En

A Monarchia városai, tájai és népei

Online jegyvásárlás

A Monarchia városai, tájai és népei

A Monarchia városai, tájai és népei
Online tárlatvezetés

 

Online programjainkat megrendelheti egy választott időpontra, vagy részt vehet előre meghirdetett eseményeinken, amelyek időpontját a programnaptárunkban találja.

A Monarchia városai, tájai és népei online tárlatvezetés Zoom platformon az Összetartozunk. A Trianon előtti Magyarország rajzban elbeszélve című kiállításban.

Az Osztrák–Magyar Monarchia írásban és képben című, a 19. század végén és a századfordulón megjelent kiadványsorozat illusztrációi közül mutat be közel 60 alkotást a Magyar Nemzeti Galéria kiállítása. Az 1886 és 1901 között megjelent 21 kötetes munka a magyar könyvkiadás egyik legnagyobb szabású vállalkozása volt: a könyv magyar illusztrátorok által készített rajzaiból ismerhetik meg a legszebbeket virtuális tárlatvezetésünkön.

A vezetés során bepillantást nyerünk Rudolf trónörökös életébe és sokszínű személyiségébe. Tudta, hogy a trónörökös az elsők között foglalkozott madárvédelemmel?

Megtudhatjuk azt is, hogyan készülnek a metszetek, mi az a xilográfia és a végén a képernyők előtt akár táncra is perdülhetünk!

A tárlatvezetést tartja: Földváry Piroska

Online tárlatvezetéseket egyéni kérésre hétköznap 10:00 és 16:00 óra között tartunk. Amennyiben esti, vagy hétvégi online programon szeretne részt venni, nézze meg programnaptárunkat.
Kérjük, legalább három nappal a választott időpont előtt vegye fel a Múzeumpedagógiai Osztállyal a kapcsolatot!

További információ és részletek a muzeumpedagogia@mng.hu email címen vagy a +3620 439 7408 telefonszámon.

Programdíj: 10.000 Ft
Időtartam: 50 perc
Max. résztvevő szám: 35 fő
Platform: ZOOM

 

A tárlatvezetés előtt vagy után ajánljuk kapcsolódó tartalmainkat:

 

A Monarchia városai, tájai és népei

Online jegyvásárlás

Kiállításaink közül ajánljuk