En

TechnoCool – szombati dj-szettek a kupolatérben

Online jegyvásárlás

TechnoCool – szombati dj-szettek a kupolatérben

Különleges/esti programok

Esti program
Magyar Nemzeti Galéria
2024. január 13.

17:00 - 21:00

Kezdje az új évet egy különleges művészeti és zenei élménnyel a Galériában!

A TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989–2001) című kiállításhoz kapcsolódóan a két fiatal DJ, Sacafunk és Noirnite olyan szettekkel készül, amelyekben a kilencvenes évek inspiratív zenéit vegyítik a mai szerzeményekkel.  A hosszított nyitvatartású programon Petrányi Zsolt művészettörténész kurátori tárlatvezetést tart a kiállításban, Koronczi Endre pedig egy Artist Talk keretében kalauzolja az érdeklődőket a kilencvenes évek bűvöletében.

 

18.00 | Artist Talk | Beszélgetős tárlatvezetés Koronczi Endre képzőművésszel a TechnoCool-kiállításban
Ez a beszélgetés eltér a megszokott, semleges térben zajló kérdezz-felelek formától. A kiállításban sétálva a művész nemcsak a saját, kiállított alkotásairól, hanem a kilencvenes években megélt élményeiről, különböző művészeti elképzelésekhez való kapcsolódásáról is mesél. Koronczi Endre képzőművésszel Koós Nikolett művészeti menedzser és múzeumpedagógus beszélget.
Találkozási pont: főépület, földszint, a TechnoCool-kiállítás bejárata

18.30 | „Legkedvesebb időtöltésem.” Barabás Miklós, a grafikai művészetek mestere | Hessky Orsolya művészettörténész kurátori tárlatvezetése
Barabás Miklós a 19. század első felének legismertebb magyar festője, aki grafikusként is kiemelkedő volt. Korának arisztokratáiról, közéleti személyiségeiről, az erdélyi és pesti polgárság tagjairól festett arcképei mellett sokoldalúsága igazán a rajzi, grafikusi munkásságából tárul elénk. Akvarelljei a technika csúcsművei, litográfiái a korszak sokszorosító művészetének kiemelkedő darabjai. Barabás sajtóillusztrátorként külföldi lapoknak is dolgozott, veduta- és tájképfestészete szinte kizárólag grafikai lapjain ismerhető meg. A kiállítás a rendkívül gazdag életmű keresztmetszetét adja.

Találkozási pont: főépület, II. emelet, a Barabás-kiállítás bejárata

19.30 | „God is a DJ” Az elektronikus zene és a képzőművészet a 90-es években | Petrányi Zsolt művészettörténész kurátori tárlatvezetése a TechnoCool-kiállításban
A kilencvenes években a popzenében alapvető fordulat történt. A sztárokat leváltották a névtelen DJ-k, akik különböző hangminták összefűzésével érzékeltették az új, technológia áthatotta kort, ahol a mobiltelefonok, az MTV, a személyi számítógépek és az internet valódi újdonságot jelentett. A DJ-k új szemléletében a művészeket nemcsak a szerzőiséget mellőző zenei felfogásmód és az álnévhasználat inspirálta, hanem a lemezborítók különös képi világa is előremutató képi felfogást képviselt. A TechnoCool-kiállítás rendhagyó tárlatvezetésén ez alkalommal nem a műtárgyakat állítjuk középpontba, hanem a kiállításon szereplő lemezeken keresztül közelítjük meg a 90-es évek egyedi világát.
Találkozási pont: főépület, földszint, a TechnoCool-kiállítás bejárata

17.00–21.00 | DJ-szettek a Telekom Electronic Beats ajánlásával | Sacafunk és Noirnite
Sacafunk a helynek és időnek megfelelően mindig tudja, mivel szolgáljon. Boldog house, mély drum and bass és energikus breakbeatek egyaránt lapulnak a tarsolyában.
A technoszcéna jól ismert tagja, a Temporary Nites szervezője, Noirnite is csatlakozik, hogy a korai Detroit gyöngyszemeiből szemezgessen.
Helyszín: főépület, I. emelet, kupolatér

 

A TechnoCool-kiállítás kurátorai: Harangozó Katalin, Major Sára, Petrányi Zsolt, Tarr Linda Alexandra

Együttműködő partnerünk a Porsche Hungária és a Telekom Electronic Beats.

Ezen az estén a Barabás Miklós. A rajz mestere című tárlat is látogatható, a kiállításban kurátori tárlatvezetés várja az érdeklődőket.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részvételi információk
A rendezvény érvényes programjeggyel látogatható.

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet, amelyet a Magyar Nemzeti Galéria és a Magyar Telekom Nyrt. saját felületein, kiadványaiban, illetve promóciós anyagain felhasználhat.

JEGYÁRAK:
Teljes árú: 5200 Ft
Kedvezményes: 2600 Ft (Azon látogatóink számára, akik normál nyitvatartás alatt legalább 50%-os kedvezményes jegyre jogosultak.)

Az eseményre helyszíni jegypénztárainkban is lehet belépőjegyet váltani.
Helyszín: Budavári Palota, Magyar Nemzeti Galéria, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

További alkalom:
2024. Február 10., szombat

Tovább olvasom

További programok:

Anna Margit különleges világa

fiatalok és felnőttek   |   17 fő

A bábu megszólal – Anna Margit művészete I Kurátori...

fiatalok és felnőttek   |   17 fő
Tárlatvezetések
Mama, nézd!

Anyák, mamák, babák

17 fő
Gyerekszakkör

Kreatív alkotótér

8–13 éveseknek   |   15 fő