En

Csontváry Kosztka Tivadar művészete

Online jegyvásárlás

Esti online tárlatvezetés

Csontváry Kosztka Tivadar művészete

2021. május 15.

18:30 - 19:20

Helyszín: Online

Kisszebentől a nagy motívumig

Mit szólna, ha egy képzeletbeli utazásra invitálnánk Önt?
Csontváry útjai kifürkészhetőek, még ha nehezen megszámlálhatók is: önéletrajzából, illetve festészeti remekművein keresztül komplex képet kaphatunk arról, hogy mikor, hol járt, milyen kérdések foglalkoztatták magánéletében és művészetében egyaránt, mi inspirálta őt és hogyan fogadta képeit a közönség.

Az utazások élményei tették őt azzá, aki lett – Kisszebentől a Közel-Keletig, Olaszországtól Franciaországig, a Hortobágytól Münchenig és Libanontól Dalmáciáig a legfenségesebb természeti képződményeket és ember alkotta emlékeket örökítette meg, saját személyét is halhatatlanná téve velük.
Miért és hogyan lett született Kosztka Tivadarból Csontváry? Vajon mi kellett ahhoz, hogy egy gyógyszerész hirtelen művészi pályára lépjen? Miért éppen a természeti szépségek ragadták meg a képzeletét? Milyen módszerrel alkotott? Tisztában volt egyáltalán a saját nagyságával? A tárlatvezetésen minderre és még sok más érdekességre fény derül!

További információ és részletek a muzeumpedagogia@mng.hu email címen vagy a +3620 439 7408 telefonszámon.

Max. résztvevő szám: 35 fő
Platform: ZOOM
Az online tárlatvezetés hossza: 50 perc
Részvételi díj: 1000 Ft/fő
A tárlatvezetést tartja: Bán Blanka

A tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Galéria Zoom felületén zajlik. A belépéshez szükséges linket a Jegymester weboldalán való vásárlást követően, a Vásárlásaim menüpont alatt találja.

Újranyitási kedvezmény online közönségünk számára
Online tárlatvezetéseinken, előadásainkon résztvevőket kedvezménnyel várjuk: ha bármelyik intézményünk online programjára szóló jegyét kinyomtatva vagy telefonon bemutatja a Szépművészeti Múzeum vagy a Nemzeti Galéria pénztárában, a kiállítások teljes árú belépőjéből 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a helyszínen. A kedvezmény a január 1-je óta váltott online programok jegyére érvényes visszavonásig, és más kedvezménnyel nem vonható össze.

További programok:

Preraffaeliták – A textúra művészei

Helyszín: Online

Keresztes Balázs előadása

Múzeum Flow – Frida

Helyszín: Online

Élő, interkatív, online 3D-s tárlatvezetés

Vágyott szépség

Helyszín: Online

Online programunk során a preraffaeliták festészetét bemutató kiállítás, a Vágyott szépség járjuk körbe

Szünetelő | Mesés történetek nyomában

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

Nyári foglalkozások a Nemzeti Galériában