En

Versengés a falon. Leonardo és Michelangelo a városházán | Kárpáti Zoltán előadása

Regisztráció

Versengés a falon. Leonardo és Michelangelo a városházán | Kárpáti Zoltán előadása

2020. március 11.

17:30 - 19:00

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

A februárra tervezett toscanai utazás apropójából háromalkalmas programsorozatot szervez a Baráti Kör: kiváló művészettörténészek adnak elő egy-egy Leonardo da Vinci és Michelangelo személyéhez szorosan vagy tágabb kontextusban kapcsolódó témáról.

A Mediciek elűzését követően a Firenzei Köztársaságban egyfajta polgári demokrácia működött, ahol az ügyekről a város közel háromezer küldötte dönthetett, ami hatalmas teret igényelt. Ezért a városháza épületéhez egy új tanácstermet kezdtek építeni. A rekordgyorsasággal elkészült terem kifestésével a város két legsikeresebb művészét, Leonardót és Michelangelót bízták meg. Az előadásban a Firenzei Köztársaság legígéretesebb, de keserű kudarccal végződő művészeti vállalkozásának történetét meséli el Kárpáti Zoltán.

Előadó: Kárpáti Zoltán művészettörténész, a  Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményének munkatársa

A résztvevők száma: 60 fő
Részvételi díj: Az utazásra regisztráló Tagjaink az előadásokon ingyenesen vehetnek részt.
Baráti Kör Mecénásoknak és Pártolóknak 2500 Ft/fő | Baráti Kör Tagoknak 3500 Ft/fő; vagy a programsorozatra bérletet váltva Baráti Kör Mecénásoknak és Pártolóknak 6000 Ft/fő | Baráti Kör Tagoknak 9000 Ft
A részvételi díj tartalmazza az előadás, valamint a szervezés díját.

A programra Mecénásoknak előjelentkezési lehetőséget biztosítunk 2019. december 10. és 12. között. Az előjelentkezési időszakban online befizetésre és egyszeri e-mailes előfoglalásra egyaránt van lehetőség. A helyfoglalás a részvételi díj személyes vagy online rendszerünkön keresztül történő befizetésével véglegesíthető. December 13-án (péntek) a jelentkezés megnyílik a Pártolói kör számára, ezután a fennmaradó helyek függvényében lehet jelentkezni a programra. További érdeklődők regisztrációját a rendelkezésre álló helyek függvényében december 18-tól tudjuk fogadni.

Programjelentkezés
LEGYEN A BARÁTUNK!

További programok:

Festményekkel a világ körül – tárlatvezetés gyerekeknek

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület

Színek szárnyán – tárlatvezetés gyerekeknek

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület

VÁLOGATOTT MESTERMŰVEK- A leghíresebb alkotásokról mindenkinek!

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület

Vezetés a Baráti Kör számára

Kriptától a kupoláig – épületséta

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület