En

Múzeum Flow – Frida

Online jegyvásárlás

Múzeum Flow – Frida

2021. június 17.

19:00 - 20:00

Helyszín: Online

Érdekel Frida Kahlónak, a 20. század talán legmeghatározóbb női alkotójának művészete?
Csatlakozz vezetésünkhöz, az első magyarországi Frida Kahlo-kiállítás virtuális tereiből jelentkezünk be, interaktív élő tárlatvezetésünkkel!
A MúzeumFlow interaktív tárlatvezetés során felidézzük a 2018-as Frida Kahlo. Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című tárlatunkat. Ha élőben nem láttad a kiállítást, most bepótolhatod!
A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc festményt és grafikát mutat be a tárlat. A válogatás – melyben a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az első vászonfestményeinek egyike 1927-ből, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások, rajzok, illetve fotók – betekintést enged Frida Kahlo szuggesztív, ám testi és lelki gyötrelmekkel teli belső világába, valamint az általa megélt és újrateremtett, mitikus valóságba.
A tárlatvezetést követően egy hétig önállóan is bejárhatod a kiállítást! Nézd meg a tárlaton bemutatott kisfilmeket, olvasgass, merülj el a mára ikonná vált Frida Kahlo világában!

További programok:

Az ábrázolás ereje | Kolozsváry Mariann tárlatvezetése a „… félig kép, félig fátyol …” Gedő Ilka (1921-1985) grafikái című tárlatban

Helyszín: B épület 1. emelet, grafikai kabinet

A tárlaton a művész első alkotói korszakából, közel félszáz grafikájából látható válogatás.

Előre meghirdetett vezetés

Gerhard Richter. Valós látszat

Helyszín: A épület

Tárlatvezetés a világhírű kortárs német képzőművész, Gerhard Richter műveiből rendezett kiállításban

A mindentudás gyönyörűsége és csapdája | Szűts Miklós festőművész rendhagyó tárlatvezetése

Helyszín: A épület

A Gerhard Richter. Valós látszat című kiállítás kísérőprogramja

Kurátori tárlatvezetés a Baráti Kör számára