En

Pedagógus tájékoztató

Óvodás, iskolás csoporttal szervezek látogatást. Mire ügyeljek?

Mikor kell előzetesen bejelentkezni?
Minden 10 fő feletti, szervezetten érkező csoportnak előzetesen be kell jelentkeznie. Hétköznap legkésőbb a látogatás előtti napon 16 óráig, hétvégi látogatás esetén péntek 12 óráig, online regisztrációval. A bejelentkezés csak a fogadást visszaigazoló e-maillel együtt érvényes. Amennyiben múzeumpedagógiai foglalkozást szeretne igényelni, kérjük, a Múzeumpedagógiai Osztállyal 10 nappal a választott időpont előtt vegye fel a kapcsolatot!

Miben tér el a 60 perces és a 120 perces foglalkozás?
A 60 perces programok során csak a kiállítóterekben zajlik a foglalkozás. 120 perces foglalkozásaink lehetőséget adnak a kreatívitás fejlesztésére, az önkifejezés és az alkotás szabadságának megélésére. A gyerekek számára a múzeum kreatív alkotóterében zajló programok kiegészítik és még élményszerűbbé teszik a múzeumlátogatást.

Pedagógusként mikor tarthatok órát a múzeumban?
Iskolai csoporttal érkező pedagógusok abban az esetben tarthatnak múzeumi tanórát a Magyar Nemzeti Galéria állandó gyűjteményeiben, ha a látogatás előtt egyeztetnek a Múzeumpedagógiai Osztállyal. Az időszakos kiállításokon a pedagógusok nem tarthatnak csoportfoglalkozást.

Foglalás

Hogyan rendelhetek tárlatvezetést és foglalkozást?
Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találna optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik foglalásának rögzítéséről.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata, a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

További kérdés esetén keressenek minket a muzeumpedagogia@mng.hu e-mail címen, vagy a + 36 20 439 7408 telefonszámon.

Milyen időpontokban igényelhetőek múzeumpedagógiai foglalkozások?
Iskolai csoportok számára tárlatvezetéseket és foglalkozásokat kizárólag előre egyeztetett időpontban, hétfőtől péntekig, 10.15 és 16.00 között tartunk.

Mennyibe kerülnek a foglalkozások?

Foglalkozások iskolai csoportoknak az állandó kiállításokban
60 perces foglalkozás iskolai csoportoknak: 8000 Ft / csoport + 1200 Ft / fő belépőjegy
120 perces foglalkozás iskolai csoportoknak: 11.000 Ft / csoport + 1200 Ft / fő belépőjegy

Az állandó kiállításokra érvényes kedvezményes belépőjegyeket (1200 Ft) magyar közoktatási intézményekből érkező iskolai csoportok vehetik igénybe. A pedagógusoknak a belépés ingyenes. Az időszaki kiállításokban zajló foglalkozások esetében a belépőjegyet 75%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Idegen nyelvű foglalkozások díja
angol, német, francia vagy olasz nyelven

60 perces foglalkozás iskolai csoportoknak idegen nyelven: 20.000 Ft / csoport + belépőjegy
120 perces foglalkozás iskolai csoportoknak idegen nyelven: 25.000 Ft / csoport + belépőjegy

Óvodás csoportok
50 perces foglalkozás óvodás csoportoknak: 5000 Ft / csoport
90 perces foglalkozás óvodás csoportoknak: 8000 Ft / csoport

A belépőjegy 6 éves kor alatt ingyenes.

Mi a teendő a fogadónyilatkozattal?

A MÁV-START Zrt. díjmentes utazást biztosít a Magyar Nemzeti Galériába látogató magyarországi diákcsoport és kísérőik számára. A díjmentes utazás hétfőtől szombatig vehető igénybe. Visszautazásra a menetjegy csak akkor jogosít, ha a látogatáskor a menetjegyet a Magyar Nemzeti Galéria bélyegzőjével hitelesíti. A „Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nevű nyomtatványhoz az iskola a meghatározott napra érvényes fogadónyilatkozat másolatát is köteles csatolni.

A fogadónyilatkozat a regisztrációs felületen igényelhető, vagy innen letölthető. A kitöltött nyilatkozatokat e-mailben várjuk a muzeumpedagogia@mng.hu címen és lepecsételve visszaküldjük.

Érkezés

Hogyan juthatunk el a Galériába?
Az aktuális közlekedési információkért kérjük tekintse át a látogatói információkat.

Mire kell figyelnem a látogatás napján?
Javasoljuk, hogy a lefoglalt időpont előtt 15 perccel előbb érkezzen meg a csoport. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fogja várni Önöket az információs pultnál. A földszinten történő várakozás alatt ügyeljenek arra, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban.

Hogyan vehetem meg a belépő és a tárlatvezetés/foglalkozás jegyeit?
A múzeumi belépőjegyeket és a tárlatvezetés vagy foglalkozás díját a múzeum jegypénztárában készpénzzel vagy bankkártyás fizetéssel rendezhetik.

Hátizsákot be lehet vinni a múzeumba?
Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, esernyőjét és 30 × 25 × 15 cm-nél nagyobb méretű táskáját. Háton semmilyen méretű táska nem viselhető a kiállítótérben, a kis méretű hátitáskákat csak elöl viselve vagy kézben lehet bevinni.

Vannak olyan fontos szabályok, amelyeket hangsúlyoznom kell a csoportomnak?
Kérjük, hívják fel a tanulók figyelmét arra, hogy legfeljebb 30 centiméterre közelíthetik meg a műtárgyakat! Étel és ital fogyasztása nem engedélyezett a kiállítóterekben. Csak ceruzát és filctollat lehet használni – zsírkréta, golyóstoll, töltőtoll, pasztellkréta használata nem megengedett. Kérjük, hogy a mobiltelefonokat halkítsák le. Fényképeket az állandó gyűjteményben vaku és állvány nélkül készíthetnek. Időszaki kiállítások esetén a fotózás szabályaival kapcsolatban érdeklődjenek a munkatársainknál.

Késés és lemondás

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pult számára a +36 /20 /4397-331 telefonszámon. Amennyiben a csoport 30 percnél többet késik, a tárlatvezetést vagy a foglalkozást nem áll módunkban megtartani. Egy későbbi időpontban – újabb egyeztetés után – lehetőség van a pótlásra.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben az alábbi elérhetőségeken.

Hogyan jelezhetem, hogy sajnos mégsem jó a választott időpont?
Kérjük, hogy időben értesítsék a Múzeumpedagógiai Osztályt az esetleges változásokról a muzeumpedagogia@mng.hu e-mail-címen vagy a +36-20-439-7408-as telefonszámon.

Kiállításaink közül ajánljuk