En

Borszerda

Ismét Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában.

Borszerda

Sok minden változik mostanság körülöttünk, de egy valami – reméljük – biztos: a már hagyománnyá vált Borszerdák idén sem maradnak el a Magyar Nemzeti Galériában! A bor ugyanúgy kultúránk része, mint képzőművészetünk – keresve sem találhatnánk jobb párost náluk. A mindig nagy sikerrel zajló esti programsorozat ezúttal is garantálja az egyedülálló hangulatot, a finom borokat, az izgalmas kiállításokat, az érdekes tárlatvezetéseket, az adott témához illeszkedő előadásokat és a páratlan élőzenei élményt.

A Magyar Nemzeti Galériában Borok és korok címmel kerülnek megrendezésre szeptember öt szerdáján az estek, melyek a múzeum állandó kiállításait veszik górcső alá. A szeptember 2-i alkalmon A realizmus zamatába kóstolhatnak bele a látogatók a Változatok a realizmusraMunkácsytól Mednyánszkyig kiállítást középpontba helyezve. A szeptember 9-i esten az 1800 utáni nemzetközi gyűjteményben lesz egész estés Szüret határok nélkül, Delacroix-tól Vasarely-ig, 16-án stílszerű Szalon-spicc a 19. században, 23-án bemutatjuk, hogy milyen volt a 20. század első fele A felemelkedéstől a delíriumig, s végül az utolsó, 30-i alkalmon egy HosszúLépésváltással zárjuk a 20. század második felének művészetét a Lépésváltás kiállítás kapcsán. És ha mindez nem lenne elég: a város fölé nyúló páratlan panorámával, csodálatos műalkotásokkal, mennyei borokkal, a hangulathoz illeszkedő kellemes élőzenével és hiánypótló művészettörténeti érdekességekkel várjuk ezúttal is Önöket!

Töltsön velünk ismét egy kellemes estét – és természetesen egy-két finom pohár bort, minden este más borászat jóvoltából!

További programok: