En

Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora 2.0 | Tátrai Júlia tárlatvezetése a Szépművészeti Múzeum időszaki kiállításán

Regisztráció

Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora 2.0 | Tátrai Júlia tárlatvezetése a Szépművészeti Múzeum időszaki kiállításán

2019. december 11.

18:00 - 19:30

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

Az európai művészet meghatározó barokk mestere, Peter Paul Rubens és kora flamand festészetét bemutató tárlat csaknem 120 műtárgya között olyan kiemelkedő műveket találunk, mint a Decius Mus-sorozat egyik darabja (A jóslat kinyilatkoztatása), amely mellett a festmény alapján arany- és ezüstszálakkal szőtt különleges kárpitot (Madrid, Palacio Real) is kiállítja a múzeum: a két alkotásnak ez az első közös bemutatója.

A kiállítás legfőbb célkitűzése a saját és a kölcsönzött művek révén bemutatni Peter Paul Rubens kiemelkedő művészetét és az egész korszakra gyakorolt meghatározó, rendkívül erős hatását, valamint az ebből és emellett kibontakozott sokrétű, stilárisan és tematikailag egyaránt gazdag 17. század flamand festészetet. A tárlaton helyet kap Van Dyck alkotása, Stuart Mária Henrietta hercegnő esküvői portréja is, amelyet a múlt év végén vásárolt meg a Szépművészeti Múzeum, és Kicsiny Balázs kortárs műalkotása, mely egy helyspecifikus, a kiállításhoz szervesen illeszkedő, a 17. századra mai szemmel reflektáló mű.

A résztvevők száma: max. 30 fő

Részvételi díj: Baráti Kör Mecénásoknak és Pártolóknak 2000 Ft/fő | Baráti Kör Tagoknak 4500 Ft/fő.

A részvételi díj tartalmazza a tárlatvezetés, az esti nyitvatartás, valamint  a szervezés díját.

A programra Mecénásoknak előjelentkezési lehetőséget biztosítunk 2019. november 26.. és november 28. között. Az előjelentkezési időszakban online befizetésre és egyszeri e-mailes előfoglalásra egyaránt van lehetőség. A helyfoglalás a részvételi díj személyes vagy online rendszerünkön keresztül történő befizetésével véglegesíthető. November 29-én (péntek) a jelentkezés megnyílik a Pártolói kör számára, ezután a fennmaradó helyek függvényében lehet jelentkezni a programra. További érdeklődők regisztrációját a rendelkezésre álló helyek függvényében december 3-tól tudjuk fogadni.

Programjelentkezés>>

LEGYEN A BARÁTUNK!

További programok:

Vezetés a Baráti Kör számára

Vasárnapi kórusmuzsika

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, I. emelet, kupolacsarnok