvényről bővebb információ itt érhető el: http://www.mestersegekunnepe.hu/

KEREKESSZÉKKEL ÉLŐKNEK

Akadálymentes bejárat: B épületnél az árkádok jobb oldalán lévő rámpán át, itt a portáról kollégáink kíséretét biztosítjuk a kiállításokhoz.

 Érkezés tömegközlekedéssel: a Széll Kálmán térről induló 16-os busszal javasolt érkezni, a Palota útmegállóig, ott kiépített rámpán elérhető a palotalift előtere.

Érkezés saját gépjárművel: indokolt esetben behajtási engedély kérhető a Budavár Kht. munkatársaitól, így el lehet jönni a Hunyadi udvarba az A és B bejáratunkhoz, és ott lehet parkolni.

Kerekesszéket díjmentesen tudunk biztosítani, segítségért teremőr kollégáinkhoz lehet fordulni a bejáratnál.