En

Egy magyar királylány Angliában – Árpád-házi Szent Erzsébet ábrázolásai a viktoriánus kultúrában

Online jegyvásárlás

Egy magyar királylány Angliában – Árpád-házi Szent Erzsébet ábrázolásai a viktoriánus kultúrában

Előadás
Online
2021. július 15.

18:30 - 19:20:00

Vajda Réka előadása

Vajon miért örvendett különös népszerűségnek egy középkori magyar szent a protestáns Angliában? A 19. század közepén számos irodalmi és képzőművészeti alkotás született, amely Árpád-házi Szent Erzsébet példamutató életét választotta témául a szigetországban, ahol épp jelentős társadalmi változások és teológiai viták zajlottak. A magyar királylány története különösen foglalkoztatta a Preraffaelita Testvériséget és a tágabb körükbe tartozó művész barátaikat, akik nem csak a középkorszeretetük miatt fordultak a téma felé, hanem vallásos indíttatásuk miatt is. Az előadás által bepillantást nyerhetnek a viktoriánus Anglia kultúrájába és megtudhatják, miért volt aktuális a korban  mára már szinte feledésbe merült szent legendája.

Max. résztvevő szám: 50 fő
Platform: ZOOM
Az online előadás hossza: 50 perc
Részvételi díj: 1000 Ft/fő
Az előadást tartja: Vajda Réka

Az előadás a Magyar Nemzeti Galéria Zoom felületén zajlik. A belépéshez szükséges linket a Jegymester weboldalán való vásárlást követően, a Vásárlásaim menüpont alatt találja.

Újranyitási kedvezmény online közönségünk számára
Online tárlatvezetéseinken, előadásainkon résztvevőket kedvezménnyel várjuk: ha bármelyik intézményünk online programjára szóló jegyét kinyomtatva vagy telefonon bemutatja a Szépművészeti Múzeum vagy a Nemzeti Galéria pénztárában, a kiállítások teljes árú belépőjéből 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a helyszínen. A kedvezmény a január 1-je óta váltott online programok jegyére érvényes visszavonásig, és más kedvezménnyel nem vonható össze.

Tovább olvasom

További programok:

Előre meghirdetett tárlatvezetés

GULÁCSY. Na’Conxypan hercege

fiatalok és felnőttek   |   17 fő
Előre meghirdetett tárlatvezetés

BETELT | GULÁCSY. Na’Conxypan hercege

fiatalok és felnőttek   |   17 fő
Komolyzenei koncertek

Koncert

fiatalok és felnőttek
Mesebeli kalandok

Tárlatvezetés gyerekeknek

5–8 éves korosztály   |   17 fő