En

Sárkányos kaland – a jó és a rossz harca a középkori képeken | Családi tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban

Regisztráció

Sárkányos kaland – a jó és a rossz harca a középkori képeken | Családi tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban

2020. augusztus 11.

11:00 - 12:00

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

Eredjen az egész család sárkányok, lovagok, szentek, zarándokok és udvarhölgyek nyomába! Játékos tárlatvezetés kicsiknek és nagyoknak a Szépművészeti Múzeum műalkotásai között. A program során a Dürer kora című időszaki kiállítás, a Régi Képtár és a Régi Szobor Gyűjtemény misztikus lényeivel és hőseivel közös kalandban vehetnek részt a gyermekek.

Sárkányok, lovagok, szentek és zarándokok. Vajon hogyan közlekedtek a középkorban? Hogyan harcoltak és milyen kalandokat éltek át a középkor vándorai? Kihez fohászkodtak a párviadal előtt és mi volt a jutalmuk a győztes csata után? Milyen fegyvereket használtak és hogyan képezték ki a harci méneket? És mi történt eközben a királyi vagy nemesi udvarokban? Mivel foglalkozhatott egy nemesi származású hölgy? Kalandozzon a középkorban az egész család a Szépművészeti Múzeumban, az európai művészet 1250–1600 közötti időszakának művészetét bemutató kiállításban.

Lovass Dóra múzeumpedagógus vezetése.

A résztvevők száma: min. 8 – max. 15 fő
Részvételi díj: Baráti Kör Mecénásoknak és Pártolóknak 2000 Ft/felnőtt, illetve 1000 Ft/gyermek | Baráti Kör Tagoknak 4000 Ft/felnőtt, 2000 Ft/gyerek
A részvételi díj tartalmazza a belépő, a tárlatvezetés, valamint a szervezés díját.

A programra Mecénásoknak előjelentkezési lehetőséget biztosítunk 2020. július 28. és 30. között. Az előjelentkezési időszakban online befizetésre és egyszeri e-mailes előfoglalásra egyaránt van lehetőség. A helyfoglalás a részvételi díj személyes vagy online rendszerünkön keresztül történő befizetésével véglegesíthető. Július 31-én (péntek) a jelentkezés megnyílik a Pártolói kör számára, ezután a fennmaradó helyek függvényében lehet jelentkezni a programra. További érdeklődők regisztrációját a rendelkezésre álló helyek függvényében augusztus 7-től tudjuk fogadni.

Programjelentkezés
LEGYEN A BARÁTUNK!

 

További programok:

Vasárnapi kórusmuzsika

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, I. emelet, kupolacsarnok

BORSZERDA // HosszúLépésváltás

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

SZELLEMI FITNESZ 55+ // ELMARAD

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület

Alkotóprogram a szellem ráncai ellen