En

Hopp 100 | Tárlatvezetés a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum jubileumi kiállításán

Regisztráció

Hopp 100 | Tárlatvezetés a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum jubileumi kiállításán

2019. július 02.

18:00 - 19:30

Helyszín: Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2019-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját. Ennek alkalmából a 2019. június közepén nyíló “Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum” című kiállításra látogatunk, ahol a Hopp Múzeum gyűjteményeinek anyagán keresztül az ázsiai kultúrák és művészetek magyarországi jelenlétének több mint 150 éves történetét ismerhetjük meg.

A júniusban nyíló tárlat több mint ötszáz műtárgyat vonultat fel a markánsabb múzeumtörténeti periódusok mentén vizsgálva a különböző korszakok, lehetőségek és gyűjteményezési szempontok alapján létrejött tárgyanyag legreprezentatívabb darabjait és tárgycsoportjait. Egyúttal megidézésre kerülnek a múzeum történetének jellegzetes alakjai. Külön érdekesség, hogy a nagyközönség előtt rendszerint csak egy-egy kultúra kiemelésével, időszaki kiállításokon megmutatkozó Hopp Múzeum most a Made in Asia kiállításban minden gyűjteményét felvonultatja (a kínai, a japán, a koreai, az indiai, a délkelet-ázsiai, a mongol, a tibeti-nepáli, a közel-keleti és a Zichy-féle régészeti gyűjteményt).

A résztvevők száma: min. 15 fő, max. 25 fő

Részvételi díj: Baráti Kör Mecénásoknak és Pártolóknak 2.000 Ft/fő | Baráti Kör Tagoknak – 4.500 Ft/fő.

A részvételi díj tartalmazza az esti nyitva tartás, a tárlatvezetés, valamint a szervezés díját.

A programra Mecénásoknak előjelentkezési lehetőséget biztosítunk 2019. június 18. és június 20. között. Az előjelentkezési időszakban online befizetésre és egyszeri e-mailes előfoglalásra egyaránt van lehetőség. A helyfoglalás a részvételi díj személyes vagy online rendszerünkön keresztül történő befizetésével véglegesíthető. Június 21-én (péntek) a jelentkezés megnyílik a Pártolói kör számára, ezután a fennmaradó helyek függvényében lehet jelentkezni a programra. További érdeklődők regisztrációját a rendelkezésre álló helyek függvényében Június 28-tól tudjuk fogadni.

Programjelentkezés
LEGYEN A BARÁTUNK!

További programok:

Színházi előadás a Baráti Kör számára

Múzeumok Őszi Fesztiválja- Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület