En

Csontváry Kosztka Tivadar művészete

Online jegyvásárlás

Esti online tárlatvezetés

Csontváry Kosztka Tivadar művészete

2021. május 15.

18:30 - 19:20

Helyszín: Online

Kisszebentől a nagy motívumig

Mit szólna, ha egy képzeletbeli utazásra invitálnánk Önt?
Csontváry útjai kifürkészhetőek, még ha nehezen megszámlálhatók is: önéletrajzából, illetve festészeti remekművein keresztül komplex képet kaphatunk arról, hogy mikor, hol járt, milyen kérdések foglalkoztatták magánéletében és művészetében egyaránt, mi inspirálta őt és hogyan fogadta képeit a közönség.

Az utazások élményei tették őt azzá, aki lett – Kisszebentől a Közel-Keletig, Olaszországtól Franciaországig, a Hortobágytól Münchenig és Libanontól Dalmáciáig a legfenségesebb természeti képződményeket és ember alkotta emlékeket örökítette meg, saját személyét is halhatatlanná téve velük.
Miért és hogyan lett született Kosztka Tivadarból Csontváry? Vajon mi kellett ahhoz, hogy egy gyógyszerész hirtelen művészi pályára lépjen? Miért éppen a természeti szépségek ragadták meg a képzeletét? Milyen módszerrel alkotott? Tisztában volt egyáltalán a saját nagyságával? A tárlatvezetésen minderre és még sok más érdekességre fény derül!

További információ és részletek a muzeumpedagogia@mng.hu email címen vagy a +3620 439 7408 telefonszámon.

Max. résztvevő szám: 35 fő
Platform: ZOOM
Az online tárlatvezetés hossza: 50 perc
Részvételi díj: 1000 Ft/fő
A tárlatvezetést tartja: Bán Blanka

A tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Galéria Zoom felületén zajlik. A belépéshez szükséges linket a Jegymester weboldalán való vásárlást követően, a Vásárlásaim menüpont alatt találja.

Újranyitási kedvezmény online közönségünk számára
Online tárlatvezetéseinken, előadásainkon résztvevőket kedvezménnyel várjuk: ha bármelyik intézményünk online programjára szóló jegyét kinyomtatva vagy telefonon bemutatja a Szépművészeti Múzeum vagy a Nemzeti Galéria pénztárában, a kiállítások teljes árú belépőjéből 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a helyszínen. A kedvezmény a január 1-je óta váltott online programok jegyére érvényes visszavonásig, és más kedvezménnyel nem vonható össze.

További programok:

BETELT | Pázsitok, léghajók, őszi vadászatok | Kurátori tárlatvezetés

Helyszín: C épület, földszint

Krasznai Réka, a kiállítás kurátorának tárlatvezetése a Kép és kultusz. Szinyei Merse Pál (1845–1920) művészete című kiállításban

BETELT | Emelem kalapom! | Virág-Eglesz Anna kalapkészítő rendhagyó tárlatvezetése

Helyszín: C épület

Sétáljunk végig Szinyei Merse Pál színpompás festményei között, és mélyedjünk el a kalapok, valamint a kalapkészítés rejtelmeiben.

Tárlatvezetés a 19. századi állandó gyűjteményben a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Családi kreatív foglalkozás a Baráti Kör számára

Kép és kultusz- Szinyei Merse Pál művészete | Múzeum Flow- Online tárlatvezetés

Helyszín: Online

ÉLŐ online 3D tárlatvezetés